Jeugdig geweld in Maldegem

Op een koude en winderige zondagnamiddag, nog vroeg in het jaar, hadden heel veel jeugdatleetjes het idee om te gaan crossen in Maldegem. En dat bleek een goed idee, want de resultaten waren super!  

We beginnen bij onze jongste meisjes, de benjamins van het eerste en het tweede leerjaar. Geen meisjes van onze club van het eerste leerjaar, wel van het tweede leerjaar. Onze Kluizense meisjes Louisa De Kesel en Lore Van de Velde halen elke keer een mooi resultaat als ze lopen, en deze keer was dit niet anders. Louisa liep als derde over de streep en kreeg een bronzen medaille. Zij werd gevolgd door Lore, die als 4e over de meet liep (22). De dag nadien hebben ze ongetwijfeld een spannend verslag uitgebracht in de klas.

In de reeks daarna startten de meisjes van het derde leerjaar. De vier meisjes die meeliepen waren Shania Daelman (8), die een top-10 plaats liep, Cato Bostyn finishte als 18e, Lore Heyndrickx kwam als 20e uitgeput over de meet en Bauke Verstraete werd 23e. (24) Applaus voor de meisjes!

Dan onze dapperste jongens van het tweede leerjaar. Mathis Devlaemynck startte helemaal achteraan maar liep zich de ziel uit het lijf en eindigde ongelooflijk nog op het podium, hij werd knap 3e! Een beetje verder kwam Briek Moreau als 21e over de streep, gevolgd door Liam Van Bambost (25). Zij hebben goed hun mannetje gestaan in deze toch wel talrijke reeks (43).

Over naar de benjamins van het derde leerjaar. Hier liepen Lowie Wauters en Tibo Welvaert dicht in elkaars buurt. Het was uiteindelijk Tibo die het haalde met een knappe 5e plaats, op de hielen gezeten door Lowie die 6e werd. Niet veel later kwam Brent Mussely (15) aan. Na een flinke opwarming zal hij zeker blij geweest zijn met zijn prestatie, goed gedaan! Een beetje later kwam ook Matteo Bonnaerens binnen gelopen op een mooie 30e plaats. (47) Bravo jongens!

Bij de pupillen meisjes (37) van het vierde leerjaar was er veel spektakel. Lisa Van Bossche, die we bijna wekelijks vooraan in een wedstrijd zien, liep ook deze keer naar een podiumplaats en mocht de zilveren medaille aandoen. Lise Mussey, die we ook héél veel vooraan zien lopen, werd 3e en mocht de bronzen medaille aandoen. Veel blauw-geel te zien op het podium! Lina Baeke liep veruit haar beste wedstrijd van het seizoen en werd 7e. Ik denk dat zij ons nog veel mooie dingen zal laten zien met haar snelle benen! Olivia De Kesel mag ook heel tevreden zijn met haar plaats, zij werd 14e. Dina De Saedeleer werd 17e en mag ook heel fier zijn op haar prestatie! Steffi Van de Velde kwam als 30e over de meet en had het toch wel een beetje lastig op het snelle en harde parcours. Ze mag best trots zijn op haar flinke prestatie hoor. Isalie Denayer liep haar allereerste veldloopwedstrijd. Zij kwam als 36e aan, maar beleefde vooral veel plezier aan haar wedstrijd en heeft de smaak te pakken gekregen! Bij de pupillen meisjes van het vijfde leerjaar opnieuw zeer knappe prestaties (36). Laure Devlamynck kwam als eerste Riemse over de streep op een 13e plaats, gevolgd door Flore De Wispelaere die 15e werd. Florence Van Hyfte werd 21e en was best tevreden over haar wedstrijd. Een beetje verder zagen we ook Sien De Beule aankomen als 25e. Bravo met deze prestatie meiden!

Over naar de jongens van het vierde leerjaar. Niels De Pauw was klaar voor de start en liep een heel knappe wedstrijd. Hij werd beloond met een mooie 10e plaats! Als enige Riemenaar in deze reeks (49) heeft hij dit super gedaan! De jongens van het vijfde leerjaar stonden met 48 atleten te popelen aan de start. Onze Daan Bostyn liep een mooie race en werd 13e. Iets verder zagen we ook onze Joeri Cockheyt aankomen op een 24e plaats!  Quinten West kwam als 30e aan en daarmee kunnen we besluiten dat onze jongens in form zitten! Warre Moreau  heeft tijdens de opwarming meegedaan, maar voor de wedstrijd voelde hij zich plots niet goed en heeft besloten om niet mee te doen. Kop op Warre, volgende keer lukt het je zeker wel!

Bij de miniemen meisjes van het 1e middelbaar zagen we slechts 1 Riemse gazelle: Gaëlle Van Hyfte werd 12e in deze snelle reeks en was daarmee mooi in de eerste helft. Goe bezig Gaëlle! Bij de miniemen jongens iets meer Riems volk te zien dan bij de meisjes. Bij de jongens van het zesde leerjaar zagen we Joren De Wispelaere als 12e moe maar tevreden aankomen. Verderop kwam Rune Baeke als 18e aan. Emiel Wauters kwam als 31e binnen en Niels Van Landeghem werd 34e (45). Goed gedaan hoor jongens, vuistje! Bij de jongens van het eerste middelbaar zagen we Thimon Van Herrewege naar het podium snellen. Hij kreeg de zilveren medaille rond zijn hals. Ondanks het feit dat Xander West niet veel tijd meer heeft om te trainen, loopt hij toch altijd goed mee in de wedstrijden. Zo werd hij 15e. Iets verderop zagen we Jens Baeke aankomen als 17e, gevolgd door Wout Lagaeysse als 18e (22). Opnieuw hoedje af voor jullie prestatie!

We kunnen besluiten dat dit een vruchtbare dag was in Maldegem voor onze Riemse kapoenen, en al wie er niet bij was, see you next time!

Voor verslag, Chaveli.