BK Veldlopen – 1/3/20 – Cadetten en Scholieren

Met z’n 13-en waren ze, onze cadetten en scholieren die op het BK cross onze clubkleuren verdedigden ! Zowel in de kwantiteit als in de kwaliteit scoorde onze club sterk. Onze cadetten meisjes mogen zich ’s lands sterkste meisjesteam noemen. Onze jongens cadetten pakten de 3e stek in de clubrangschikking

Met 56 stonden ze aan de start van de wedstrijd, de eerstejaars cadetten meisjes. We telden hier 3 geel-blauwen. Eerste Riemse werd Alyssa Potie die een heel knappe 12e stek veroverde. Zus Ilona Potie mocht ook terugblikken om een mooie wedstrijd, dit als 34e. Jana Van der Leene, die het basketballen met het lopen combineert, genoot van de modder en liep als 48e over de meet.

Bij de tweedejaars telden we 40 deelnemers, waar we maar liefst mochten supporteren voor 5 clubgenotes. Wat een weelde! Lisa Van Bossche en Julie Ornelis nestelden zich in een achtervolgend groepje op de koplopers en werden voor hun inspanningen beloond met respectievelijk de 9e en de 12e stek. Lise Mussely eindigde mooi middenin het pak als 23e, gevolgd door Lina Baeke die als 28e de eindmeet overschreed. Dina De Saedeleer vond in de modder niet meteen haar bondgenoot maar liep toch moedig haar wedstrijd uit. Knap Dina!

Met zoveel sterke prestaties kon het niet anders dan dat onze cadetten meisjes de rangschikking van het clubklassement zouden aanvoeren! Proficiat Alyssa, Ilona, Jana, Lisa, Julie, Lise, Lina en Dina met jullie overwinning!

4 cadetten jongens, mooi verdeeld over de 2 reeksen waren present op dit kampioenschap. In de eerste reeks pakte Xander Sesselle nog net een top 20-plaats, dit als 19e. Ook Xylian Meyvaert liep een verdienstelijke wedstrijd, dit als 41e op 61 deelnemers. In de 2e reeks haalden 67 atleten het uitslagenblad. Liam De Smet werd 33e, Ferre Danschutter pakte de 58e stek.

Ook onze jongens cadetten liepen zich collectief in de kijker, met een 3e stek in de clubrangschikking. Proficiat Xander, Xylian, Liam en Ferre!

Geen scholieren meisjes aan de start. Daar komt, door de sterke lichting cadetten, wellicht volgend jaar al verandering in! We kijken er naar uit!

Bij de scholieren heren eerstejaars was het uitkijken naar de wedstrijd van Daan Bostyn. Hij liep deze winter verschillende podiumplaatsen bij elkaar en toonde zo de goede conditie beet te hebben. Op het BK zette hij de spreekwoordelijke kers op de taart, liep een sterke wedstrijd en haalde als 8e de eindmeet, dit op 51 deelnemers.

Proficiat aan al onze cadetten en scholieren en hun trainer!