PK indoor: pak medailles voor Rieme

Laat ons beginnen met een talrijke opkomst van de Riemse atleten. Het deed deugd om zoveel talent samen te zien. En dat ze talent hebben, dat hebben ze zeker en vast bewezen. Sommige atleten hebben ons echt aangenaam verrast. Een verslag door Glenn Coene.

Cadetten meisjes
Reine Verdegem liep de 60m in 8,43 en selecteerde zich daarmee voor de finale. Dit had ze niet verwacht als 1ste jaars cadet: ze liep een goede finale met een tijd van 8,34 ( 5de plaats Ovl). Later op de middag liep ze de 200m: 27,58 was net 2 hondersten boven haar record en eigen clubrecord. Reine is duidelijk een aanwinst voor ons sprintteam
Doris Wambacq liep de 60m in 9,34 en later op de dag ook de 200m.
Na een valse start op de vorige meeting was ze iet of wat zenuwachtig, maar na wat peptalk van de trainer ging ze er volledig voor. Haar tijd was 32,68. Doris is net als Reine 1ste jaars
Cadetten heren
Stijn Praet had vorig jaar pech met een blessure en miste zo het winterseizoen. Dit jaar aasde hij op revanche. Hij deed dat met verve: 60m in 8,53 goed voor een pr en ook zijn 200m was mooi om te zien. Met 27,62 deed hij bijna 3 seconden van zijn besttijd af: als hij nu zonder kwetsuur de winter kan volmaken dan wacht hem nog een mooi seizoen.
Ciel de bundel voelde zich wat stijf van de training zei hij,  maar in de reeksen van de 60m was die stijfheid volledig verdwenen. Ciel spurte zich naar een mooie 7,83 dat hem ook een mooie pr opleverde en een plaats in de finale. In de finale deed Ciel idem dito als in de reeksen: 7,83 die hem een 5de plaats opleverde. Later op de dag liep hij de 200m: ook in een persoonlijke besttijd van 25,68. Zijn vorig record stond nog in de 26 sec. Hierbij bewijst Ciel dat hij zich alsmaar beter en beter begint te voelen.
Thiemen Hoste voelde in de reeksen van de 60m de hete adem  van Ciel in de nek. Thiemen liep 7,82 dat hem ook een finale plaats opleverde. Daar zette hij een knappe prestatie neer. Hij spurte zowaar iedereen van de tabellen en werd provinciaal kampioen in een mooie 7,66: schitterend! Vader Jorgen en ook altijd sprinter geweest keek en zag dat het goed was. Later op de dag liep Thiemen nog de 200m. Dit was een prachtige wedstrijd om te zien. Thiemen liep met 25,04 de derde tijd en mocht zich net zoals op de 60m terug op het podium plaatsnemen.
Tuur Beudts was de laatste van de vier cadetten die in actie kwamen. Hij liep de 60m in 7,91 en dat leverde hem ook een finaleplaats op. In die finale, waar niet minder dan 3 Riemse atleten zaten, liep Tuur met 8,02 de 8ste tijd. Later op de dag nam hij het verspringen voor zijn rekening. Hij sprong 5m65 ver en dat was goed voor een bronzen medaille: proficiat Tuur!
Scholieren meisjes
Evi De Baets paste voor de 60m en wou zich volledig concentreren op de 200m. Evi liep een mooie wedsrijd en liet een tijd van 27,78 noteren.
Karen jolie nam deel aan het verspringen en liet een sprong opmeten van 4m33. Later op de dag nam ze nog de 400m voor haar rekening en liep een mooie tijd van 65,91.
Scholieren jongens
Jonas Praet: altijd spektakel als die op de piste verschijnt.
Spurtte zich in de reeksen van de 60m naar een 7,64: goed voor een finaleplaats. In die finale liep hij 7,65 wat hem de 7de plaats opleverde. Maar zijn beste cartouch moest nog komen
op de 200m gaf Jonas alles wat hij in zich had en dat resulteerde in een onwaarschijnlijke prestatie! Vorig jaar nog 25,25, dan liep hij nu zowaar 24,20: Net geen podium, maar wel knap 4de en een mooi pr.
Jonas is nog altijd maar 1ste jaar scholier; dat belooft voor de toekomst!
Jun/sen/ Dames
Sarah Van Hecke nam deel aan het hink-stap-springen en sprong 9m91 ver, wat goed was voor een zilveren medaille. Proficiat Sarah!
In de 800m zagen we Sarina Balcaen voortvarend van start gaan. Ze moest in de laatste ronde echter wat gas terugnemen. In 2.24.43 bleef ze weliswaar boven haar SB van 2.20 maar ze greep er wel zilver mee. Ze was echter niet tevreden en daarom startte ze ook in de 1500m. Daarin liep ze naar 5.04.06: goed voor goud! Goed zo Sarina.
Jun/sen/mas Heren
Master Dries Lestienne voelde zich niet echt lekker zei hij voor aanvang van de 60m. Hij liep een tijd van 8,18 en was daar niet echt gelukkig mee. Dries heeft al bewezen dat hij meer in zijn mars heeft, maar een atleet die zich niet optimaal voelt presteert nu eenmaal minder. Niet getreurd Dries: er komen nog veel wedstrijden.
Later nam hij nog deel aan het verspringen en sprong 5m17 ver.
Trainer/atleet Olivier Steyaert deed ook mee aan het verspringen en sprong 5m56 ver.
Anton De Baets ( 2de jaarsjunior ) nam deel aan het hink-stap-springen. Anton sprong 12m72 ver wat hem een provinciale titel opleverde bij de juniors. Proficiat en doe zo verder!
Later op de dag nam hij nog deel aan de 400m en daarin liep hij een mooie 53,67.
Arnout Patyn en Sander Colpaert waren de groentjes van dienst bij de junioren. Vorig jaar nog alle twee actief als scholier ,zullen het verschil wel gevoeld hebben tussen al dat grof geweld. Maar ze hebben zich goed verweerd. Sander liep de 60m in 7,81 wat resulteerde in een nieuwe pr. Op de 200m werd hij jammer genoeg gediskwalificeerd: blijkbaar had hij uit zijn baan gelopen en dat mag niet he. Maar niet getreurd Sander; er komen nog veel wedstrijden.
Arnout liep de 60m in 7,76 wat ook niet slecht is. Op de 200m liep hij 24,17. Ook Arne Aers is eerstejaarsjunior. Hij liep in de 800m naar een knappe 2.10.48.
Senior Ruud Naudts waagde zich aan het hoogspringen en sprong 1m60 hoog. En Thomas Vermeire nam dan weer deel aan het kogelstoten. Hij stootte de kogel 6m04 weg.
In de 800m zagen we Gieljan Baete een gooi doen naar goud maar in de laatste meters werd hij nog voorbijgelopen. In 1.56.11 werd hij tweede Oost-Vlaming. Thomas De Wilde is ook al senior. Hij legde zijn 800m in 2.11.13 af. Goed zo!
Tot slot noteerden we Steven Dobbelaere in de 1500m. Hij viel in 4.19.18 net naast het podium.
Als trainer van het sprintteam moet ik eerlijk toegeven dat alle atleten die zich aan de sprintnummers waagden een dikke pluim verdienen voor hun geleverde prestaties.
Ook mijn felicitaties voor al de andere atleten.
Met acht podiumplaatsen ( Thiemen Hoste 1ste op de 60m en 3de op de 200m,  Anton De Baets 1ste op het hink-stap-springen, Tuur Buedts zilver in ver, Sarah Van Hecke tweede op het hink-stap-springen, Gieljan Baete tweede op de 800 en Sarina Balcaen zilver in de 800 en goud in de 1500m) én een tal aan persoonlijke records mogen we van een geslaagde dag spreken!

10 gedachten over “PK indoor: pak medailles voor Rieme”

 1. Proficiat aan atleten en trainers. Waar is de tijd toen gans Rieme op stelten stond toen we één medaille pakten op zo’n PK. Nu schijnt het de gewoonste zaak van de wereld. Een mentaliteitsverandering maar ook veel betere begeleiding. Dus dank u wel trainers, stilaan doen we mee op alle fronten en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

 2. Het was inderdaad een heel productief dagje,

  en Tuur sprong naar zilver ipv brons 😉

  1. Olivier, bedankt voor je opmerking
   Het is inderdaad waar.
   Tuur heeft zilver behaald.
   Tuur, mijn excusses dat ik u ben vergeten.
   Hierbij is het rechtgezet

   1. Maarten, hierbij excusses dat we u zijn vergeten te vermelden
    Maarten liep een degelijke 800m in een tijd van 2.16.27.
    Achteraf voelde hij zich opgelucht dat het alsmaar beter en beter gaat.
    Hopelijk blijft hij nu eens blessurre vrij.

 3. Mooi verslag Glenn. Het is inderdaad niet gemakkelijk iedereen en alles op te merken (mij moet ge het niet zeggen). Het is inderdaad leuk om zien hoe divers de club geworden is. De tijd dat Rieme vooral goede fondlopers had en af en toe een witte merel op de piste ligt definitief achter ons. Heden profileren we ons als brede club die op alle fronten en leeftijden medailles haalt en atleten uitstuurt. Het aantal atleten in Rieme is danig gegroeid, dat het ergens normaal is dat er meer goede resultaten zijn, doch hierbij speelt de begeleiding van de atleten door de juiste trainers op de juiste plaats een zeer grote rol. Proficiat iedereen!
  P.

 4. Bij deze zijn we nog iemand vergeten.
  Lieven Van Bossche liep op de 400m een nieuw clubrecord bij de m40,
  de nieuwe tijd is nu 56″”33.
  Sorry Lieven dat we jouw vergeten waren, maar hierbij toch nog een dikke proficiat met uw CR.

Reacties zijn gesloten.