Opnieuw twee medailles voor Rieme op BK indoor

Zaterdag 22 februari vond in de topsporthal het BK AC indoor plaats. Twee Riemse deelnemers wisten een medaille te behalen: Gieljan Baete won zilver in de 1500m en Björn Willems mocht als derde het podium van de 3000m op. Een knappe prestatie van beide atleten. Een dikke proficiat!

Zoals zo vaak was de 1500m een tactische wedstrijd. Pas op 250m voor het einde barstte de strijd los. Gieljan sprintte goed mee maar moest nipt de duimen leggen voor Jérôme Kahia. De tijd van 4.02.96 toont ook aan hoe tactisch de race was. Het was al de vierde medaille op rij voor Gieljan. Meteen ook het einde van zijn winterseizoen.

Gieljan werd wel eerste Vlaming

Bij Björn ging het er iets minder tactisch aan toe. Er werd meteen een strak tempo gelopen. Björn toonde zich bij de pinken en volgde attent in de kopgroep. Met nog een zestal ronden te gaan leidde hij voor de tweede plaats. In de laatste ronde kon hij wegens lichte steken niet meer sprinten. Het brons kwam echter niet meer in gevaar. In 8.43.29 zette hij ook een mooie chrono neer. Zeker als je weet dat er helemaal niet naar deze wedstrijd getraind werd. De veldlopen staan immers centraal. Steven Dobbelaere kende een mindere dag en stapte uit.

Ook Björn werd eerste Vlaming

Sarina Balcaen liep de 800m. Door een valpartij werd ze gehinderd en daardoor verloor ze ook veel krachten. Sarina werd negende in 2.25.82.

In de 1500m voor vrouwen zagen we Carine Van Hulle een sterke wedstrijd lopen. Als master stond ze haar mannetje tussen de jongere seniores. Een laatste plaats kon ze echter niet vermijden. Ze verpulverde wel haar PR naar 5.24.14.

Tot slot nog eventjes vermelden dat Marc Mechelinck vorige week zondag in Rotselaar Vlaams kampioen veldlopen werd bij de masters +55. Een dikke proficiat Marc en op naar het BK!

Een gedachte over “Opnieuw twee medailles voor Rieme op BK indoor”