Brons voor Lisa Van Bossche op pk cross

Een onaangekondigd maar deugddoend zonnetje op een snelle omloop. De aanwezige jonge vikingen zijn niet onopgemerkt de revue gepasseerd op het pk cross te Deinze.

Louisa De Kesel stond als enige van de jongste benjamins meisjes aan de start met 33andere, het beestje dat zichzelf ‘griep’ noemt was nog niet uit het lichaam en dat liet zich gelden als 13de aan de meet. Knap uitgelopen hoor…

Bij de 1 jaar oudere meisjes liep  Shania Daelman als 12de over de meet. Ninte Lestienne hield als 27ste nipt Kiara Moens als 28ste af. Kato Bostyn had als 32ste alles uit de kast gehaald op zo’n vroeg uur.(35)

In de reeks van de jongste benjamins jongens stonden Flor Bekaert en Mathis Devlaminck aan de start. Beide jongens wilden elkaar niet verliezen in de grote groep van 45, dus kwamen ze snel over de meet als 15de en 16de. Super gedaan gasten!

Bij de benjamins jongens uit 2006 konden we een eerste Top 10 notering verwelkomen door Tibo Welvaert als 8ste. Cillyan Deklerck ( 29 ) en Xander Sesselle ( 30 ) kwamen rond halfweg het pak van 54 binnen.

Lisa Van Bossche moest heel hard lopen voor haar bronzen medaille bij de jongste pupillen meisjes. Lina Baeke kwam iets verder als 14de over de lijn en Kayleigh Baeten als 28ste.

Pupillen meisjes geboren in 2004 stonden met 49 te trappelen in de Brielmeersen. Eerste riemenaar was Laure Devlaminck als 21ste kort gevolgd door Flore De Wispelaere als 27ste en ietsje verder door Florence Van Hyfte.

Casper Bekaert was als enige viking te bespeuren in een pak van 73! Zijn gekende eindsprint leverde hem deze keer een 7de pl op.

Daan Bostyn was duidelijk niet tevreden over zijn 16de plaats bij de oudste pupillen. Daan als je 47 andere jongens achter je houdt mag je heel blij zijn… waaronder een tevreden Joeri Cockheyt als 28ste en Kilian Moens als 34ste!

Charlotte Jolie ruilde de indoor voor de gelegenheid van dit pk voor de buitenlucht en werd 25ste ( 31 ). Gaëlle Van hyfte moest in de laatste ronde enkele plaatsjes toegeven en werd 19de op 36 bij de oudste meisjes.

Joren De Wispelaere liep goed mee als 10-13de en kon nog wat gas extra geven in de laatste ronde, om zich in de top 10 te gooien aan de meet als 9de. Niels Van Landeghem kon ook nog wat plaatsjes winnen als 34ste op 43.

4 jongens tekenen present bij de miniemen van 2002. Thimon Van herrewege moest in het slot de echte crossers laten gaan als 13de. Jens Baeke kampte tijdens de cross met kleine kwaaltjes en verkocht zijn vel voor wat het waard is als 39ste. Wout Lagaeysse was dan weer tevreden als 42ste, op naar meer ? Finn Verbeke kwam ook nog eens crossen als 51ste hield hij er nog 4 achter! Hoe meer crossen, hoe beter het gaat Finn.

SUPER gedaan iedereen! De afwezigen hadden ongelijk!!
Tot In Lokeren voor de volgende cross.
Peter Peirens.