4 overwinningen voor onze jeugd te Zele

Derde officiële cross voor de jeugd en voor de eerste maal dit seizoen ruilden we de boterzachte temperaturen en zacht herfstweer in voor de gure en natte variant van de Herfst. Met temperaturen net boven het vriespunt en regelmatig een regen en hagelbui trokken onze jongsten het veld in. Echt VIKING weer dus en dat zou de tegenstand geweten hebben. Voor de vikingen was de hoogste eer te sneuvelen op het slagveld om zo naar het Walhala te reizen. Sneuvelen deden de onzen niet maar overwinningen en ereplaatsen haalden ze des te meer. Zele is normaal gezien een snel parcours maar de vele regenbuien eerder deze week hadden de omloop danig zwaar gemaakt .We kwamen liepen en overwonnen.

De wedstrijd dan.
Bij de kangoeroes enkel Lars Van Der Leene . Hoewel er hier geen klassementen gemaakt worden en de plaats hier volkomen bijkomstig is ( geld in feite een beetje voor alle jeugdreeksen) kwam onze eigen Lars als eerste over de meet.

Bij de benjamins meisjes liep Lenie Wauters dapper naar een 9de plaats op 12. Bij de meisjes van 2007, 2 Riemse meisje. De Kesel Louisa behaalde schitterend de overwinning met voorsprong . Van de Velde Lore liep de 915 m in 3,45 en werd daarmee 6de op 24 deelnemers, knap resultaat meisjes.

De Benjamins jongens dan. 3 vikingen van 2008 en maar liefst 5 van 2007. Daan Genbrugge werd 2de , Verstraete Jarre 8ste en Moureau Yoni 16de op19 deelnemers. Bij de oudste benjamins werd Bekaert Flor 6de , dan kregen we een trio zeer kort op elkaar met Baeten Kayitah 11de, Moreau Briek 14de en Hebrecht Milan 15de . Van Gelder Ryan sloot de rij als 19de op 24 deelnemers. Alweer een ruime delegatie hier met puike prestaties.

Bij de pupillen meisjes 2006 4 meisjes. Daelman Shania liep alweer mooi vooraan en werd 7de. Moens Kiara werd 12de . Lestienne Ninte en De Brabander Janne liepen samen en eindigden als 18de en 19de op 20 deelnemers. Bij de dames van 2005 snelde de onvermijdelijke Lisa Van Bossche opnieuw naar de overwinning. Drie op drie voor onze kannibaal. De tegenstanders moeten er zo een beetje moedeloos van worden. In dezelfde reeks werden De Kesel Olivia 13de, De Sadeleer Dina 14de, de volgende tandem was Van De Velde Steffie 18de en Baeten Kayleigh 19de . Vercruysse Lina werd mooi 22ste op 24.

Bij de pupillen jongens had Xander Seselle niet door dat beide jaren samen liepen en was eerder ontgoocheld toen hij als zevende over de streep kwam. Grote verassing toen hij als eerste van zijn jaar op het podium geroepen werd om zijn medaille te ontvangen. De 4de overwinning voor onze jeugd was een feit. In dezelfde reeks knappe prestaties van Welvaert Tibo 4de en Wauters Lowie achtste. Bij de jongens van 2005 een mooie vijfde plaats voor Bekaert Casper.

Bij de miniemen meisjes 2004 moest Laure De Vlaemynck 8ste zich licht geblesseerd hebben want ze kwam al wenend over de streep net na een sterke Margaux Temmerman die 7de werd. De Beule Sien steeds beter op dreef werd 13de , De Paepe Jelke 17de en De Brabander Lotte liep de bijna 1800 m dapper uit en werd 19de op 20. Bij de meisjes 2003 liep Charlotte Jolie mooi midden in het pak en werd 8ste op 13.

Bij de miniemen jongens 2004 opnieuw 5 vikingen. Bostyn Daan raakt stilaan op volle toeren en werd 4deWest Quinten deed het zeer goed en werd 13de. Moens Kilian vorige week net iets sterker werd 17de net voor Cockheyt Joeri die zich ook al bezeerde bij de start. Moureau Luca sloot mooi het rijtje en werd 23ste op 23 . Goed gedaan jongens. Ten slotte werd bij de jongens van 2003 Niels van Landeghem en Doom Juul broederlijk 10de en 11de op 14 deelnemers.

De taak van de begeleiders zat er dan weer op. Keurig gedaan, iedere atleet opgewarmd en op tijd aan de start gebracht. De meeste begeleiders mochten zich dan concentreren op hun eigen wedstrijd later op de namiddag. Terwijl de drukte aan de tent zo zoetjes aan verdween ,verdwenen de opklaringen eveneens en werden de wedstrijden opnieuw in de kille regen gelopen.

Dank aan iedereen die er bij was . Volgende week een weekje rust en nadat Sinterklaas bij de brave en minder brave kindjes geweest is, weer volop aan de slag in de volgende cross te Oudenaarde.

Moreau Patrick.

2 gedachten over “4 overwinningen voor onze jeugd te Zele”

  1. Flinke prestaties van onze jeugd. Een dikke proficiat is hier meer dan op zijn plaats.

  2. Proficiat aan iedereen!

    Ik zou ook graag een oproep willen doen:
    Tibo Welvaert, eerste jaars pupil is zondag in Zele zijn sportschoenen verloren van het merk Asics, hoogblauwe met fluogele accenten en fluogeel aan de binnenkant, maat 39 (naam stond in de binnenkant). Hij is ze verloren in het tentje van AS Rieme. Als er iemand ze zou gevonden hebben gelieve dan een seintje te geven aub op 0498/87-72-05. Alvast bedankt en hopelijk vinden we ze terug!

Reacties zijn gesloten.