PK dag 2: Beveren

Verslag Pk dag 2 te Beveren

Dag 2 van het Pk weekend, begon ook niet echt schitterend. Er was wel geen regen maar de zon was ook niet aanwezig. Toch een pak Riemse atleten en allemaal gemotiveerd om te presteren. 

We beginnen ons overzicht met Anton De Baets. Anton heeft er een deugddoende stage opzitten en je ziet dat hij met plezier op de piste vertoeft. Anton had zich zowel ingeschreven voor het hink-stap-springen en ook voor de 400m. Geen ideale combinatie zou je denken, maar voor onze Anton allemaal geen probleem. Hij werd provinciaal kampioen bij de junioren in het hink-stap-springen en dat met een nieuw clubrecord en persoonlijk record: 13m25: de 1ste medaille van de dag was al een feit. Proficiat Anton en doe zo verder!

Daarna kwamen ons spurters aan de bak. Met 3 atleten waren ze voor de 100m bij de cadetten meisjes. Evi De Baets zou de kleuren verdedigen bij de scholieren maar door pijn in de hamstrings hebben we wijselijk besloten om niet te lopen. Evi was ontgoocheld, maar de zomer is nog lang en je kom zeker en vast nog sterk aan de start. Alvast veel beterschap met de hamstrings.

Voor 1st jaars Tara Soudan was het haar 1ste afspraak met de outdooratletiek bij de grote mensen. Ze liep naar behoeven een mooi race en liet een tijd van 14,20 opmeten. Je zag in haar ogen dat ze tevreden was en wie weet wat volgt er nog de komende zomer.

Karen Jolie begon aan haar tweede dag Pk. Nadat ze gisteren het springen had gedaan koos ze vandaag voor de spurtnummers. Karen liep de 100m in 14,16, wat volgens haar, haar beste tot nu toe is: proficiat! Later op de dag liep ze nog de 200m ( in de regen, want het is in de namiddag terug beginnen regen). Ze liep een deftige race en liet een tijd van 28,88 opmeten: Karen proficiat met je deelname en nog veel succes in het komende zomerseizoen!

En dan onze kleine maar dappere meid: Reine Verdegem. Reine is een plezier om naar te kijken en om training aan te geven ( andere atleten ook hoor). Reine was ietwat zenuwachtig voor haar 1ste 100m bij de grote dames, liep een mooie race en eindigde in een mooie 12,91: dit leverde haar in totaal de 3de tijd op. Dus later in de namiddag mocht ze meedoen aan de finale. In die finale deed ze nog beter dan in de reeksen en spurtte ze zich naar een knappe 3de plaats in een fantastische 12,78: nauwelijks 0,03 seconden van het clubrecord en een mooie pr. Dikke proficiat Reine: doe zo verder en dat clubrecord wordt aan dingelen gelopen!

De 2de medaille van de dag was binnen.

Bij de senioren was Tine Gyssels als enige master die de kleuren van Rieme verdedigde. Tine deed het al bij al niet slecht en liep toch een mooie 14,77: proficiat Tine!

Ondertussen waren ook de cadetten heren zich aan het klaarmaken voor hun verspringwedstrijd. Tuur Beudts was de enige Riemse atleet die aan de bak kwam. Maar Tuur is een vechter en hij werd knap 3de in een sprong van 5m62: proficiat Tuur! Later op de middag deed hij nog mee aan het speerwerpen en ook daar was hij niet te stoppen. Terug een 3de plaats met een worp van 40m22: proficiat met je 2 medailles.

Dit bracht ons totaal al op 4 medailles.

Na het spurtgeweld was het de beurt aan onze 800m lopers. Met 2 senioren en 2 masters was Rieme goed vertegenwoordigd. Sarina Balcaen en Jolien Van Leugenhaeghe liepen samen in hun reeks die heel snel van start ging. Jolien kon nog even volgen, maar Sarina werd al snel op achtervolgen aangewezen. Toch gaven ze zich allebei niet gewonnen en probeerden ze toch nog een mooie tijd te lopen. Jolien liep haar race in 2,22,95 en Sarina liet 2,25,81 opmeten. Alle twee proficiat met jullie deelname!

Dan onze 2 master dames. Linda Andries en Carine Van Hulle. Linda kwam supernerveus aan de start en je zag de zenuwen zo over haar lichaam vliegen. Toch liep ze nog een mooie race met een tijd van 2,37,91: proficiat Linda! Carine had in Spanje kilometers gelopen en naar eigen zeggen goed getraind. Toch voelde ze tijdens de race dat het niet echt soepel ging ( ze kreeg haar knieen niet omhoog zei ze): Carine liep haar race in 2,45,44: toch proficiat met je deelname!

Na de 800m was het de beurt aan de 400m lopers. Daar waren ze met 2 juniors die zich tegen elkaar wilden bewijzen. Anton de Baets eerder de dag goud op het hss en Arne Hutsebaut.

En alsof hun gebeden verhoord werden mochten ze aantreden in dezelfde reeks. Het was Anton die uiteindelijk aan het langste eind trok. Anton liep zijn race in 53,25 en Arne volgde even verder in een tijd van 54,54. Toch alle twee proficiat met jullie deelname!

Tussen al de loopgeweld was ondertussen ook het kogelstoten voor cadetten dames van start gegaan. Lies Cauwels was de enige Riemse atlete. Lies was tevreden van haar prestatie want ze had haar eigen pr verbroken met 80cm: proficiat! Ze stootte de kogel 8m62 ver.

En dan terug naar de loopnummers.

De 1500m voor mannen stond op het programma. Hierin zagen we niet minder dan 5 Riemse atleten. Cadet Evert Verdegem mocht de spits afbijten. Evert, die ook mee was op stage, liep een tactische wedstrijd en werd zelfs 1ste in zijn reeks in een mooie 4,42,60: naar eigen zeggen een dikke pr want hij had nog niet onder de 5min gelopen. Proficiat Evert, doe zo verder man!

Bij de Scholieren kwam Mathias Van Herreweghe aan de start. Mathias, ook deelgenomen aan de stage, moest van in het begin achtervolgen maar liep toch geen slechte wedstrijd: hij liet een tijd van 4,56,99 opmeten: proficiat met je deelname Mathias!

En dan ons senioren. Martijn Baete was de 1ste die van start ging in een tactische race. Het zag er naar uit dat Martijn de duimen moest leggen tegen drie man maar Martijn gaf niet op en knokte zich mooi naar een 2de plaats in 4.04.01: goed voor zilver en direct de 5de medaille van de dag. Proficiat Martijn!

Ruud Naudts en Thomas Vermeire liepen samen in hun reeks. Ruud liep een behoorlijke wedstrijd en volgde goed vooraan: hij liep een tijd van 4,21,08. Dit was voor hem een persoonlijk record: proficiat Ruud en doe zo verder! Thomas Vermeire liep zijn eigen race en was naar eigen zeggen iets te rap gestart, toch hield hij vol want de regen viel dan al terug met grote druppels uit de lucht. Thomas liep zijn race in 5,31,29: proficiat met je deelname Thomas!

Het laatste loopnummer van de dag was de 200m. Daarin zagen we 2 masters dames hun opwachting maken. Leen Verniers en Hilde Van Hecke . Beide dames waren na hun opwarming al goed doorweekt en dat is niet echt optimaal als je nog aan je wedstrijd moet beginnen. Net zoals Evi, voelde Leen iets en besloot ook om niet te lopen. Hilde liep haar race in 32,12, want gezien de omstandigheden geen slechte tijd is: proficiat!

Op het einde van de dag waren nog 2 atleten die zich aan het speerwerpen waagden. Martijn Baete en Thomas Vermeire. Martijn die van nature een lange afstandsloper is heeft blijkbaar toch ergens een verborgen talent zitten want hij werpte de speer maar liefst 37m64 ver. Proficiat Martijn!

Thomas wilde beter doen zijn ( toekomstige ) schoonmoeder en werpte de speer 19m17. Of dat nu verder was of Martine weet ik niet maar al bij al proficiat met u deelname.

Voila beste clubgenoten; dit was weer een geslaagde dag voor onze atleten.

We sluiten de dag af met 1 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles. Al bij al een geslaagd PK weekend met in totaal 7medailles.

1 gouden: Anton De Baets op het hink-stap-springen bij de juniors mannen.

3 zilveren: Ciel De Bundel op de 100m cadetten jongens ,Martijn Baete op de 1500 senioren mannen en Gieljan Baete op de 800m senioren mannen.

3 bronzen: 2x Tuur Beudts: zowel in het verspringen als het speerwerpen bij de cadetten heren en Reine Verdegem op de 100m bij de cadetten dames.

Bedankt aan de trainers Marnix, Olivier, Xavier en Kim voor  jullie aanwezigheid en adviezen en ook bedankt aan alle supporters!

Nu maken we ons op voor de Bekers van Vlaanderen de komende weekends en hopelijk zijn de weergoden ons iets beter gegund.

Ik zou zeggen, alle supporters op post!

Met Sportieve groeten

Voor verslag

Glenn Coene

Een gedachte over “PK dag 2: Beveren”

  1. Proficiat met de mooie oogst, ik denk niet dat er op 1 PK al zoveel medailles gewonnen zijn door A.S.Rieme. Voor alle deelnemers proficiat.

Reacties zijn gesloten.