Vroege Vikings present op indoormeeting Vlierzele – 10 januari 2014

Op 10 juli 2014 trok een mooie groep vikingjeugd naar de topsporthal om zich te meten met zichzelf en hun leeftijdsgenoten.  Vroeg uit de veren dus want de eerste start was om 9u30.

In de sterk bezette 60m miniemen jongens (11 reeksen), gingen Benjamin Evrard, Thomas Vanherreweghe en Wout Van Isterbeek de strijd met de chrono aan.

Thomas en Benjamin startten in de eerste en snelste reeks. Thomas was het snelst weg uit de blokken en liep een sterke wedstrijd, maar moest tegen het einde wat terrein prijsgeven. Hij eindigde in een mooie tijd van 8”61 dicht bij zijn PR. Een snellere tijd zit er zeker nog in dit jaar !  Benjamin was wat minder snel weg maar versterkte in de laatste meters en eindigde als 3de in een sterke tijd van 8”49. Ook die tijd kan nog scherper mits een sterkere start. Wout Van Isterbeek startte in de tweede reeks en eindigde na een goede start sterk tweede in een tijd van 8”59. Hij verpulverde daarmee zijn PR (8”91). Dikke  proficiat aan  deze snelle jongens. Voor de aflossingsploegjes belooft dit veel goeds !

Op het kogelstoten werd er veel “gegooid”, maar de jury deed de ogen toe. Onze drie jongens stonden hun mannetje en alle drie stootten ze de 3kg kogel zo ver mogelijk. Als trainer mag je daar technisch gesproken best tevreden mee zijn. Benjamin stootte de kogel sterk naar 8m33 en eindigde hiermee sterk op een 4de plaats (op 60 deelnemers). Voor Wout was het de eerste keer met een zwaardere kogel. Hij stootte de kogel 6m49 (18de). Thomas had wat pech (de kogel glipte uit de pols) dus een magere 5m73. (28ste) Mits de techniek sterker wordt zullen mooie prestaties zeker niet uitblijven. Maar op 60 jongens kan dit resultaat toch tellen.

Bij de miniemen meisjes hadden we 3 vroege vogels. Lisa De Bock, Amber Van Hyffte en Charlotte Jolie kwamen fris aan de 60m start. Een sterke start van Lisa zorgde voor een mooie tijd van 8”87. Een mooi persoonlijk record en een eerste plaats in haar reeks ! Ook Amber was zeer goed weg en eindigde na een mooie strijd in haar reeks als eerste in een tijd van 9”03, eveneens een PR! Charlotte verdedigde haar kansen en eindigde 7de  in een tijd van 9”99. Nog wat aan de start en starthouding werken, en dan zullen ook deze tijden zeker niet lang standhouden. Dikke proficiat meisjes !

De meisjes mochten gaan verspringen. Lisa sprong 3m99 (14de), Amber 3m68 (PR !) (20ste). Charlotte sprong bij de eerstejaars miniemen en eindigde 15de met een sprong van 3m59.

Ook de pupillen waren van de partij. Joeri Cockuyt sprintte op zijn 60m naar een tijd van  10”55, een nieuw PR waar hij zeer blij mee was. Ook het kogelstoten was goed voor een beste worp met 6m16. Opnieuw een nieuw PR. Proficiat Joeri !

De pupillen meisjes tekenden met 3 present : Miek Lagaesse, ( 9”38 en 7de in haar reeks ) , Jelke De Pape (9”72 en 1ste in haar reeks) en Laure Devlamynck (9”88- 2de in haar reeks) sprintten als snelle gazelles naar de eindmeet. Proficiat meisjes !

Tussen het jonge geweld hadden we zelfs 2 benjamins jongens aan de start van de 60m: Robben Hoste spurtte zeer sterk naar een 3de plaats (op 59 jongens) in een tijd van 9”57.  Hij behaalde daarmee het podium ! Dikke proficiat Robben ! Mathis Devlamynck liep de beentjes van het lijf en eindige 4de in zijn reeks in een tijd van 11”26.  Mooie prestaties jongens !

Tot  slot waren er nog 3 Riemse aflossingsploegen, telkens aangevuld met een derde loper van een andere club.  De pupillen meisjes (Miek, Jelke en Laure) eindigden 3de in een tijd van 2’17”32

De miniemen meisjes (Amber, Charlotte en Lisa) lieten een tijd optekenen van 2’04”23 en eindigden 2de in hun reeks.

De miniemen jongens (Wout, Joeri en Benjamin) spurtten in een mooie tijd van 2’03”31 en eindigden 2de in hun reeks.

Zeer sterke prestaties, een mooi spektakel, onze dag was zeer geslaagd. Proficiat aan alle atleten ! Het trainingswerk levert mooie prestaties op en er is duidelijk nog veel ruimte voor groei. Dat belooft veel moois voor het komende zomerseizoen.

Voor verslag,
Kyra.

4 gedachten over “Vroege Vikings present op indoormeeting Vlierzele – 10 januari 2014”

 1. Mooi verslag. Bedankt voor de begleiding.
  Joeri had 5m65 bij de kogel. Geen pr (vorige week wel een met 5m99)
  De Fieldterminal is in Gent Joeri niet echt gezind. In december liep het mis als het aan hem was en nu weer. Was de worp van de persoon voor hem die 6m16. Hij was wel super tevreden met zijn 60 en de aflossing. Denk dat hij als pupil zeker zijn mannetje heeft gestaan in de aflossing samen met de miniemen.

 2. Leuke voormiddag gehad. Riemse jeugd presteerde goed en de organisatie liep gesmeerd, dat mag ook eens gezegd. Op naar de volgende indoor zou ik zeggen want dat doet Lisa toch liever dan de veldcrossen. Bedankt aan Kyra en de rest voor de companie.

 3. Mooi! en altijd leuk om lezen dat onze meisjes en jongens zich ook volop geven in de aflossingen 😀

 4. Altijd leuk om te lezen, dank u voor het mooie verslag!
  Wij willen ook nog eens Tine, de mama van Miek, hartelijk bedanken voor de begeleiding van de pupillen meisjes en om ons wegwijs te maken! En Patrick om ons wegwijs te maken in de indoor kalender.
  Dit was voor Laure en Mathis de eerste indoor en het is zeker voor herhaling vatbaar 🙂
  Dank u Tine! Dank u Patrick!

Reacties zijn gesloten.