Na ziekte terug goud voor Louisa De Kesel in Lokeren

Een nieuwe week, een nieuwe cross. En ook deze week stonden onze Riemse atleetjes weer aan de start …We begonnen met de 1ste jaars benjamins meisjes. Hier zagen we Louisa De Kesel en Lore Van De Velde. Louisa had enkele twijfels omdat ze vorige week wat minder had gelopen wegens ziekte, maar beide meisjes hadden een hele mooie start en liepen een hele tijd op kop. Louisa kon haar plaats behouden en kwam met een ruime voorsprong als eerste aan. Lore moest een paar plaatsen afstaan maar eindigde mooi 10de (33).

Niet veel later ging ook de reeks van de 2de jaars benjamins meisjes van start. Shania Daelman liep een goede wedstrijd en eindigde 17de, Kato Bostyn en Janne De Brabander bleven de hele tijd in elkaars buurt en eindigden 27ste en 28ste. Goed gelopen dames! (34)

Daarna was het de beurt aan onze jongens. Bij de 1ste jaars kwamen Flor Bekaert, Mathis Devlamynck, Owen Vandenbroucke en Liam Van Bambost crossen.
Ze hielden het alle vier goed vol op dit zware parcours en behaalden volgend resultaat: Flor eindigde 11de, Mathis 18de en Owen en Liam eindigden 29ste en 30ste. (41)

Ook de 2de jaars Tibo Welvaert en Xander Sesselle liepen een sterke wedstrijd en kwamen als 9de en 21ste over de meet (34)

Na de benjamins was het de beurt aan de pupillen.
De 1ste jaars meisjes kwamen met 5 aan de start. Lise Mussely (5de) en Lina Baeke (14de) liepen zeer goed, maar ook Kayleigh Baeten (18de), Olivia De Kesel (20ste) en Dina De Saedeleer (22ste) liepen zeker niet slecht! (42)

Bij de 2de jaars meisjes zagen we Laure Devlamynck, na een zware wedstrijd, finishen als 16de, ook Lotte De Brabander hield vol als een stoere Vikingdame en kwam als 47ste aan. (48)

Ook de pupillen jongens waren van de partij.
Bij de 1ste jaars zagen we Casper Bekaert, Niels De Pauw en Jonas Bruggeman vertrekken. Casper liep een sterke wedstrijd en bleef heel de tijd vooraan in de wedstrijd lopen. Hij liep eventjes 3de maar werd op de meet toch nog geklopt en eindigde uiteindelijk 4de. Ook Niels (die viel bij de start) en Jonas liepen zeer goed en finishten als 37ste en 45ste (49)

De 2de jaars Daan Bostyn en Joeri Cockheyt liepen allebei een betere plaats dan op het PK en eindigden als 5de en 23ste. Goed gedaan jongens! (39)

Tenslotte was het de beurt aan de miniemen.
Er waren geen 1ste jaars dames, wel kwamen de 2de jaars Gaëlle Van Hyfte, Lisa De Bock en Amber Van Hyfte aan de start. Ze liepen alle 3 mooi op hun eigen tempo en eindigden als 9de, 20ste en 26ste. (27)

Er waren ook geen 1ste jaars heren, maar wel 2 2de jaars. Benjamin Evrard startte goed, maar voelde tijdens de wedstrijd duidelijk een tekort aan training voor de crossen. Hij eindigde 15de. Jens Baeke was onze laatste jeugdviking die over de meet kwam in Lokeren. Hij liep een mooie wedstrijd en eindigde 20ste. (29)

Aan al onze vikingen: een dikke proficiat met jullie prestatie!

Voor verslag,
Jasmine Cockheyt.