Veldloop Lebbeke: Carine Van Hulle en Paul Engels halen podium

Beetje een eindeseizoen wedstrijd in Lebbeke. Vrij weinig deelnemers in de verschillende reeksen. Tekenend was dat er slechts 2 clubtenten stonden opgesteld. Of was het toch de wind die de tenten weg hield. 

We beginnen ons verslag bij de scholieren jongens. Bij de cadetten en scholieren meisjes zagen we geen Riemse kleuren voorbij schieten. Bij de jongens scholieren nestelde Stijn GOEGEBEUR zich onmiddellijk in de kopgroep. Robbe CAMPHENS kon net zijn wagonnetje niet aanpikken. Toch slaagde hij er nog in om een paar snel-starters uit de kopgroep op te rapen. Ondertussen liep Stijn in sterk gezelschap. Pas in de laatste ronde kreeg hij het moeilijk om het opgelegde tempo te volgen. Uiteindelijk werd hij vijfde. Volgens Stijn waren de tegenstanders stuk voor stuk sterker dan hem in het voorbije seizoen. Robbe werd uiteindelijk achtste . Een plaats die niet onmiddellijk zijn progressie van dit seizoen laat vermoeden, die is er echter zeker wel. Ook Mathias VAN HERREWEGHE heeft reeds een flinke weg afgelegd. Voor wie regelmatig het veldlopen volgt is de vooruitgang vrij spectaculair, volgend jaar zet hij zijn opgang zeker voort. Mathias werd uiteindelijk twintigste.

In de reeks seniores dames konden we supporteren voor een goed lopende Jolien VAN LEUGENHAEGE. Ze liep tegen de wind in op kop van de achtervolgende groep, misschien net iets te veel, maar uiteindelijk was ze tevreden met een bemoedigende zesde plaats.

In de reeks masters dienden we de eerste ronde uit te kijken wie nu master was dan wel senior. Toen we daar ongeveer uit waren stelden we vast dat Carine VAN HULLE op de tweede plaats liep. Eén probleem echter, zij wou dat niet geloven. Ze had een off-day riep ze ons toe. Eens over de streep dacht ze nog altijd dat we haar iets op de mouw spelden. Uiteindelijk stond ze toch glunderend met zilver op het podium, meer dan verdiend trouwens. Een stuk achter Carine konden we ons ook goed opwarmen aan het duel tussen Yelva LEUNE en Christine DE ROOSE. Yelva liep aanvankelijk weg van Christine doch in de laatste ronde vocht deze laatste zich terug in de tred van Yelva. Yelva wist echter in de laatste rechte lijn nog een flinke versnelling te plaatsen waardoor ze toch tiende werd en Christine, moegestreden, elfde. Een eindje verder streed Hilde VAN HECKE vooral een strijd tegen zich zelf. Niet helemaal fris vlotte het langs geen kanten en dan kan een wedstrijd lang duren. Ze beet echter door en dat leverde haar nog een verdienstelijke zestiende plaats op.

Arne AERS was onze enige junior. Een 800m is meer zijn ding, juist daarom verdient hij alle bewondering om zo’n lange veldloop uit te lopen. Hij werd mooi negende.

In de reeks masters mannen mochten we eindelijk nog eens een podiumplaats van Paul ENGELS toejuichen. Na een verstandig ingedeelde wedstrijd plaatste hij zich in de laatste ronde in de tred van een als derde lopende Lebbekenaar. Paul sloeg toe in de laatste honderden meter en haalde zo een hele mooie derde plaats binnen. Luc DELLAERT bewees nog maar eens dat er op hem geen sleet komt, of toch maar nauwelijks. Met een elfde plaats zette hij die stelling flink wat kracht bij. Freddy VAN LANDEHEM liep naar eigen zeggen niet zijn sterkste wedstrijd. Toch kan een vijftiende plaats moeilijk als zwak bestempeld worden. Eric CLAUS en Edmond HELSKENS liepen gans de wedstrijd niet zo ver van mekaar. Eric wist Edmond toch nog vrij gemakkelijk voor te blijven, ze werden achtentwintigste en dertigste. Voor mij een bewijs dat ze nog lang niet versleten zijn.

In de lange seniorescross zagen we warempel Gieljan BAETE aan de start, en niet alleen aan de start, ook aan de aankomst. Een prestatie op zich als we zien dat hij er 35’ heeft voor moeten afzien. Aanvankelijk schoof hij zelfs vlot mee met de kopgroep. Toen er daar echter een paar hun duivels ontbonden moest hij als 800m loper uiteraard passen. Toch viel hij niet ver terug en met een vijfde plaats bewees hij ook uithouding in de benen te hebben. Meer zelfs, met iets meer ervaring en een paar lange crossen in de benen, zat er zelfs een podium plaats in.

En nu is het uitkijken wat de Belgische kampioenschappen ons zullen brengen.

Antoine