Stijn Goegebeur en Jolien Van Hoorebeke aan de winst in modderveldloop te Schellebelle

Zondag laatstleden zijn er enkele van onze blauw-gelen afgezakt naar het ploeterparcours in Schellebelle.  De weergoden waren de organisatoren van een toch wel prima organisatie niet welgezind geweest. Het werd dan ook eerder een magere opkomst wat deelname betreft. 1/5de  van het parcours  was droog en goed beloopbaar,  het resterende gedeelte was het zoeken om nog een ietwat beloopbaar plekje te vinden. Al vlug werden de atleten omgetoverd tot ware modderduivels. 

Bij de cadetten heren was Thys Huygebaert onze enige vertegenwoordiger. Thys had nog wat naweeën van een verkoudheid en eindigde halfweg het pak als 8ste. (16)

Bij de scholieren heren heel wat blauw-geel. Vooraan de kopgroep van 4 ontspon zich een onderlinge strijd om duimen en vingers af te likken. Hierin draaide Stijn Goegebeur (die trouwens aan een heel sterk seizoen bezig is) heel goed mee. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Stijn meer en meer het heft in handen en de laatste km moesten de luid aangemoedigde RCG en HALE atleten de rol lossen. De 3de zege van Stijn was een feit.
Iets verder vochten Mathias Van Herreweghe en Maarten Van Hecke ook een duel uit. Eerst moest Mathias wat terrein geven aan Maarten. Halfweg werden de rollen omgekeerd. Maar de laatste km kwam Maarten wonderwel nog terug, ging niet zonder moeite over Mathias en kon zelfs aan de meet in een stevige sprint ook nog iemand kloppen. Uiteindelijk werden Maarten 8ste en Mathias 10de. Beiden waren daarmee heel tevreden. (15)

In de korte cross ook 3 tenoren. Ruud Naudts die zowel cross en indoor prima weet te combineren werd juist halfweg het pak genoteerd als 12de. Brecht De Wever had stiekem gehoopt om Ruud het nakijken te geven kwam toch nog iets tekort. Hij werd verdienstelijk 14de. Thomas Vermeire verweerde zich kranig en hield nog iemand achter hem en werd 22ste. (23)

Dan konden we genieten hoe Jolien Van Hoorebeke de tegenstand wist te overtreffen. Van bij de start ging ze aan de leiding en liep per 200m 1 seconde uit op haar naaste achtervolgers. Ze maakte er dan net als in Zottegem een doorgedreven training van. Als vrij jonge seniore een 2de crosszege optekenen is niet evident en bewijst nog maar eens haar aerobe capaciteiten en fondmogelijkheden.  We mogen terecht fier zijn op onze enige B atlete die onze club rijk is in het veldlopen. Sarina Balcaen combineert zowel het indoor met het crossen. Het zware parcours en de modder was zeker geen bondgenoot van haar. Toch toonde Sarina moed en vooral wilskracht, hield heel wat  masters achter haar en werd 6de.(6)

Bij de masters heren was Freddy Van Landegem aan een heel degelijke wedstrijd bezig. Ook al verklaarde hij vooraf dat de modder niet echt zijn ding was. Freddy die de laatste tijd aan zijn gewicht werkt en gerichter traint maakt duidelijk vorderingen. Een 20ste plaats is heel knap. Eric Claus deed het als +50 tiger zeker niet slecht. Sterk van zich afbijtend werd hij als 25ste afgevlagd. (35)

Tot slot hadden we nog de senioren lange cross. Hoe goed ik ook rondkeek, ik zag nagenoeg geen atleten. Uiteindelijk waren er 2 atleten die reeds de korte cross betwist hadden, die  het waagden om met nog 2 andere afstandslopers te strijden voor het mooie prijzengeld. Een voor mij nog nooit gezien deelnemersveld van 4.

Warempel zat onze Ruud Naudts er ook bij. Blijkbaar had de korte cross hem nog niet genoeg gepijnigd. En….dat hij er van genoot kon men niet naast kijken. Alle vurige Rieme supporters werden getrakteerd op een mooi handgebaar van Ruud. Het werd net geen podium maar als 4de en niet specifiek crosser verdient hij een dikke pluim.

MARNIX BRUGGEMAN

2 gedachten over “Stijn Goegebeur en Jolien Van Hoorebeke aan de winst in modderveldloop te Schellebelle”

  1. Mooie uitslagen van onze betere Riemse veldlopers. Jammer dat op zo’n goed georganiseerde veldloop hoop en al 340 atleten af komen. Vermoedelijk haalt men zijn neus op voor het zware modderparcours. Nogmaals een bevestiging dat je, om als organisatie succesvol te zijn, eerder een lichtlopende omloop moet aanbieden. Tot spijt van de modderduivels die in Schellebelle bewezen duidelijk in de minderheid te zijn.

  2. Het weer zal ook wel een grote factor gespeeld hebben ( koud /regen/sneeuw)
    Had de cross op Rieme een dag vroeger gevallen met die regen en sneeuw , dan hadden wij daar ook een rechtstreeks gevolg van gehad denk ik.

Reacties zijn gesloten.