Riemse Jeugd in Lokeren

Vandaag de veldloop van Lokeren op het programma, ondanks de miezer en een grijze dag, kleurt de tent van As Rieme als heel snel geel blauw.

Tot mijn grote verbazing viel ik in de prijzen : de enige echte wisselbeker “De Vlotte pen” werd mij toegereikt door Lies. En wie kan er Lies nu iets weigeren ? Afkopen ? Onmogelijk.

Na de regen van de laatste dagen, aan modder geen gebrek. Dit was direct te zien bij de aankomst van de allerkleinsten, de kangoeroes met Arlieke Welvaert.

Chloë Neyt, als 1e Riemenaar in de uitslagentabel van Lokeren. Benjamin meisje 2008, met 18 starters. Pech onder weg, schoen verloren, maar als doorzetter de finish bereikt als 16e.

En dan de benjamin meisjes 2007 aan de beurt met al snel Louisa De Kesel op kop. Zij finishte als eerste : de eerste podiumplaats is binnen voor As Rieme. Hopelijke dezelfde goede vorm volgende week op het Provinciaal kampioenschap. Lore Van De Velde, steeds met haar “geluksmuts” op, behaalde een mooie 15e plaats op 33.

En dan de benjamin heren 2008. Jarre Verstraete en Elias De Pauw stonden als enige 2 Vikings aan de startlijn. Een mooie 13e plaats voor Jarre op de voet gevolgd door Elias op plaats 15 van 22.

En dan de al meer ervaren benjamin jongens 2007. Met 30 aan de start. Kayitah Baeten kwam als 12e binnen, Liam Van Bambost een mooie 17e plaats. Briek Moreau, jarig deze week, bij deze gefeliciteerd, kwam als 19e binnen en last but not least Ryan Van Gelder op de 29e plaats.

En dan de pupillen meisjes 2006, met 34 zijn ze. De ergste regen is ondertussen achter de rug. Het parcours wordt er alleen maar zwaarder op. Jana Van Der Leene finisht als 16e, Shania Daelman, een echte rot in het vak, kwam als 22e binnen. Kiara Moens, een mooie 28e plaats en dan ook nog Janne De Brabander kwam binnen als 31e en Bauke Verstraete als 33e.

Het volgende startschot is voor de pupillen meisjes 2005, met 25 zijn ze. Lisa Van Bossche, op een zucht van een podiumplaats, maar knap 4e. Ook nog mooi binnen de top 10, namelijk op de negende plaats Lise Mussely. Kayleigh Baeten, dit jaar mooie prestaties op de indoor, trok vandaag haar spikes aan en kwam als 13e binnen. Dan het Vikingtrio Olivia De Kesel, 19e, Dina De Saedeleer 21e en Steffie Van De Velde, ook goed gemutst als haar zus, op de 22e plaats.

Met 28 stonden ze klaar, de pupillen jongens 2006, slechts 2 Vikings aan de start, maar wat een kanjers. Xander Seselle zorgde voor de 2e podiumplaats van de dag voor de club. Hij werd knap 2e. Tibo Welvaert, knap 10e.

Niels De Pauw, de enige in de categorie pupillen jongens 2005, tussen 35 andere crossers. Hij stond zijn mannetje en behaalde een mooie 13e plaats op 36.

Ondertussen zakken de allerjongsten al af naar de prijsuitreiking voor een natje en vooral een droogje, een mooi cadeautje ; maar het programma van de jeugd zit er nog niet op.

De miniemen meisjes 2004, goed voor 1870 meter modder, het is niet iedereen gegeven om dit te trotseren. Twee Geel/Blauwen uit Ertvelde/Rieme in een rij van 27. Margaux Temmerman, knap 13e en Lotte De Brabander een mooie 21e plaats.

De vlotte pen wordt alsmaar minder vlot, ook hier slaat de vermoeidheid toe, modder rond de oren. Maar als ouder van een Viking, zwoegen en doorzetten.

De miniemen meisjes 2003, Charlotte Jolie, als enige om de eer van AS Rieme te verdedigen. En dat ze het goed deed, 9e op 16. Chapeau.

Miniemen jongens 2004, de op één na laatste wedstrijd voor de verslaggever om te verslaan. Met 16 stonden ze klaar, wachtend op het startschot. Hier ook 2 Riemenaars. Daan Bostyn knap 5e en Kilian Moens 15e.

De laatste wedstrijd voor de jeugd met de miniemen jongens 2003 wordt in schoonheid afgesloten. Rune Baeke, 6e op 17e. Knap.

Het was toch terug een mooie dag voor Rieme. De tent was er, knappe assistentie van Lies, Hilde en Peter. Enkele podiumplaatsen en plaatsen in de top 10. De wasmachines kunnen volop draaien voor de kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in de wasmachine, laat maar lekker draaien. Zonder Dash, Bonux, Ariel, en een harde schuurborstel kan de dag toch niet in schoonheid eindigen. Snel nog wat inkt in mijn pen.
Voor al deze welke niet op vakantie zijn volgende week, het Provinciaal kampioenschap wacht op je. En dat Rieme het daar goed zal doen, dat kan niet anders als lid van zo een mooie topclub.
Veel succes volgende week en ook aan de trotse bezitter van de beker “De Vlotte pen”. De eer is groot om er iets moois van te maken na het eerste verslag van Oudenaarde. Schud maar iets mooi uit je pen, iedereen is al benieuwd wat het wordt. En de gelukkige schrijver wordt …, wordt vervolgd.

Carine Cleemput.

3 gedachten over “Riemse Jeugd in Lokeren”

  1. Heel tof geschreven! We blijven ons verbazen over het schrijftalent van de mama’s en de papa’s. Het verslagje is telkens weer iets om naar uit te kijken. Proficiat, ook aan alle dappere atleetjes. Tot de volgende inderdaad. Wij kunnen bijna niet wachten ?

  2. Heel tof geschreven Carine,echt goed! Heel leuk om te lezen! Groetjes De Moreautjes

Reacties zijn gesloten.