Een mooi winterzonnetje, een gevarieerd parcours en tientallen provinciale titels te verdienen. Het PK lokte liefst 1012 atleten naar Deinze. Twee gouden medailles vielen in handen van onze club. Stijn Goegebuer bevestigt zijn sterke winter met een titel bij de tweedejaarsscholieren. Marc Mechelinck behaalde de titel bij de M55 en Petra Bruggeman pakte na een mooie inhaalrace zilver in de korte cross. Gieljan Baete won brons in de korte veldloop en Leen Verniers kwam als 3e W40 aan.

Cadetten meisjes

Fiebe Aers werd 15e tweedejaars op 22. Ze was de enige Riemse. Goed gedaan Fiebe.

Cadetten jongens

Vier Riemse jongens hier en allen tweedejaars. Evert Verdegem eindigde als 14e. Thijs Huygebaert liep als 20e binnen. Ibe De Bundel zagen we als 24e cadet uit 2000 en Karl Seynaeve behaalde de 26e plek.  (37)

Scholieren jongens

Stijn Goegbeur liep als derde over de streep maar werd wel eerste tweedejaars. Maarten Van Hecke pakte plaats 16 bij de oudste scholieren. (19) Robbe Camphens liep een attente wedstrijd en zag zich daarvoor beloond met een 5e plaats. Mathias Van Herreweghe voelde zich ook goed op het toch wel zware parcours en werd 10e. (16)

Korte cross dames

Petra Bruggeman startte niet zo heel snel maar wist toch een heel mooie inhaalrace te doen. Ze rukte zelfs op naar het podium en met een vinnige eindsprint pakte ze zilver. Proficiat Petra! Jolien Van Leugenhaege verslikte zich in een snelle start en moest een paar plaatsen prijsgeven. Ze eindigde op een 11e plek. Sarina Balcaen wist Jolien ook in te halen en legde beslag op de 8e plaats. Jana Camphens ruilde de juniorescross voor de korte. Ze werd 22e. (24)

Korte cross heren

Zeker en vast de spannendste race van de dag. Er vormde zich een grote kopgroep met daarin Gieljan Baete, Björn Willems en Steven De Wulf. Steven moest afhaken en enkel Gieljan en Björn bleven nog over vooraan. Björn kreeg echter af te rekenen met pech want zijn veter kwam los en hij moest stoppen om die weer vast te knopen. Dat kostte hem kostbare tijd en een paar plaatsen Gieljan bleef over in de kopgroep en Steven haalde hem ook weer in. Vooraan liep Gieljan een sterke race en hij kon uiteindelijk als derde binnenlopen. Sterk voor iemand die pas twee dagen voor het PK deel te nemen. Proficiat! Steven kwam als zevende binnen en kon zich daarbij neerleggen. Björn volgde op 2sec als achtste. Brecht De Meulenaere liep een sterke wedstrijd en kwam als 18e aan. Ruud Naudts was niet zo tevreden met zijn 29e plaats. Toch niet slecht hoor Ruud! Brecht De Wever telden we dan weer als 31e. Master Lieven Van Bossche deed het lang niet slecht als 35e. Peter Peirens haalde plaats 48 en Thomas Vermeire, net hersteld van een achillespeesblessure, finishte als 50e, net voor Noël Van Herrewege. (51)

Masters dames

Linda Andries liep een degelijke wedstrijd en dat resulteerde in een 13e plaats. Leen Verniers werd knap 14e en dat was goed voor brons bij de W40. Proficiat Leen!

Masters heren

Traditioneel de grootste groep. Wat dan ook een titanenwerk is voor de organisatoren om de verschillende winnaars van de leeftijdscategorieën aan te duiden. Dat duurde zelfs zodanig lang dat de podiumceremonie niet op het terrein werd gehouden maar in de kantine van de piste. Wel een beetje jammer voor de masters die niet op de trapjes mochten plaatsnemen. Paul Engels werd als 17e eerste Riemenaar. Marc Mechelinck was in zijn nopjes met de modder en toonde dat met een 21e plaats. Goed voor goud bij de M55. Proficiat! Freddy Van Landeghem werd mooi 32e en Luc Dellaert is ook altijd van de partij. Hij werd 36e. Eric Claus haalde de 63e plek en Edmond Helskens werd 68e. Luc Haes liep ook goed en werd 73e. Verder zagen we ook Ronald Descamps als 80e binnenlopen. Goed gedaan mannen! (93)

Seniores dames

Linda Hermans liep een van haar beste, zo niet haar beste cross van de winter en werd vierde. Net naast het podium dus maar tevreden was ze wel! Katrijn Vande Riviere is na de bevalling van dochtertje Alexine al een paar weken duurloopjes aan het doen en deed mee als training. Dicht bij huis en ze wou ook nog eens de spikes aantrekken. Zonder forceren werd ze 12e. (22)

Seniores heren

De laatste wedstrijd van de dag werd gedomineerd door Lokeraar Steven De Loose. Thomas Wytinck liep als 15e binnen na een mooi opgebouwde race. (35)

2 gedachten over “Stijn en Marc pakken goud, zilver voor Petra en brons voor Gieljan en Leen op PK”

1. Een dikke proficiat aan iedereen, en zeker voor Marc die goud heeft behaald bij de 55+. Ik denk dat er een podium plaats kan in zitten op het BK.