PK dag 1 Lebbeke

De 1ste grote outdoormeeting van het nieuwe zomerseizoen 2015 is van start gegaan. Wie dacht dat de weergoden ons gunstig zouden zijn kwam bedrogen uit. Net voor aanvang van de 1ste loop en kampnummers kwam de regen met bakken uit de hemel. 

Met gevolg al direct de wedstrijd met 20min vertraging begonnen.

De 1ste atleten waren opgewarmd maar door de regen moesten ze wachten.

Nu voor de atleten die de stage in Spanje achter de rug hadden kwam het PK iets te vroeg, maar al bij al hebben de atleten zich flink geweerd en werden er zelfs een paar medailles gewonnen en persoonlijke records gelopen.

Een overzicht van elke atleet.

De 1ste atlete die aan de bak kwam was Sarah Van Hecke. Zij had al direct de pech met het slechte weer. Sarah had zich ingeschreven voor het hink-stap-springen.  Ze was nochtans goed opgewarmd maar door de regen had ze kou en dat zag je aan haar sprongen. Sarah sprong 10m02 ver: ze werd met deze sprong 5de: toch proficiat met je deelname.

Daara was het de beurt aan de verspringsters. Karen Jolie had op stage een goede indruk nagelaten en ook trainer Kim was tevreden over zijn atlete. Karen had de pech dat ze 3x een nulsprong liet optekenen maar de aanloop en de sprong zag er goed uit en daar moet ze zich aan optrekken. De volgende keer lukt het zeker: doe vooral zo verder want je ziet je zo verbeteren.

Dan was het de beurt aan de spurters

Ciel De Bundel: al een tijdje bezig aan een goede opmars liep een mooie race en won zijn reeks in 12,23: direct goed voor een nieuwe pr. Blijkbaar heeft Ciel de stage goed verteerd. Met deze tijd had hij de 3de tijd in totaal, goed voor een finale plaats. In die finale die razend spannend was liep hij knap naar een tweede plaats (zilver) in een zeer scherpe tijd van 11,94: alleen jammer :de wind blies spijtig genoeg 2,3m: en je mag 2m per seconde hebben. De tijd telt dus niet. Toch een knappe prestatie van onze Ciel en doe zo verder naar de zomer toe.

Na de spurters was het de beurt aan onze 800m lopers. Ondertussen had de regen plaats gemaakt voor de zon en was het toch nog een aangename namiddag.

Cadetten Maarten Van Hecke en Robbe Camphens hadden voor zich zelf uitgemaakt, wie van hen eerst over de meet kwam die ging op de Beker van Vlaanderen de 800m voor zich nemen. Na 400m liepen ze nog altijd in elkaars buurt tot Maarten vond dat het welletjes was geweest, hij plaatste een versnelling en kwam als 1ste van zijn reeks over de meet in een schitterende 2,07,16. Met deze tijd strandde hij op 0,08seconden van een derde plaats: toch proficiat! Robbe liep ook nog een mooie 2,14,11

Scholier Stijn Goegebeur had blijkbaar nog wat last van de stage want al van in het begin moest hij achtervolgen. Stijn liep 2,12,72 en was daar niet echt content mee: komt wel goed Stijn, de zomer is nog lang.

Junior Arne Aers blijkbaar ook nog last van de stage, had hetzelfde probleem van Stijn, van in het begin achtervolgen; hij liep zijn race in 2,15,31

Gieljan Baete al jaren een talent op de piste had af te rekenen met een sterke tegenstand. Hij hield knap stand en liep zich naar een zilveren medaille in een tijd van 1,56,29.

Fiebe Aers en Sien Vereecke waren de volgende atleten van dienst op de 1500m. Fiebe ook de stage in de voeten was niet echt tevreden over haar race, ze had al beter gelopen zei ze. Niet getreurd Fiebe: de zomer is nog lang en dat komt wel goed. Fiebe liep haar race in 6,01,06. Sien was ook niet echt tevreden over haar race: ze liep haar 1500 in 6,24,66: ook voor u Sien: de zomer duurt nog lang en je komt er wel.

Op het einde van de dag kwamen de gebroeders Praet nog aan de 200m. Door schoolverplichtingen hadden ze de 100m niet kunnen meedoen en dat vonden ze jammer. Want zo zijn onze broers he: ze lopen nu eenmaal graag op de piste :-). Stijn Praet had er een goed stage opzitten en je ziet dat hij goede vorderingen maakt. Hier en daar hebben we nog wat schaafwerk te doen maar hij komt er wel.

Stijn liep een ontspannen race en liet toch nog een mooie tijd optekenen: 27,17.

Jonas Praet: onze vriend was gedurende 2maanden niet naar school kunnen gaan wegens ziekte. Heeft gelukkig de stage wel kunnen meedoen maar dat was meer opbouwen dan keihard trainen. Maar Jonas is een taai en gaat er altijd voor. Hij liep een deftige race, viel op het einde wat stil, wat begrijpelijk is na zo een zware herstelperiode. Toch liep hij toch nog een mooie 24,46.

Voila dat was een overzicht van onze Riemse atleten

Met 2 zilveren medailles was het toch een mooie dag en gingen we volle moed naar Beveren voor dag 2 van het PK.

Bedankt aan trainer Marnix voor de steun en ook aan alle supporters.

Voor verslag

Sprinttrainer Glenn Coene

Een gedachte over “PK dag 1 Lebbeke”

  1. mijn excusses aan Robbe en Maarten.
    Deze atleten zijn scholier en geen cadet meer.

Reacties zijn gesloten.