Wedstrijdverslag jeugd veldcross Stekene 13 december 2015

Zoals het schrijversduo Tom en Koen vorige week beloofd hadden ontving ik koud uit de auto de wisseltrofee “Vlotte Pen A.S. Rieme”. Even dacht ik dat het vrijdag de 13de was en overwoog een milliseconde om de gegeven taak af te kopen (middels de bijgeleverde spaarpot) maar herpakte mezelf en nam de beker met lichte tegenzin in ontvangst. Snel zocht ik een mede-slachtoffer om het ‘leed’ te verzachten. Gedeelde smart is immers halve smart.

Die vond ik in Sylvie Mortier. Samen besluiten we er het beste van te maken, alhoewel we beseffen dat de creativiteit van vorige week moeilijk te evenaren zal zijn. Sinterklaas zit allang weer in Spanje en de Kerstman tja, die volgt pas in de volgende editie van de wedstijdverslagen. Dus de eerste gedachte om iets te schrijven over Jozef en Maria die geen schuilplaats vonden (bij gebrek aan begeleiding en wedstrijdtent) laten we dat voor wat het is en focussen ons op de drassige ondergrond en de moedige atleten die ’s morgens naar buiten kijken terwijl de regen uit de hemel valt en denken: “Vandaag is een goede dag om te crossen.” Daar hebben wij maar één woord voor: respect!

Hier volgt ons verslag.

Doordat er geen tent was en de regen maar niet ophield, dat had de weerman nochtans wel beloofd, zochten we met onze schrijfblok beschutting onder het afdak bij de sporthal. Wij waren zeker niet de enigen en het was 3 rijen dik stoeltjes en tassen schuiven. Na het verkennen van het zeer zompige parcours (op sommige plaatsen had men het zelfs over een heus zwembad) was het al snel de beurt aan de benjamin meisjes °2007. In de miezer regen stonden de 2 meisjes hun mannetje. Meer dan dat want Louisa De Kezel werd 1ste en Lore Van de Velde 8ste. Wat een mooie binnenkomer voor Rieme!
Dan is het aan de benjamin jongens geboortejaar 2008. Hier trad als enige stoere Viking Yoni Moureau aan. Hij werd knap 31ste.
Bij de 1 jaar oudere benjamin jongens °2007 zijn ze met 3. Ook daar gaat het er heel snel aan toe. Modder en snelheid gaan hier blijkbaar wel samen. Respectievelijk 9de, 15de en 20ste spurten Flor Bekaert, Mathis Devlamynck en Liam Van Bambost over de finish.
Gelukkig is de regen onderwijl gestopt. De paraplu’s mogen dicht maar het parcours verandert niet; de modder vliegt ons om de oren als Shania Daelman ons voorbij snelt naar een mooie 13de plaats. Zij verscheen als enige in de categorie pupillen meisjes °2006.
Dan is het aan de pupillen meisjes geboortejaar 2005. Met z’n 6en staan ze te gapen aan de start. Wat duurt dat wachten lang of zit stress er voor iets tussen? Na een knallend startschot schieten de Riemse meisjes naar voren door het slijk. In deze categorie zien we dat Rieme goed vertegenwoordigd is. Met Lisa Vanbossche aan kop. Ze had er duidelijk terug zin in, want ze werd knap 1ste. Gevolgd door Lise Mussely (8ste) en Lina Baeke (15de). Amai wat een snelheid! Naamgenoote Lina Vercruysse werd 25ste. Dit was overigens nog maar haar 2de wedstrijd dus ga zo door. Niet veel later eindigen Dina De Saedeleer en Steffie Van de Velde op de resp. 28ste en 29ste plaats. Die twee misten Olivia De Kesel als hun 3de musketier. Goed gedaan meisjes en leuk om te zien zoveel Riems geel/blauw tegelijk in het veld (vooral bij een club met eveneens geel/ blauwe clubkleuren).
Dan is het even alle hens aan dek omdat we de dubbele knopen van de met modder doordrenkte spikes bijna niet open krijgen en de pupillen jongens °2006 al staan te popelen aan de start. Net op tijd zien we Xander Sesselle, Welvaert Tibo en Brent Mussely (de broer van Lise) het heel goed doen. Ze komen aan als resp. 6de, 8ste en 35ste. Mateo Bonnaerens is helaas vlak na de start gevallen en kon niet meer verder lopen doordat hij zich had geblesseerd. Hopelijk is het niet te erg en zien we hem de volgende cross terug starten.

Ondertussen vragen we ons af waar we toch die inspiratie vandaan moeten blijven halen terwijl we natte kleding uitpellen en manlief en kinderen van eten en drinken voorzien. We houden ons voor dat vrouwen goed kunnen multi-tasken en dat het ons dus wel zal lukken.

Vol nieuwe moed gaan we naar de pupillen jongens geboortejaar 2005 kijken. Daar zien we weer zoveel looptalent. Casper Bekaert en Niels De Pauw eindigen respectievelijk 5de en 9de. Way to go boys!
Het terrein begint al wat leeg te lopen als het aan de miniemen meisjes °2004 is. Maar de overgebleven Riemenaren supporteren voor 2. De gemotiveerde Laure Devlamynck, Margaux Temmerman en Jelke De Pape doen het zeer verdienstelijk met een resp. 8ste, 11de en 21ste plaats.
Over naar de miniemen jongens °2004. Daar loopt Luca Moureau als enige in zijn categorie de longen uit zijn lijf en eindigt toch knap als 33ste.
Bij de miniemen jongens geboortejaar 2003 zien we ook maar één Viking aantreden. Rune Baeke loopt met zeer veel goesting in de benen naar de 8ste plaats. Goed bezig!

Wij sluiten hiermee af en loten om wie de wisseltrofee mee mag nemen naar huis. Trots op de schouw zal hij staan blinken. Dat schrijven is eigenlijk geen last maar een voorrecht 😉 Het volgende schrijversduo zal hem dan ook vast met veel plezier aanvaarden op de moeder der alle crossen namelijk de Kerstcross van Rieme. Wij gniffelen al in ons vuistje bij voorbaat. Succes aan degenen die DAT mogen doen!!

Met sportieve groeten,
Sylvie Mortier en Iris van Eck

 

6 gedachten over “Wedstrijdverslag jeugd veldcross Stekene 13 december 2015”

  1. Wat to go girls ! Met verve de fakkel overgenomen …

    Maar de grootste eer komt de atleten ten goede ! Zij trotseerden modderige velden om de blauw-gele vlag te verdedigen.

    Benieuwd wie de “vrijwilligers” worden om de kerstcross in tekst te zetten ?

    Gr Tom

  2. Goed bezig. Tof om te zien hoe mensen met een hart voor de club hun creatiefst beentje voor zetten . Dat scheelt een hoop werk voor trainers,begeleiders en bestuursleden.samen vooruit.En proficiat voor de atleten natuurlijk

  3. Er schuilt niet alleen loop en springtalent in de club. Ook vurige pennenridders hielden zich tot nu toe schuil tussen de vele supporters. Leuk dat ze nu met veel bravoure uit de schaduw treden en verslaggeving met een vleugje humor weten te brengen. Het leest alvast heel prettig en we zijn meteen terug op de hoogte wat onze jongste talenten weten te presteren. Bedankt.

  4. Leuk verslag dames!
    En een dikke proficiat aan alle atleten voor de puike prestaties op dat wel erg drassige parcours.

  5. net als bij de papa’s gelachen bij het lezen van het verslag. zeer aangenaam om te lezen!!
    tip voor de kerstcross in een ver ver verleden toen de trainers hun hersenen nog braken om iets nieuw te brengen bij een verslag splitsten we het op ieder een groep. misschien kunnen de ouders samen werken en elk een groepje ( categorie ) voor hun rekening nemen. altijd veel eigen atleetjes per categorie, vele pennen zorgen voor licht werk.

  6. Vindt het fantastisch hoe jullie verslag is opgemaakt en steeds de kinderen met een positieve noot oppeppen gewoonweg prachtig . Ben zelf eerder betrokken bij voetbal maar voor zulke verslagen lees ik graag eens het ganse verslag . Keep up the good work !????

Reacties zijn gesloten.