Stijn Goegebuer zegeviert in veldloop te Maldegem

Begin Januari organiseert onze goede Westerbuur A.C. Meetjesland zijn veldloop in het mooie park in Maldegem. Het is een snel licht lopend parcours met een zeldzame modderstrook . Om het geheel een beetje lastiger te maken zijn er er een heuveltje en twee zandstrookjes voorzien. Bij de onze jeugd hadden we al mooie dingen gezien en dat zou bij de oudere jeugd , de senioren en de masters ook zo zijn. Over de wedstrijd dan.

Bij de cadetten meisjes was het al direct prijs. Een onverwachte (of niet, alleen trainer Koen kan dat weten) podiumplek voor Jane Derycke. Nog niet lang terug begonnen met te trainen, na ernstig blessure leed , en kijk waar deze jonge dame nu al staat. Fier stond ze te pronken met haar ere metaal. In haar reeks werd Deborah Wuestenberghs  knap 14 de op 19 deelnemers.

Bij de cadetten jongens waren 7 van de 41 de onzen. Niet alleen waren ze met veel, maar de prestaties mochten ook gezien worden. Brecht Lippens was de eerste Riemenaar op een 16 de stek, direct gevolgd door Thimon Van Herrewege die nog alles uit zijn kast moest halen voor een opkomende Fiebe Hutsebaut. Fiebe en Thimon zijn na een paar mindere wedstrijden weer naar hun niveau aan het komen waar je ze mag verwachten, na hun overgang van miniem.
Kort daarna liep Xander West als 23ste binnen en Jens Baeke werd 26ste . Thibaut Temmerman  35ste en Niels Van Bossche 39ste volgden op enige afstand. Ook knappe resultaten voor onze eerste jaars.

Bij de scholieren dames één vikinge, Lies Cauwels liep mooi in het pak als 14de binnen, 29 deelnemers. Zij had er dan al een shift op zitten als begeleidster van de benjamins, wat zeer gewaardeerd wordt door de club.

Bij de Scholieren jongens vier atleten van Rieme. Zij kregen 3 grote ronden voorgeschoteld goed voor een afstand van bijna 4300 meter. Jorg Boeykens liep vlot naar zeer mooie achtste plaats. Mathias Van Herreweghe liep een van zijn beste crossen en werd kort na Jorg 10de . Ibe De Bundel ook zeer sterk op dreef werd 17 de .  Karl Synaeve hield met een 23ste plaats mooi nog 6 atleten achter zich (29).

De dames junioren/senioren/masters dan.  Junioren hadden we niet . Bij de senioren liep Sarina Balcaen een 17 de plek op 24 deelnemers. Zeven deelnemers van AS rieme bij de masters. Petra Bruggeman liep als 4de master binnen maar één van haar 3 voorgangers had gekozen om bij de senioren geklasseerd te worden,  dus toch nog een podium voor haar. Nadia De Rycke strandde op een 8ste plaats. Even later zagen we strijdend de tandem Linda Andries 12de en Kathleen Meire 13de. Dan was het even wachten op ons laatste drietal Marijke Van Bossche 19de , Hilde Van Hecke 22ste en Christine De Roose  23ste maakten de Riemse armada compleet. Er waren 30 deelnemers.

Ondertussen had het blauw/gele supporterslegioen zich met grote getale en veel lawijt op de heuvel gepositioneerd om onze junioren en masters heren naar grootse daden te schreeuwen en zo gebeurde.
Je moet als club maar één atleet in koers hebben om een individuele loopwedstrijd te winnen en dus moet Stijn Goegebuer gedacht hebben, laat ik mijn duivels nog eens ontbinden. Hij kwam na 4 grote ronden als eerste junior over de streep, zeer knap van onze eerste jaar en na vele ereplaatsen, een overwinning.
Bij de masters ook veel Riems gerijpt talent. Paul Engels, mooi op tijd voor zijn wedstrijd, werd 7de, Lieven Van Bossche die de dag ervoor een 1500m indoor liep werd sterk 16de.  Luc Dellaert , altijd goed voor een plaats vooraan werd 21ste net gevolgd door Freddy Van Landeghem , David Moens zaterdag nog goed voor een knappe 2.15 op de 800m indoor had stramme benen en eindigde als 32ste. Dan was het even wachten op de gevorderde vanachterlopers met Ronald Descamps 48ste . Noël Van Herrewege, die na zijn verspringavontuur 2 jaar geleden, terug een beetje op niveau komt, werd 50ste. Patrick Moreau die droomt van warmere tijden en speerwerptrainingen werd 57ste op 65 deelnemers.

Bij de senioren Mannen 19 deelnemers. Bart Humblé werd knap 8ste en liep de 9.6 km in 34.16. Ruud Naudts strandde 2 minuten daarna op een 13de plaats (ook hij liep zaterdag een knappe 4.17 op de 1500). Thomas Vermeire werd 19de , ook hij liep zaterdag een 800m. Thomas traint en werkt heel hard de laatste maanden en hij haalt mooie resultaten .Wilskracht is een zeer onderschatte vorm van talent.

Met deze mooie gedacht sluit ik deze opsomming van prestaties af en waarschijnlijk zal u het volgend verslag , geschreven door een ander vrijwilliger met evenveel goesting lezen.

Patrick