Trainingen jeugd

Iedereen die bij ons komt trainen, moet lid zijn van onze club en over een vergunning (verzekering) beschikken voor het lopende seizoen.

Wij begrijpen natuurlijk dat je eerst eens wil proberen:

 • Dat kan perfect en wordt graag door ons bestuur toegelaten
 • Na twee weken proefdraaien vragen we je wel om aan te sluiten.
  Men kan aan max. 4 trainingen deelnemen zonder te zijn aangesloten.
  Na deze 4 trainingen dienen deze atleten zich verplicht aan te sluiten (wegens verplichting tegenover de verzekering).

Je hoeft niet alle trainingen mee te doen. Probeer wel regelmatig te komen. Enkel zo kan je je conditie opbouwen en de nodige technieken onder de knie krijgen.
Denk er aan: sport is heel belangrijk, maar de school is zeker even belangrijk. Het is zeker geen ramp als je eens een training moet missen, omdat je teveel werk hebt.

Ook tijdens de schoolvakanties gaan de trainingen door.

Zorg ervoor dat de kinderen tijdig aanwezig zijn. Vaak wordt een deel van de training op de Finse looppiste of op de castrale motte (Hoge Wal) afgewerkt. Wie dan te laat is, loopt het risico zijn/haar groep te missen.

Haal de kinderen ook niet af vooraleer de training ten einde is, tenzij om dringende redenen. De trainingen vormen een technisch en pedagogisch geheel, waarin alle onderdelen hun belang hebben. In de kantine kunnen ouders wachten op jongeren die aan het trainen zijn of kunnen jongeren wachten op ouders die hen komen afhalen.

Het potentieel aan jeugdtrainers (15) is in principe voldoende, doch het is niet eenvoudig om voor iedere training, zeker in de zomerperiode, de ‘nodige’ trainers op het terrein beschikbaar te hebben. Zie voor meer informatie de ‘RL 63 de organisatie van de jeugdtraining’.
Samengevat: enkel de wedstrijdatleetjes trainen op maandag, en op woensdag zijn alle jeugdatleetjes welkom op de training.

Tijdens de trainingen houden trainers en bestuursleden het naleven van de regels in het oog. Zij zullen ook atleten aanspreken die deze regels niet respecteren.

2 gedachten over “Trainingen jeugd”

 1. Beste,
  Mijn zoon Louis is 11 jaar en zou graag eens willen meedoen met een training om te zien of het hem bevalt.Is dit mogelijk,wat zijn de uren en dagen dat hij eventueel kan meedoen?
  Dank u

  1. Beste Laurence,
   Dank voor de interesse in onze club!
   In het zomerseizoen (vanaf het zomeruur) gaan de clubtrainingen door op maandag- en woensdagavond, van 18u30 tot 20u00, op de atletiekpiste Hoge Wal te Ertvelde. Tijdens het winterseizoen (vanaf de verandering naar winteruur) gaan de trainingen door op woensdagavond (voor iedereen) en op vrijdagavond (enkel voor wedstrijdatleten).
   Bij de jeugd (dat is van 6 t.e.m. +/- 12 jaar), worden alle takken van de atletiek getraind. Wij willen immers een brede basis aan bewegingsvaardigheden leggen en de atleten dus zo breed mogelijk laten ontwikkelen. Vanaf 13 jaar, kunnen de atleten een keuze maken voor 1 bepaalde discipline.
   Louis mag gerust een kijkje komen nemen en eens meetrainen met zijn leeftijdsgroep. Er mogen 4 proeftrainingen meegevolgd worden vooraleer je beslist om aan te sluiten.
   Groetjes,
   Gaby

Reacties zijn gesloten.

"Atletiek voor groot en klein"