Alle berichten van Willem Heyvaert

Heropstart trainingen AS RIEME

Bericht aan alle atleten van AS Rieme: zoals eerder gemeld kunnen de trainingen vanaf maandag 25 mei hervat worden. Uiteraard moeten we daarbij rekening houden met alle veiligheidsvoorschriften opgelegd door de Veiligheidsraad.

De groepstrainingen zullen heropstarten volgens een aangepast uurrooster (zie schema). De trainers staan zelf in voor het meedelen van de details en toegang tot de training van hun atleten.

Het hernemen van een groepstraining is aan een aantal voorschriften onderworpen:

  • De trainingen zullen doorgaan achter gesloten deuren.
  • Ouders en andere toeschouwers zullen niet toegelaten worden tijdens de training: enkel trainer en atleten.
  • Enkel de hoofdingang wordt gebruikt.
  • De trainers openen en sluiten de poort.
  • De toiletten zijn geopend. De kantine, douches, etc blijven echter gesloten.
  • Gelieve stipt op tijd te komen en na de training niet te blijven hangen om het kruisen van trainingsgroepen te voorkomen.
  • Trainers en/of atleten ontsmetten het gebruikte materiaal voor en na gebruik.
  • Buiten de groepstraining is de piste gesloten.

AS Rieme – 2de handsverkoop + lost and found

Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met achtergelaten kledij waarvan de eigenaar niets van zich laat horen en waarvan de eigenaar niet te achterhalen is. Vroeger hadden wij hiervoor op onze kledijpagina een rubriek van gevonden voorwerpen en tweedehandse kledij. Dit kon de families die het financieel wat moeilijker hebben, helpen om hun pagadders te laten sporten met kledij aan een gereduceerde prijs. Dit is nu vervangen door een Facebookgroep.

Loop samen met A.S.Rieme

Vorig jaar zijn we als atletiekclub gestart met een twintigtal recreanten. Na een eerste succesvol jaar hebben we ons aantal nu al meer dan verdubbeld! Daar zijn we best trots op. In dit nieuwe seizoen investeren we bijzonder in de recreantenwerking. Voor het eerst bieden we dit jaar ook een Start 2 Run aan.

 “We willen beginnende lopers helpen om op een gezonde manier op te bouwen”, zegt Carine Van Hulle. Samen met Elke De Vreese en Luc Rondas vormt Carine de vaste trainersgroep van de recreanten. “Iedereen die bij ons aansluit, loopt puur voor het plezier. Prestaties zijn bij onze recreanten van ondergeschikt belang. Sommigen bouwen op naar 5 kilometer, anderen zullen na een jaar 15 kilometer kunnen lopen. Op een gezonde manier opbouwen naar nieuwe loopdoelen, daar is het om te doen.” 

Ook beginnen met lopen is een uitdaging! Dankzij de gelijkmatige opbouw van ons Start 2 Run-programma, de persoonlijke begeleiding en een groep mensen met hetzelfde doel gaat het allemaal nog vlotter. Onze deskundige en ervaren trainers van AS Rieme begeleiden je bij je uitdagingen en motiveren je om langzaam maar zeker je lat steeds hoger te leggen. We dagen je uit en helpen je verder.

Programma

De Start 2 Run omvat een 10 weken opbouwend schema. We starten normaal op woensdagavond om 17.30 uur aan onze kantine. Je zal bijgevolg gedurende 10 sessies begeleid worden door onze trainers. 1 extra training mag je individueel doen. We geven je ook nog een weekschema mee. Zo weet je telkens wat je die week te wachten staat en welke individuele training je kunt uitvoeren.
Na de 10 weken durende begeleide sessies wordt er een test afgelegd en krijgen de geslaagde deelnemers hun diploma.

In het voorjaar van 2021 organiseren we een tweede 10 weken durende sessie.