Categoriearchief: Secretariaat

Corona update: competitie afgelast t.e.m. 1 juni

Zoals reeds gepubliceerd op de VAL website zijn alle Vlaamse wedstrijden tot en met 1 juni afgelast.
Nog even ter herinnering:
Geannuleerde wedstrijden worden niet herplaatst in de kalender, ook kampioenschappen worden niet verplaatst met uitzondering van de Belgische kampioenschappen op voorwaarde dat er een relevante datum kan worden gevonden.

In samenspraak met de LBFA werden volgende beslissingen genomen ivm de Belgische kampioenschappen, voor zover de overheidsmaatregelen dit toelaten:
      BK AC en BK AMH op 15 en 16 augustus
      BK Meerkampen op 25 en 26 juli

Afgelasting BK wedstrijden

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) heeft beslist om alle competities te annuleren tot en met 10 mei. Vanaf 11 mei hoopt de KBAB de competitie te hervatten als de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus dit toelaten.

“De afgelaste wedstrijden worden niet herpland”, meldt de bond. “De KBAB houdt het herplannen van geannuleerde Belgische kampioenschappen in beraad.” Onder meer het BK Universitairen (1 mei in Jambes), het BK 10.000m en het BK 3.000m steeple voor vrouwen (1 mei in Eigenbrakel) kunnen niet zoals gepland doorgaan.

Zomerkalender 2020

Gezien de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus en de gevolgen dit met zich meebrengt, heeft de federatie tot op heden beslist om geen gedrukte versie van de zomerkalender 2020 te laten maken. Momenteel zijn alle organisaties tot en met het weekend van 4-5 april alvast verboden.

Bijkomende maatregelen Covid-19

Als club moeten we op basis van het besluit van de veiligheidsraad beslissen dat alle trainingen dienen afgelast te worden! Dit betekent dat er momenteel geen trainingen meer zullen georganiseerd worden.

Er is momenteel sprake van annulering tot 3 april.
Indien er hier wijzigingen zouden aan zijn houden we jullie zeker op de hoogte.

We moeten er wel op letten dat er op de piste niet zal mogen getraind worden.
Het is zeer jammer maar de gezondheid primeert natuurlijk!

Ook het spaghettifestijn tvv de Paasstage te Portugal wordt geannuleerd. Wie reeds betaald heeft, krijgt eerstdaags z’n geld terug!

Als je meer info wenst, aarzel dan niet om ons te contacteren!

BK Veldlopen

BK Veldlopen van komende ZONDAG wordt verplaatst naar volgend weekend !!!
Brussels hoofdstedelijk gewest sluit alle parken (dus ook Park van Laken) af van zaterdagavond tot zondagavond. Beslissing moet nog genomen worden of BK zaterdag 29/02 of zondag 01/03 zal doorgaan.
BK MASTERS op ZATERDAG gaat morgen wel gewoon door.

BK veldlopen Brussel op 22 en 23 februari

Atleten die wensen deel te nemen aan het BK cross masters op 22 februari en het BK cross AC op 23 februari hoeven zich vooraf niet meer in te schrijven. Ze moeten zich ter plaatse inschrijven. Atleten die reeds een CrossCup-nummer hebben moeten dit gebruiken. Zij die dit nog niet hebben kunnen er ter plaatse een aanschaffen aan de prijs van €3. Dit geldt voor alle categorieën van benjamin tem master. Masters die op 22/2 meedoen aan hun BK moeten nog €5 extra inschrijving betalen.

Via de club (rondasluc@hotmail.com tem 16/2) kunt u tickets bestellen aan de voordeelprijs van €6. (aan de kassa €10 en afzonderlijk in VVK €7). Geboren in 2005 of later: gratis. BK masters cross is eveneens gratis.

Verdere info over het BK masters cross vind je hier en over het BK cross AC vind je hier.