Jeugdindoor in Hoboken op 1 maart

Niet velen van ons weten het , maar naast de grote indoormeetings in de topsporthal te Gent is er ook nog een sport schuur in Hoboken,(Antwerpen) waar ze indoor atletiekwedstrijden doen . Het is een lang smal gebouw van zo een 100 m. Een piste ligt er niet rond dus de loopnummers beperken zich tot de 60m en de 60m horden. Bij de kampnummers kun je er deelnemen aan ver-  hoog – , hinkstap- , en polstokhoogspringen en kogelstoten.Voor de jeugd is er zelfs een waar criterium van 5 wedstrijden en een finale voor de beste atleten.

Zondag 1 maart trokken 4 vikings richting ’ t stad om te presteren. Ziehier de prestaties van onze atleten

Benjamins

Briek Moreau: op de 60m spurtte Briek voor de eerste maal onder de 12 seconden in 11.74 en met zijn korte beentjes sprong hij 2m35. 2 PR ‘s voor ons Briekje . goed zo.

Pupillen

Warre Moreau moest voor de eerste keer verspringen vanaf de plank. Hij deed dit voortreffelijk met een laatste sprong van 3m13 . op de 60 m sprintte hij naar 10.44 . Ook hier 2 PR’s en een opsteker voor Warre die een moeilijke winter mee maakt.

Joeri cockheyt had blijkbaar die middag veel boterhammen gegeten of stoofvlees met frietjes want hij nam maar liefst 5 nummers voor zijn rekening. Bij verspringen haalde hij 2m95. Op de 60m probeert Joeri over te stappen naar de startblokken wat enige oefening vergt en hij waarschijnlijk daarom zijn snelste tijd niet haalt 10.97. Bij hoogspringen haalde Joeri 95 cm . Bij kogel gooide hij de kogel 5m96 ver om uiteindelijk 15.90 op de 60 m horden te lopen. Moe maar waarschijnlijk tevreden ging hij naar huis.

Miniemen

Bjarne Moreau was toe aan zijn wederoptreden op de individuele nummers na een vervelende kwetsuur. Hij was zeker nog niet top , maar was tevreden pijnvrij te kunnen lopen. Op de 60m werd hij laatste  in de snelste reeks  in 8.71 en bij hoogspringen sprong hij 1m30. Degelijk maar werk aan de winkel.

Thomas van Herreweghe  is momenteel de miniem in vorm bij Rieme. Ook hij nam 5 nummers voor zijn rekening. Op de 60 m sprintte hij in de snelste reeks  als derde naar 8.40 een mooi PR. Bij hoogspringen lukte het iets minder met 1m10. Bij verspringen haalde hij een mooie 4m13 om bij kogel ook een nieuw PR te smijten met 7m14. Tenslotte liep hij de 60m horden in 12.13.

Thomas doet ook mee aan het criterium en staat  na 5 wedstrijden 7de  van de 61 atleten en mag dus deelnemen aan de finale . Een mooie beloning voor een atleet die door problemen met zijn ademhaling  de crossen links moet laten liggen en resoluut zijn winter afstemt op de indoor wedstrijden. Dat is volgens mij het mooie aan atletiek dat iedereen wel zijn of haar ding vindt.

Met deze gedachten gang wil ik dit verslagje afsluiten. Blij om hier ook eens geweest te zijn  en op naar de laatste indoor op 21-3 in de topsporthal.

Moreau Patrick