Stijn Goegebeur terug aan de winst in Lokeren. Terwijl Robbe Camphens zorgt voor de verrassing.

Zondag konden we getuige zijn van enig mooi veldloopgebeuren op het prachtige en geaccidenteerde terrein van AVLO. Ook nu een vaststelling waar me niet naast konden kijken . Eenmaal de provinciale kampioenschappen gepasseerd zijn is de opkomst naar de modder parcoursen sterk gereduceerd. Toch konden we ons opwarmen aan enkele sterke prestaties van onze blauw-gelen. 

Bij de cadetten meisjes staken Fiebe en Hanne de spits af. Fiebe Aers verdedigde haar kranig en wist als 11de de meet te behalen. Fiebe beschikt zeker over een dosis looptalent en dat zal vroeg of laat wel tot ontbolstering komen. Iets verder zagen we een niet afgevende Hanne Carnoy als 14de en was tevreden dat ze nog iemand van dit selecte gezelschap achter haar kon houden.(15)

Dan was het wachten tot aan de scholieren heren tot er terug Vikingen het veld ingestuurd werden. Voorin was AS Rieme wel heel sterk vertegenwoordigd met Stijn Goegebeur en Robbe Camphens die bijna het gans verloop van de wedstrijd niet uit de eerste 3 weg te slaan waren. Stijn die zijn 5de overwinning deze winter wist te behalen had heel wat tegenstand van de atleet van ATAC De Rop Michiel die in het verleden al een BK podium behaald had. Toch wist Stijn hem de laatste km af te schudden en verdienstelijk te winnen. Robbe liep een beresterke wedstrijd en was misschien wel de verrassing van de dag. Tot op 200m van de aankomst was er zicht op een podium plaats, helaas werd hij de laatste meters nog voorbij gesneld en werd 4de. Maar als 1ste jaar scholier was hij de nr. 1 van zijn leeftijd en dat is voor hem wel een echte opsteker. Maarten Van Hecke komt ook beetje bij beetje boven water. Hij deed het heel goed en klokte als 11de af. (20)

In de korte cross ook enkele tenoren van Rieme. Brecht De Meulenaere die tussen de studies met beperkte trainingsomvang graag een wedstrijd meepikt kwam sterk voor de dag. Na de aanloopronde schoof hij nog enkele plaatsen op en behaalde een knappe 11de plaats. Arne Aers koos ditmaal ook voor de korte cross. Met een 21ste plaats was hij dik tevreden. Ook al verkiest Arne indoor boven het veldlopen. Hij beseft als men het in de halve fond wil maken mag men het crossen niet links laten liggen. Op plaats 28 zagen we Gregory Dellaert (zoon van !!!) uitgeblust maar tevreden de aankomst bereiken. Als 34ste kwam Kevin Neyt over de meet. Niet slecht voor iemand die ploegwerk met atletiek probeert te combineren.(36)

Bij de JSM dames waren 3 van onze masters present. Nadia De Rycke liep terug een attente wedstrijd en werd 4de in haar leeftijdscategorie. Ditmaal geen podium maar daarom niet minder verdienstelijk!!! Leen Verniers die vorige week nog een 3de plaats behaalde op het PK bij haar leeftijdscategorie werd nu mooi 10de. Iets verder kwam Christine De Roose als 15de over de meet . Naar haar normen zeker een goede wedstrijd.(21)

Jana Camphens liep een goede wedstrijd maar moest toch een beetje gas terug nemen de laatste wedstrijdhelft. Het werd een 5de stek. Toch verdient onze enige junior alle lof voor moed en doorzetting!!! (5)

Tot slot werden we nog getrakteerd op 2 masters herenwedstrijden. Bij de 50 plussers was Marc Mechelinck terug goed in de wedstrijd. Bijna gans de wedstrijd liep Marc in 4de stelling maar naar het einde toe moest hij toch een snellere grijsaard laten voorgaan en werd 5de. Luc Dellaert die lopen nodig heeft als uitlaatklep verweerde zich kranig en kwam als 11de over de modderige aankomststrook. Edmond Helskens had er terug zin in en werd met heel minieme training als 16de opgetekend. Daarna zagen we Ronald Descamps met de glimlach zijn wedstrijd verorberen als 23ste. Ook hij kan het lopen niet laten en…. als het lichaam het toelaat is hij steeds van de partij. (38)

Tenslotte werd de laatste reeks van de dag op gang geschoten . Bij de jonge masters was Paul Engels onze enige Viking. Paul liep met zijn sierlijke stijl naar een knappe 10de plaats . Ik denk dat hij daar genoegen kon mee nemen.(51)

Toen was het tijd om ons Rieme tent af te breken .Met dank aan Patrick Moreau die ditmaal niet de loopschoenen aan bond maar geduldig wachtte tot de laatste reeks om het onmisbaar dak boven het hoofd van onze atleten mee naar huis te nemen.

Voor verslag Marnix Bruggeman