Meeting Aalst 29/8

Het is dezer dagen vechten om een plaatsje te kunnen bemachtigen op een wedstrijd. In Aalst pasten ze het principe ‘eerst komt, eerst maalt’, toe en dat betekende dat iedereen die er snel bij was mocht meedoen. Onze club was na wat reclame bijzonder goed vertegenwoordigd. 

Er stond alleen maar 800 en 1500m geprogrammeerd. In de eerste en snelste reeks van de 800m namen vier Riemse dames deel. Annelies Van Hoecke zette haar comeback als atlete drie weken geleden al heel wat glans bij met een BR 4x800m. Nu wilde ze ook eens officieel zien wat ze waard was op de dubbele baanronde. “Ik voel dat ik niet meer in de vorm verkeer van toen. Ik verwachtte dan ook niet meer onder de 2.20 te lopen. Dat ik uiteindelijk toch nog 2.20.91 neerzette stemt me tevreden. Nu eventjes weer bijtrainen en hopelijk in schoonheid eindigen op het BK 1500m voor masters”, vertelde Annelies.

Julie Ornelis rijgt tegenwoordig de PR’s aan elkaar. Ook gisteren nam de tweedejaarscadette alweer een grote hap uit haar besttijd. In 2.24.35 liep 2sec sneller dan ooit. Lise Mussely volgde van dichtbij maar moest op het einde de rol wat lossen. Ze kwam in 2.28.56 binnen. Lisa Van Bossche ging ook goed mee maar liet het hoofd hangen na 600m. 2.32.19 stemt niet overeen met haar huidige vorm. 

In de B-reeks traden Alyssa en Ilona Potie aan. Eigenlijk hadden ze ook in de A-reeks mogen zitten maar omdat ze nog geen officiële 800m hadden gelopen moesten ze in deze serie lopen. De tweelingzussen openden zeer snel, te snel zou gauw blijken want in de tweede ronde kregen ze het knap lastig. Alyssa hield nog het beste stand en kwam binnen op 2.28.97. Meteen goed voor een sterk PR. Voor Ilona was de man met de hamer veel meedogenlozer en ze moest vrede nemen met 2.40.22. Mits een rustigere start moet er voor allebei zeker nog een betere chrono inzitten.

Tibo Welvaert was onze enige ‘man’ op de 800m. Hij liep een goede eerste ronde maar ging de tweede iets te braaf in. Een fikse eindversnelling leverde hem toch nog een PR van 2.27.22 op.

In de 1500m zagen we opnieuw vier Riemse vrouwen staan. Katrijn Vande Riviere wilde haar 9-jarig PR van 4.29 nog een verbeteren en had daarvoor de hulp in geroepen van Mariska Parewyck. Zij zou haar minimaal 1300m trekken. De aanvangsronde verliep echter te snel en dat moest Katrijn in de eindfase cash betalen. Ze viel helemaal stil en harkte in 4.38.76 binnen. In de laatste meters werd ze zelfs nog voorbijgestormd door Katrijn Van Hoecke, die aan een superseizoen bezig is en meeting na meeting PR breekt. Voor Katrijn Van Hoecke  wees de klok 4.37.67. Jolien Van Hoorebeke dook in 4.58.54 net onder de 5min maar had op meer gehoopt. Lien Langeraert maakte na een blessure haar comeback met een tijd van 5.05.46 en was tevreden.

Bij de mannen wilde Xavier Rondas onder de 4.15 lopen en met 4.10.26 slaagde hij ruim in zijn opzet. Niels De Pauw maakte zijn debuut op de anderhalve kilometer in 5.04.27. “Een leuke afstand maar omdat het mijn eerste keer was wist ik niet goed hoe ik de wedstrijd moest indelen. Volgende keer wil ik de 5min-muur zeker slopen!”, maakte hij zich sterk.