Joachim Bafort Belgisch Kampioen 800m Indoor

Zondag vond in Gent het BK masters indoor plaats. Nadien volgde nog het uitgestelde BK voor cadetten, scholieren, juniores en beloften halve fond. Slechts twee Riemse atleten namen deel. Maar wat een succesverhaal, want Joachim Bafort kroonde zich in de 800m tot de nieuwe Belgische indoorkampioen 800m bij de juniores.

Julie Ornelis was de eerste die in actie kwam. Normaal gezien stond deze wedstrijd niet op de planning maar door het uitstel paste het toch nog net in het programma. Zonder specifieke voorbereiding bracht Julie het er goed vanaf. Ze zette een indoorrecord van 2.30.03 neer. Toch was Julie aanvankelijk niet zo blij want de gedroomde duik onder de 2.30 kwam er net niet uit. Toch proficiat voor het mooie seizoen Julie!

En dan Joachim. Als een brok pure stress kwam hij in de Topsporthal aan. Als dat hem maar geen parten zou spelen. Hij bleef echter wel de focus behouden. En eenmaal gestart nam hij autoritair de leiding. Trainer Marnix maande aan om de anderen ook eens te laten overnemen maar die weigerden. (opdracht van hun trainer zo bleek later) Waardoor Joachim het maar zelf diende op te knappen.
Met nog 300m te gaan plaatste hij zijn eindversnelling. Hij sloeg een gaatje maar voelde in de laatste rechte lijn zijn benen helemaal vollopen. De concurrentie zat hem op de hielen. Maar hij hield nipt stand. Met enkele honderdsten voorsprong kaapte hij de titel weg. Joachim gooide zich zodanig over de meet dat hij zelfs ten val kwam.

Een hele sterke prestatie als je van de kop af kan winnen. Hij was dan ook door het dolle heen met zijn eerste individuele Belgische titel. Van harte gefeliciteerd Joachim!

Een gedachte over “Joachim Bafort Belgisch Kampioen 800m Indoor”

Reacties zijn gesloten.