Modder en 2 medailles voor de jeugd in Schellebelle

Ook onze jeugd was aanwezig in Schellebelle. Heidi Hamerlinck schreef een mooi verslag. 

Veldloop, dat is lopen in het veld…en in Schellebelle was daar ook nog eens heel veel modder bij! Gelukkig bleven de regenwolken in het Meetjesland hangen maar ze hadden hier de voorbije dagen al genoeg dienst geleverd. Het parcours lag er dan ook erg nat bij.
Deze keer geen clubtentje maar gelukkig konden de geelblauwe Vikings zich installeren in een schuilhokje langs het voetbalveld.
Ondertussen namen de papa’s (en mama’s?) de parcourverkenning en opwarming voor hun rekening.
De eerste dametjes van Rieme die een modderbadje wel zagen zitten waren Louisa De Kesel en Lore Van De Velde van de eerstejaars benjamins. Louisa was terug in topvorm en kwam als eerste over de lijn. Die gouden plak mag ze bij al haar andere medailles hangen, proficiat!
Ook Lore volgde dapper de 1000 meter en haalde plaats 8. Knap op zo een lastig parcours! (17)
Niet veel later hoorden we alweer de naam van een Riemse atlete door de luidsprekers weerklinken: Shania Daelman! Zij mocht plaatsnemen op nummer 2 van het ereschavotje. Ook tweedejaars benjamin Kiara Moens had geen moeite met de modder en kwam mooi als 5e binnen. Wat een knappe prestatie! (13)
Bij de tweedejaars benjamins jongens (22) zagen we twee Riemse truitjes in elkaars buurt: dat van Xander Seselle (4) en Tibo Welvaert (5). Ze mogen heel tevreden zijn met deze mooie plaatsen!

Nichtje van Tibo, Lisa Van Bossche was ook present en stond samen met 17 andere eerstejaars pupillen meisjes aan de start. Zoals we van Lisa gewoon zijn, liep ze mooi vooraan de wedstrijd. Deze keer liep ze in een kopgroepje van 4 en waren allen aan elkaar gewaagd. Lisa kwam als 4e over de meet. Goed gedaan!
Ook Margaux Temmerman, van de tweedejaars pupillen was niet vies van een spatje modder en liep zich de benen van het lijf om de top tien binnen te komen, op plaats 9 van de 19.
Bij de eerstejaars pupillen jongens werd Niels De Pauw zijn inzet beloond met een knappe 5e plaats van de 21.
Bij de tweedejaars pupillen jongens zagen we ook 1 geelblauw truitje meelopen, en dat was van Killian Moens. Hij veroverde eveneens een plaats in de top tien (9) en was hiermee supertevreden. Hij hield hiermee nog 10 jongens achter zich.
Net zoals bij de pupillen meisjes en jongens, kregen ook de miniemen een 1500 meter lang modderbad voorgeschoteld.
Alhoewel ‘veldloop’ niet helemaal Charlotte Jolie haar ding is, zette ze dapper door en kwam ze als 12e over de finish (16) met de miniemen van 2003. Goed gedaan, Charlotte!
Bij de miniemen heren van 2003 ook 1 Riemse atleet aan de start met nog 25 anderen: Niels Van Landeghem. Hij haalde een 23e plaats, goed zo Niels!
Onze derde Niels van Rieme die mee was, Niels Van Bossche, had na de opwarming genoeg modder gezien en hield het daarna voor bekeken. Hopelijk volgende keer wel weer fris aan de start, Niels!
Thibaut Temmerman stond aan de start met nog 16 andere tweedejaars miniemen heren. Zijn doorzettingsvermogen werd met een mooie 10e plaats beloond. Proficiat!

Blij met de vele mooie resultaten en met de 2 medailles, konden onze atleetjes in de feesttent een warme neus, iets lekkers om te eten en hun prijs ophalen, en dat deed goed!