Beker van Vlaanderen mannen te Oordegem (verslag door trainer Marnix)

Zondag 10-05-2015 zal nog lang in het geheugen kleven van een spetterend en sportief duel die we aangingen tegen een toch wel superieur Vlierzele Sportief op de beker van Vlaanderen heren. 

Dat we zelfs met 5 individuele overwinningen toch nog 2de eindigden was toch een kleine mokerslag.

Klokslag 14u00 gingen 5 Vikingen van start voor een boeiende namiddag zou later blijken.

Voor alle duidelijkheid ,er werd gestreden onder elf ploegen waarvan er toch enkele waren die een nummer onbezet hadden. O.a. HALESTRA trad 7x niet aan op de 16 wedstrijden.

Van de 11 ploegen waren er amper 5 waaronder AS Rieme die een volledige ploeg konden inzetten.

Dries Lestienne beet de spits af op de 400m horden. Technisch heel sterk ,fysiek iets minder liep Dries een degelijke race en werd totaal 8ste met 4P in een behoorlijke 64”94. Als master tussen al dit jong geweld, hoed af!!!

Ook kogel en speer werden net als hoog en HSS op het zelfde uur afgewerkt.

Pieter De Wulf had er zin in om meer dan 10m te werpen, slaagde ruim in zijn opzet en zijn beste kogelworp raakte het zand na 10m05. Hiermee werd hij 9de en 3P. Vorig jaar wierp hij 11cm minder ver en was 2 plaatsen dichter of hoe het tij kan keren? Toch knap Pieter!!!

Steven De Wulf was aan het werk naast de werpstand van zijn neef. En… was al heel blij dat hij bij de beste 8 was en mocht hierdoor nog 3x aantreden. Helaas waren zijn loopspikes het aan het begeven en waren deze na 6 worpen rijp om in de vuilnisbak te deponeren. Met een 8ste plaats en 36m96 was dit 4 punten waard.

In het hoogspringen mogen we al jaren rekenen op Ruud Naudts. Ook kan men bijna met zekerheid voorspellen dat het 1m65 wordt. Ook hier werd Ruud verdienstelijk 8ste en goed voor 4 punten.

Het HSS Hink Stap Springen werd triomfantelijk afgewerkt door Anton De Baets. Met een beste sprong van 13m56 was hij niet alleen de winnaar. Hij verbeterde niet alleen zijn PR maar ook het clubrecord. Dikke proficiat Anton. 12punten die meer dan nodig waren om ons weg te halen bij rechtse kolom in de tussenstand. Hoe lang was dit al geleden dat we nog een echte Riemenaar hadden die een kampnummer won bij de heren. Ik denk (als mijn geheugen mij niet in de steek laat)dat we een 12 tal jaar terug moeten keren toen een zekere Pieter Bruggeman als jonge snaak het hoogspringen won!!!

Op de 400m was Arne Hutsebaut onze uitverkorene. Arne die na een lange inactieve periode (geplaagd door klierkoorts) stilaan op dreef komt. Had op stage al enkele tekenen van opwaartse conditie getoond . Na een eerdere voorzichtige start kwam hij meer en meer in de wedstrijd en klokte totaal af als 6de in een nieuw PR van 53” 73. Goed voor 6 punten.

Ciel De Bundel ( onze jongste telg) liep in een select gezelschap de 100m. Op het PK had hij al blijk getoond van een goede conditie na een deugddoende stage. Hier heeft trainer Glenn zeker zijn aandeel in. Met een goede start en de juiste windsterkte liep Ciel terug onder de 12” . In een PR van 11”93 ,een 7de plaats was dit goed voor 5 punten.

Dan werd het” money time” waarop AS Rieme zijn specialisten van de halve fond en fond ten berde bracht. Zowel op de 800m,1500m,3000m en 5000m werd het een klinkende zege wat ons voorlopig naar nummer 1 bracht in de tussenstand.

Hiervoor tekende eerst Gieljan Baete. Heel gecontroleerd startte hij op kop en stond deze niet meer af tot aan de meet. Stiekem lachte ik in mijn binnenste toen de spieker afriep dat er maar 2 atleten (op papier en van een andere club) onder de 2’ liepen en dat daar waarschijnlijk de winnaar moest gezocht worden. Gieljan besliste er anders over en won zonder echt te forceren in een deftige 1’58”16. Terug 12 p. Laurien en haar trouwe viervoeter zagen dat het goed was!!!

Dan was broer Martijn Baete aan de beurt op de 1500m. Uiteraard werd er ook flink gestreden . Martijn die vorig jaar het max. van de punten haalde deed het nu ook met verve!!! Met zijn grote tred controleerde hij goed de wedstrijd en met een verschroeiende eindspurt was niemand bij machte hem van de 1ste plaats te houden. 12P in een tijd van 4’04’6”

Blijkbaar zaten we volledig in de winning moot!!! Björn Willems , getraind door Xavier liep heel attent in het spoor van Jan Petralia. Toen het om de knikkers ging ontbond Björn zijn duivels en liep niet alleen naar een eerste plaats maar ook een sterke eindtijd van 8’39”89 en een 12 als puntenwinst. Een bevestiging van zijn sterk optreden in de korte cross op het BK in Wachtebeke.

Alsof het niet op kon, kregen we nog een huzarenstukje van Angelo Vandecasteele. Het deed bijzonder deugd dat we Angelo terug in onze rangen hadden. Mijn inzien verspeelde zijn beste belager Stijn Fincioen zijn winstkansen door jojo te spelen en ietwat de wetmatigheden in het lopen te tarten. Angelo daarentegen liep een vlakkere koers en kon zo veel meer zijn aerobe capaciteiten benutten. Zijn laatste km was onder de 3’ en hiervoor moet men van goeden huize zijn!!! Zijn winst en eindtijd was 12 punten en 15’09”33 waard. Ondertussen had Rieme in de tussenstand een voorsprong opgebouwd van 7 punten maar… er moesten wel nog 5 nummers betwist worden.

Ondertussen waren coach Olivier in het diskuswerpen en zijn poulain Anton in het verspringen aan het werk.

Anton De Baets hield het net als in het HSS na 3 sprongen voor bekeken. Het werd terug een dijk van een prestatie. Met een beste sprong van 6m 56( echter met iets teveel meewind 2,1m/sec.) verbeterde hij terug zijn PR werd hij 3de , goed voor 9 punten. Proficiat Anton. Ik denk dat we U als onze man van de match mochten noemen.

Oliver Steyaert was sterker dan vorig jaar . Hij was tevreden met een beste worp van 31m48. Het werd totaal een 5de stek en 7punten. Helaas zat bij hem de dubbele winnaar Filip Eeckhout van Vlierzele Sportief in kogel en discus . Die man ontnam ons waarschijnlijk de kans op promotie.

Nog enkel de 200m moest betwist worden voor de aflossingen. Hiervoor brachten we Jelle De Mey in stelling. En het mag gezegd worden. Jelle presteerde zelfs beter dan verwacht . Een tijd van 23”53 mocht gezien worden. Een knappe 5de plaats was eveneens goed voor 7p.

Nu was het nagelbijten wat de aflossingen zouden brengen. De tussenstand bracht Rieme en VS op een gedeelde 1ste plaats. Het kon nog alle kanten uit. Maar… de meeste kansen wogen iets meer door naar VS. Vooral omdat ze een ijzersterk 4×100 en 4x400m team achter de hand hadden.

Voor ons liepen op de 4x100m Ciel De Bundel als startloper goed uit de blokken , Jelle De Mey als 2de was dubbel gemotiveerd na zijn goede 200m. Als 3de man onze ijzersterke Anton De Baets en Arnout Patyn nam als laatste de stok aan en liep gezwind richting aankomst. Met goede stokwissels en toch een zeer degelijke eindtijd van 45”48” werd ons kwartet 6de en 6 punten. Goed gedaan mannen, flink gestreden, meer zat er waarschijnlijk niet in. Hierbij toch een dikke proficiat aan coach Glenn voor het keurige werk!!! Aangezien VS hier ook met de overwinning ging lopen werden we op een achterstand van 6 punten geplaatst.

Dan kwam de apotheose als afsluiter, de 4x 400m . We hadden een vrij sterk team met Arne Hutsebaut als startloper. Arne startte goed en gereserveerd maar verzwakte toch iets in het zicht van de wissel. Hand gestopt +/- 54”42 en gaf ongeveer als 5de de stok af aan onze 2de man Steven De Wulf . Aangezien de spikes van Steven  het hadden begeven tijdens het speerwerpen kon hij in laatste instantie nog rekenen op deze van reserve van dienst Bart Humblé . Zijn baanronde werd afgehaspeld in +/- 53” en zo konden we iets goed maken van onze achterstand. Dan was het de beurt aan onze 3de man Martijn Baete. Met een schitterende stijl en prestatie gaf Martijn zijn stok door na 50”91 als 2de aan broer Gieljan. Heimelijk dacht ik dat Gieljan Baete nog de koploper van VS zou bijbenen, maar dit was te hoog gegrepen. Gieljan liep het snelst, zijn tijd stond stil na 50”44. We werden verdient 2de in de afsluitende 4x400m in 3’29”04 en 10 punten.

AS Rieme mocht fier zijn op de prestaties van het hele team. Tevens wil ik iedere deelnemer, de trainers, de reserves, en zeker onze supporters bedanken om hun steentje bij te dragen. We hebben het VS niet gemakkelijk gemaakt en dat gaven ze ruiterlijk toe. Misschien…. lukt het volgend jaar?

Einduitslag: 1) VS 133 – 2) RIEM 125 – 3) MACW 111 – 4) AVR 105,5 – 5) VITA 105 – 6) AVMO 93 7) STAX 87,5 – 8) HCO – 9) ACP 81 – 10) OB 78 – 11) HALE 47

Verslag: Marnix Bruggeman

2 gedachten over “Beker van Vlaanderen mannen te Oordegem (verslag door trainer Marnix)”

  1. speciale dank aan Marnix, die heel veel tijd heeft gestoken in het opstellen van ons superteam.
    Ook dank aan Xavier en Olivier voor de begeleiding .
    Ook ikzelf ben een tevreden trainer
    Dank u voor de feedback Marnix

  2. Prachtige prestatie van gans het team. En met team bedoel ik niet alleen de gemotiveerde atleten maar ook de meer dan gemotiveerde trainers. Misschien geldt voor ons volgend jaar “derde keer goede keer”. Maar laten we daar niet van wakker liggen en ons focussen op een, hopelijk voor iedereen, schitterende zomer.

Reacties zijn gesloten.