BVV vrouwen: verslag door trainer Glenn

Aalst zaterdag 09 mei. 1 dag verwijderd van Moederdag gaven de dames nog eens het beste van zichzelf. Alhoewel we al in mei zitten, waren de weersomstandigheden niet echt om over naar huis te schijven. Zon en regen wisselden elkaar voortdurend af en doe daar nog wat wind bij en je het hebt zoals ze bij ons zeggen: een hondenweer. Maar er moest gestreden worden en dat deden de dames voortreffelijk. 

Een overzicht van van onze Riemse ladies.

Sarah Van Hecke beet de spits af en dat al direct met 2 nummers op hetzelfde uur. Sarah was namelijk ingeschreven voor de 100m horden en het hoogspringen. Sarah ietwat nerveus voor de horden liep nog een behoorlijke tijd en liet zich niet verassen door haar concurrenten. Ze klokte af in 18.72en dat leverde haar de 7plaats op en 6 punten. Daarna haastte ze zich naar de hoogspringstand en haalde nog een 8ste plaats met een sprong van1m45 en dat leverde ons 5,5 punten op

Tezelfdertijd tijd waren ook het speerwerpen en het kogelstoten van start gegaan.

Fien Van Brussel, atlete van Xavier nam het speerwerpen voor zich. Ze heeft dat blijkbaar nog gedaan want ze wierp de speer maar liefst 32m51 ver. Goed voor een 3de plaats en 10 punten.

Bij het kogelstoten was Linda Hermans de stootster van dienst. Ze knokte zich mooi in het tornooi en kwam uiteindelijk als 5de uit de strijd. Ze stootte de kogel 9m30 ver en dat leverde ons 8punten op.

Vanaf dan was het om het kwartier genieten van één van de prestaties van onze Riemse dames. De volgende viking lady was Sarina Balcaen op de 400m. Sarina al verschillende jaren een vaste waarde voor de club liep een mooie race en werd knap 4de in een tijd van 62,27. Goed voor 9 punten.

Daarna was het tijd voor het kortste nummer van de dag: de 100m. Roos Vereecke die nog scholier is kreeg de taak op zich om een goede tijd en prestatie neer te zetten. Roos is een talent maar heeft daar te weinig trainingsuren nog niet echt kunnen tonen wat ze echt waard is. Toch liep ze naar behoren een goede race en werd 8ste in een tijd van 13,81en goed voor 5 punten. Roos weet dat ze beter kan en dat zal wel komen naarmate ze terug voldoende de training kan meevolgen.

Ongeveer halverwege de dag mochten we niet klagen en stonden we in de 1ste helft van het klassement.

Na de rappe dames was het tijd voor het langere werk. Eerst hadden we Jolien Van Leugenhaege op de 800m. Jolien, ook onder de vleugels van Xavier, liep een prachtige wedstrijd en klokte af in 2,22,85. Dit was goed voor een 3de plaats en terug 10 punten bij op de teller.

Na Jolien was Katrijn Vande Riviere aan de beurt op de 1500m. Nu is Katrijn nog maar een tijdje geleden bevallen van dochter Alexine, maar als je haar zag lopen zou je niet zeggen dat die nog maar net mama geworden is. Katrijn liep een mooie wedstrijd waar ze enkel Veerle Dejaeghere en het meisje van OB moest laten voorgaan. Op Veerle stond geen maat, maar Katrijn heeft zich stevig geweerd en werd knap 3de in een tijd van 4,52,65. Terug goed voor 10 punten.

Met nog 2 kampnummers en 2 loopnummers stond Rieme nog altijd in de linkse kolom van het klassement.

De 2 kampnummers begonnen allebei op hetzelfde uur dus splitsten de trainers zich op om toch de nodige steun te kunnen geven.

Yelva Leune, onze enige master in het gezelschap begon aan haar wedstrijd discuswerpen. Yelva was niet echt tevreden van haar prestatie maar wij waren wel tevreden dat we haar hadden om de ploeg te steunen. Yelva wierp haar discus 21m02 ver en dat was goed voor een 10plaats en 3punten.

Aan het verspringen was 2de jaars cadet Karen Jolie de springster van dienst. Karen, sinds korte tijd met nieuwe trainer Kim, heeft bewezen dat ze doorzettingsvermogen en een sterke wil heeft. Karen sprong zelf een persoonlijk record en liep met een brede glimlach over de piste. Ze sprong 4m67, goed voor een 6de plaats en 7 punten.

De 200m wordt soms wel eens het koninginnennummer genoemd. De Riemse atlete die de 200m voor haar nam was als een koningin die over de piste raasde. 1ste jaar cadet Reine Verdegem, vorig week nog goed voor een nieuw clubrecord en dat met 3.2 seconden tegenwind, wou vandaag bewijzen dat ze nog rapper kon. Trainer Glenn was er gerust in en voelde dat er meer inzat dan die 27,08. Reine liep de race van haar leven en liet bijna iedereen achter zich. Ze werd uiteindelijk 2de en rijfde daarmee 11 punten binnen. Haar tijd van 26.36 was terug een schitterend clubrecord en ook met de 2de plaats het beste resultaat van de dag. Reine gelukkig, den trainer gelukkig en ook de ploeg gelukkig!

Met Jolien Van Hoorbeke was het laatste loopnummer van start gegaan, de 3000m. Jolien altijd plezant om naar te kijken en altijd ons zonnetje in huis liep haar race naar behoren. Met de nodige aanmoedigingen van trainer Marnix liep ze een tijd van 10,42,80 dat goed was voor een 4de plaats en 9 punten.

Met de aflossingen voor de deur en met de voortreffelijke prestaties van al onze dames stond Rieme opeens op een 2de plaats. Ons team bestaande uit 2 cadetten ,1 scholier en een seniore, met name Reine,Karen,Roos en Sarah, hebben ons een mooie aflossing laten zien. Ze werden uiteindelijk 7de in een tijd van 52.72en haalden daarmee de laatste 6 punten binnen

Na het optellen van alle punten werd AVRoeselaere als kampioen gehuldigd en waren onze Riemse ladies toch nog knap 4de

Hierbij eens de top vijf:

AVR: 119 punten

STAX: 107,5 punten

AZW: 104,5 punten

RIEM: 99,5 punten

MACW: 97 punten

Voila de dag zat erop en het was uitkijken wat de mannen de dag nadien gingen doen op hun Bvv.

Proficiat aan alle atleten en bedankt aan de meegereisde supporters!

Met dank aan trainer Marnix Bruggeman voor al het werk dat hij geleverd heeft om zo een mooie ploeg samen te krijgen, ook bedankt aan trainer Kim Vankerckhove voor de steun en het advies en begeleiding, alsook bedankt aan trainer Xavier Rondas voor de bijdrage en de steun en de begeleiding van de atleten.

Voor verslag

Glenn Coene

Sprinttrainer A.S.Rieme

3 gedachten over “BVV vrouwen: verslag door trainer Glenn”

  1. En bedankt aan trainer Glenn Coene voor de begeleiding en het leuke verslag!

  2. Proficiat iedereen. Met een speciale vermelding voor de jongsten , die het team niet alleen kwamen vervolledigen maar ook versterken

Reacties zijn gesloten.