Clubrecord voor pupillen meisjes en goud voor miniemen jongens op buffallo jeugdaflossingen in de topsporthal op 22 februari

Eind februari dan staat er naar goede jaarlijkse gewoonte de jeugdaflossingen georganiseerd door onze grote broer KAAGent op het programma. Meestal is Rieme goed present en tekent het voor enkele podia en goede prestaties, en dit was dit jaar niet minder.Voor de aflossingen begonnen om 16 uur was er vanaf 13 uur een individueel aanbod.

Ziehier de  individuele prestaties door onze riemse meisjes.

Bij de cadetten liep Karen Jolie in de 5de reeks naar 8.92

De benjamins waren met 2 op de 60 . Kato Bostyn  werd 6de in haar reeks in 11.97, Shania Daelman won haar reeks in 10.92. Ze deden ook beiden mee aan het verspringen en hier sprong Shania  net een beetje verder met 2.69 m  dan  Kato met 2.63m. Yuna Snauwaert was ook present en sprong 2.02 m ver.

Bij de pupillen meisjes liep Lageysse Miek de snelste tijd van de Riemse meisjes in 9.43. Laure De Vlaeminck trekt niet alleen goed haar plan in het veld maar liep met 9.86 ook een mooie tijd op de sprint. Zara Snauwaert eindigde 3de in haar reeks in 10.38 ,knap. De meisjes wilden ook nog eens hun armspieren rollen bij de kogel  en zowel Miek als Kayleigh Baeten  wierpen 5.87. Laure zat daarnet achter met 5.67 en Zana  smeet ook vlot voorbij de 5m met 5.37.

De miniemen meisjes waren met zijn vijfjes op de 60m. Gaëlle Van Hyfte  liep een heel snelle  8.72 en had heel lang de snelste tijd. Lisa De Bock liep met 8.91 ook mooi onder de 9 , Amber Van Hyfte er net boven met 9.10 . Charlotte Jolie liep 9.70 en Yara Snauwaert 10.60.
Lisa, Charlotte en Yara deden ook mee aan verspringen en haalden  hier 3.94m, 3.36m en 2.50m.

Bij de jongens hadden we volgende resultaten

Cadetten jongens: hier bonden Ciel De bundel en Stijn Praet de spikes aan om op de 60 m 7.87 en 8.42 te lopen . Sterk van Ciel die dit jaar steevast onder de 8 blijft lopen .Stijn is net als zijn broer Jonas een ruwe diamant die gestaag vooruitgang maakt.

Bij de Benjamin jongens haalden  Mathis Devlaeminck  11.06, Robbe Martens 11.22 , en Robben Hoste  9.72 op de 60 m . goed gedaan jongens. Bij de kogel was er enkel Robbe Martens die de bol 4.56m smeet.

Bij de pupillen eveneens 3 stuksJonas Bruggeman 10.17 , Joeri Cockheyt 10.73 en Daan Bostyn (die niet helemaal fit was ) 9.53 spurtten voor wat ze waard waren.

Bij de miniemen jongens een hele armada. Zowel  Seppe Van Damme  als Wout Lageysse wonnen hun reeks in 9.03 en 9.04. Corneel De Backer werd 7de in zijn reeks met 9.65. Thimon Van Herrewege wilde zijn snelheid nog eens aanscherpen en liep 8.72. In de beste reeks hadden we 3 Riemse miniemen . Thomas Van Herreweghe vertrok als een kanonskogel  8.44, en werd maar in de laatste cm geklopt door Wout Van Isterbeeck 8.43 en Benjamin Evrard 8.42 . Ze werden respectievelijk  6de, 5de en 4de. Bij hoogspringen haalde Wout 1.35m, Seppe 1.30 en Jens Baeke 1.25m. Degelijk!

Hiermee konden we de individuele nummers afsluiten en overgaan tot de immer spannende  (maar meestal uitlopende)aflossingen.

De cadetten jongens mochten den boel opstarten en hier werd Rieme met gelegenheidsploegje  “Ciel de Bundel , Stijn Praet , Ibe de Bundel  en binnenkort misschien rode duivel Thiemen Hoste  mooi 4de in 1.48.54 in een sterk deelnemersveld waar het Belgisch record er moest aan geloven.

Bij de benjamins jongens 2 ploegjes. Ploeg 1 ( Xander Seselle, Matteo Bonnaers ,Cillyan Dekerck en Robben Hoste ) werd 2de in hun reeks in 2.28.91 en zat niet ver van het podium ( heel knap ).Ploeg 2 bestond uit Mathis De Vlaeminck, Liano Dezuttere, Owen Vandenbroucke en Briek Moreau. Zij waren de jongste van de hoop en liepen gans de wedstrijd als laatste in hun reeks , tot Briekje zijn  turbootje aanzette en de voorlaatste alsnog  inhaalde.2.48.12.

De pupillen jongens dan , ook 2 ploegjes. Ploeg 1 met  Jonas Bruggeman, Joeri cockheyt, Niels De Pauw en Daan Bostyn  werden 7de in hun reeks in 2.20.93. Het ander ploegje met Warre Moreau, Luca De Bosschere, Thoma Steverlynck en Robbe Martens , eindigden mooi in het midden van hun  reeks in 2.29.92  Speciale dank hier aan Niels de Pauw die in allerijl het buitenspelen moest stoppen en naar de topsporthal gebracht werd om het eerste ploegje te depanneren (al dan niet met een helikopter) .Ook Robbe Martens deed het zeer goed als benjamin tussen de oudere pupillen.

De miniemen waren vertegenwoordigd met 3 ploegen. Het ploegje met Seppe Van Damme, Lander De Saedeleir, Niels Van Bossche en Corneel De Backer werden als niet sprinters mooi 5de in hun reeks in 2.15.15. De andere 2 ploegjes liepen in dezelfde reeks en hier werd het groepje met Thomas Van Herreweghe,Wout Lageysse, Thibaut Temmerman en Jens Baeke 4de  en bleven met 1.58.47 een stuk onder de 2 minuten. De overwinning  was weggelegd voor de eerste groep van Rieme met Wout Van Isterbeek, Thimon Van Herrewege , Bjarne Moreau en Benjamin Evrard in 1.52.37 op een zucht van het clubrecord. Na zilver vorig jaar nu goed voor goud.

Afbeelding4

Ten slotte de resultaten voor de meisjes

Bij de Benjamins 1 ploegje met  Shania Daelman, Yuna Snauwaert, Kato Bostyn en Ninte Lestienne. Zij werden 6de in hun reeks in 2.46.53. mooi van onze jongsten.

De pupillen meisjes. Daar deed het groepje met MIek Lageysse, Jelke De Pape, Margaux Temmerman en Laure Devlaeminck  het voortreffelijk met een eerste plaats in hun reeks in 2.10.71. En een nieuw Clubrecord !!!! Het was nog even bang afwachten voor de volgende reeksen maar uiteindelijk raakten maar 2 ploegjes meer voorbij onze meisjes hun tijd  en daarom mochten ze mee op het podium op een derde stek .Niet zonder dank  aan de papa en mama van Laure, zelden zo een  enthousiast supporters gezien . Het 2de ploegje  met  vooral eerste  jaar pupillen ( Kayleigh Baeten, Lina Baeke, Dina De Saedeleer en Lisa Van Bossche)  liep 2.20.93 en werden mooi derde in de derde reeks.

Tenslotte de Miniemen met  Lisa De Bock, Amber Van Hyfte , Charlotte Jolie en Gaëlle Van Hyfte .Zij trokken hun goede prestaties van de 60 m sprint door  en werden 3de in hun reeks in 2.01.46. Niet zo gek ver weg van het clubrecord. Het 2de ploegje met Yara en Zana  Snauwaert en Suzan Haegeman kon helaas niet deelnemen bij gebrek aan 4de loper. De Snauwaerts waren er het hart van in. Jammer.

Tenslotte nog een weetje. Blijkbaar moet de laatste loper mooi  de aflossingsstok afgeven aan meneer of mevrouw de officieel . Indien niet of zoals het de overwinnaar bij de scholieren jongens  die zijn stok uit vreugde wegsmeet na de finish  bijna overkwam, kan de ploeg gediskwalificeerd worden Goed om weten voor als we met  één van ons ploegjes eens een wereldrecord lopen.

Atleten en begeleiders bedankt voor jullie opkomst en inzet . Op 21 maart is er de laatste indoor meeting  voor de jeugd in de topsporthal. Maar misschien eerst  de pinnen op de spikes nog eens versteken om te lopen op het Belgisch Kampioenschap Veldlopen te Wachtebeke.

Moreau Patrick.