Belgische Kampioenschappen Masters Indoor

Met 6 heren en 8 dames liet AS Rieme zich ver van onbetuigd op deze sportieve atletiekhoogdag. Het corona-virus kon ons niet weerhouden dat we met 3 gouden, 5 zilveren en 2 bronzen medailles naar huis kwamen en… 5 nieuwe CR‘s zegt toch wel iets hoe sterk we in de breedte zijn. Tevens konden onze Vikingen ook strijden voor het PK.

Als eerste was Hilde Van Hecke W45 aan de beurt. Zij koos net als vorig jaar voor de 400m. En of ze het goed deed. Met een 4de plaats in 72”30 en een 2de plaats op het PK was ze heel tevreden. Daarmee deed ze zelfs beter dan haar beste tijd vorig jaar outdoor.

Toen was Tine Ghyselen W45 aan de beurt op de 60m . Ze was echt gemotiveerd en ging voor een scherpe tijd. In de vlugste reeks behaalde ze de 2de plaats in 8”59. Wat goed was voor een seizoen beste. Een zilveren plak en Provinciaal Kampioen. 3 uur later was ze nog present op de 200m. Ook hier werd het een zilveren plak in 29”49 en 1ste PK en eveneens een seizoen beste.

Dan kregen we de 800m’s. Hier mocht Petra Bruggeman W35 haar torenhoog favoriet noemen. Zelfs de geringe opkomst hield Petra niet tegen een scherpe tijd te lopen. Ze finishte als 1ste met een voorsprong van 6” in 2’23”29 en tevens 1ste PK en… ook een nieuw CR. Even de archieven doorlopen en we zien dat ze voor de 4de maal bij de masters deelnam 1x outdoor en 3x indoor. Telkens werd het goud op de 800m, ook dit is het vermelden waard.

In diezelfde reeks was Nele Matthys W35 ook gestart. In haar vorig masters debuut werd het 2’47”22. Maar enkele indoortrainingen toonden al aan dat het een stuk vlugger kon. Nele deed het meer dan behoorlijk in een tijd van 2’40”81. Hiermee werd ze 4de op het BK en 3de op het PK. En of ze de smaak terug te pakken heeft.

Dan kregen we een fraai stukje loopwerk op de 1500m W35 . Niet minder dan 3 Riemse dames stonden hier aan de start. Annelies Van Hoecke verstomde vriend en tegenstander met haar heel straf debuut op de indoor. Tot 1200m kon ze het spoor volgen van 2 dames Audrey Goesaert AZW en Eva Logge van OB die beiden deze winter al vaak op het podium stonden in het veldlopen. Annelies moest maar een 3 tal “ toegeven . Maar haar 3de plaats BK en 1ste PK was niet alleen goed voor een tijd van 5’04”43. Ze vestigde een clubrecord W35 en… verbeterde het algemeen clubrecord bij onze masters dames.

In die zelfde reeks liepen ook Liesbeth De Vos en Joke De Vreese mee. Zij liepen ook een dijk van een wedstrijd. Tot ongeveer 1200m hield Liesbeth het tempo hoog voor de dichtste Riemse ereplaats. Doch de laatste ronde ging Joke op en over Liesbeth. Aan de meet werd het een 5de plaats voor Joke in 5’15”38 en 2de PK. Dit is tevens haar vlugste master tijd 1500m outdoor inbegrepen. Niet veel verder finishte Liesbeth als 6de in 5’17”17. En 3de PK. Met haar tijd en een heel deftig crossseizoen mag ze meer dan tevreden zijn van haar winter.

Tot slot bij de dames W55 zag men Christine De Roose. Christine die onlangs nog gelauwerd werd als winnares van de cross cup W55 had zin in een 1500m binnen. En of ze het goed deed. Ze deelde goed in en dook nog mooi onder de 6’ in 5’57”05. Hier mee haalde ze de 2de plaats BK en eveneens 2de PK. Dit is een vestiging van een clubrecord W55 waar er blijkbaar nog geen lijst van bestaat. Vanaf nu zal Christine daar verandering in brengen.

Proficiat aan onze dames Hilde, Tine, Petra, Nele, Annelies, Joke, Liesbeth en Christine.

Dan was het de beurt aan de heren.
Hier beet Jurgen De Clercq M40 (poulain van Glenn) de spits af op de 60m. En kwam sterk voor de dag. Hij deed er 7”67 over. Amper 3 honderdsten van een sec. verwijderd van zijn CR. Hiermee werd het een bronzen plak als 3de en 1ste PK. Tevens nam hij de start op de 200m. Jurgen liep een heel degelijk baanronde in 25”50. Hiermee werd hij 6de en 1ste PK.

Patrick Baeke M45 begon bijna aan een onmogelijke opdracht. Door een wijziging in het uurrooster werd het hoogspringen op hetzelfde moment bij kogel gevoegd. Niet simpel ,spikes aan voor hoog, spikes uit voor kogel. Maar Patrick maakte er het beste van. In kogel was zijn beste worp goed voor 9m41 en een 4de plaats, en… 1ste PK. Terwijl hij in het hoogspringen niet echt tevreden was met zijn 1m35 . Hier werd het wel een 2de plaats met zilver en tevens provinciaal kampioen. Weeral 2 schildjes voor de archieven!!!

Bij de M65 was Wilfried Van Der Steen de te kloppen man. Ik weet de tijd niet meer waar Wilfried in zijn categorie verslagen werd!!! Ook nu werd het een gouden plak met een beste worp van 10m50 en uiteraard 1ste PK. Als je nu eens de medailles in echt goud zou kunnen verzilveren was je een (bijna) rijke man!!!

Dan kwamen de langere afstanden aan de beurt.

Geert Martens M50 nam de 800m voor zijn rekening. Soms is het moeilijk om keuzes te maken (400 of 800m) waar men het dichts bij het podium kan eindigen. Van bij de start liep Geert heel attent mee en eindigde 3de in zijn reeks in 2’25”72. Doch er was nog een 2de reeks en in totaal werd het een 6de plaats en 2de PK.

Xavier Rondas op het podium van de 800m

Dan was het de beurt aan Xavier Rondas M35 die opteerde voor de dubbel 800 en 1500m. Stiekem was hij gebrand op een dubbel goud. Maar op de 800m ging het nipt mis. Door onbegrijpelijke redenen werden de 10 deelnemers in 2 reeksen verdeeld. In de eerste reeks liep De Braekeleer Joris met wat hulp een heel snelle wedstrijd en klokte af na 2’04”67. In de 2de reeks stond Xavier er alleen voor. Het was dan ook niet simpel om de klok in de gaten te houden. Na 500m was het verschil nog 1” te traag en na 700m nog een halve sec. Hij perste er de snelste laatste 100m uit maar strandde op amper 5 honderdsten in 2’04”72. Dus een zilveren plak ,1 ste pk en … een nieuw CR verlichtten een beetje de pijn. Dan stond hij geprikkeld aan de start van de 1500m. Hier kon hij wel de tactische wedstrijd naar zijn hand zetten en met een verschroeiende laatste 150m kon hij de 1 ste plaats bemachtigen in 4’19”91. Goed voor ons 3de goud en uiteraard 1ste PK.

Als laatste was Luc Dellaert M55 aan de beurt. Zoals we Luc kennen start hij eerder behouden om dan stelselmatig enkele atleten op te rapen. Het was nu niet anders. Hij maalde zijn rondjes af voor een tijd van 5’00. Maar een sterke laatste ronde kneep hij er nog heel wat af . Het werd een 7de plaats in 4’56”24. En 2de PK. Misschien is hij niet op de hoogte maar zijn tijd is goed voor een lichte verbetering van zijn eigen clubrecord.

Tevens een dikke proficiat aan Jurgen, Patrick, Wilfried , Geert, Xavier en Luc.

En een dank voor mijn medetrainers Glenn en Koen.

Na deze wedstrijd valt het doek over het indoorseizoen en kunnen we ons opmaken (als het corona virus geen roet in het eten gooit) voor het buitenwerk.

MARNIX BRUGGEMAN

3 gedachten over “Belgische Kampioenschappen Masters Indoor”

  1. Prachtige prestaties van onze riemenaren.Ook een mooi verslag om te lezen!

  2. Zelf niet kunnen deelnemen deze keer, tijdelijk out, maar met mijn atletiekkriebels toch even een leuk dagje gaan supporteren!
    Er zijn sterke inspanningen geleverd! sommigen zelfs twee disciplines tegelijk… mooi!

  3. Mooie prestaties en ook mooi omzien!
    Gelukkig zijn er sterke masters bij Rieme die een voorbeeld zijn voor de jeugd. ????
    Ikzelf als sporter/oudere senior put hier alvast ook energie uit om verder te doen ???? top!

Reacties zijn gesloten.