Kampioenschap van Vlaanderen indoor cad en sch 2016

Zaterdag 23 januari is een dag die niet snel zal vergeten worden door de deelnemers aan het Kvvl cadetten en scholieren. Alsook door de supporters en de trainers niet.
Een overzicht van een mooie, leuke en vooral spannende en schitterende dag.
Met 7 Riemse vikings ( 4 cadetten en 3 scholieren) trokken we richting de topsporthal in Gent.

Cadetten meisjes:
Lisa De Bock: 
1ste jaars cadet en een opgewekte meid, die over een paar snelle benen beschikt, was geselecteerd voor de 400m. Een nummer dat je niet mag onderschatten en dat heel intensief is om te lopen. Lisa startte in de meest ongunstige baan (baan 1) maar liep een dijk van een wedstrijd. Na 150m kwam ze als eerste uit de bocht en ze zou die positie niet meer afgeven. Op het einde was het pompen of verzuipen, maar Lisa hield vol en won haar reeks in een mooi nieuw persoonlijk record. Haar nieuwe pr bedraagt nu 62″24.
Met deze tijd moest men rekening houden in de volgende reeksen want dit was op het moment de beste tijd van alle deelnemers.
Jammer genoeg waren en in de laatste reeks 3 atleten sneller waardoor Lisa toch nog een mooie 4de plaats wist te bemachtigen.
Als je als 1ste jaars cadet dit kan waarmaken, wacht jou een mooie toekomst. Dikke proficiat Lisa en doe vooral zo verder.
Reine Verdegem (2de jaars cadet):
Reine wordt stilaan een vaste waarde op de kampioenschappen
Reine was geselecteerd voor zowel de 60m en de 200m.
In de reeksen van de 60m liep ze zich vlot naar reeks winst en een ticket richting finale. Haar tijd van 8″05 was goed voor de 5de beste tijd op dit moment. Maar dan de finale. Men zegt soms dat een menselijk hart niet sneller kan slaan dan 220, maar op het moment sloeg het hart van de trainer en waarschijnlijk van nog veel mensen wel meer dan 300 per uur denk ik. Wat een finale! Reine startte heel sterk en kwam op het einde nog heel goed terug, zodat men niet met het blote oog kom zien wie er nu derde was geworden. De fotofinish moest de doorslag geven. Na enige tijd wachten kwamen de tijden op het bord en Reine werd als 4de geplaatst met dezelfde tijd als de derde. Maar het zat hem in de duizendsten; namelijk 5 duizendsten van een seconde verschil. Maar ze was meer bezig wat haar tijd.  Die 4de plaats was even niet belangrijk. Reine had op het PK twee weken geleden een tijd van 8″01 gelopen en lag er op gebrand om onder de acht te duiken. En ja hoor, dat deed ze met verve; 7″94: een nieuw clubrecord en mooie pr. Reine en ook de trainer waren heel content.
Maar het was nog niet gedaan met records te lopen.
Op de 200m liep ze met een sterk deelnemersveld  terug een schitterende finale. Ze verbeterde opnieuw haar persoonlijk record en clubrecord: haar nieuwe besttijd is nu: 26″10. 
Proficiat Reine voor deze prestaties, en doe vooral zo verder meid!
Cadetten Heren:
Bij deze caterogie hadden we twee 1ste jaars cadetten die allebei dezelfde nummers deden; 60m en 200m.
Wout Lagaeysse:
Wout die zijn trainingen bij Kim doet was in de eerste plaats een beetje verrast dat hij was geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap. Wout liep zijn reeks in 8″32. Zijn record staat op 8″27; dus blijft hij toch mooi in de buurt. Maar op de 200m deed Wout het nog beter. Hij liep een mooie wedstrijd en verbeterde ze zijn eigen persoonlijk record. Zijn beste tijd is 27″08.
Proficiat Wout voor je deelname.
Bjarne Moreau:
Bjarne was net zoals Wout content dat hij mocht deelnemen aan een mooi kampioenschap. Hij had de week voor het kampioenschap nog goed getraind en dat zag je terug in zijn wedstrijd. In de reeksen van de 60m liep hij na een goede start (deze week speciaal op getraind) een schitterende wedstrijd. Hij werd knap tweede in zijn reeks met een nieuw persoonlijk record: 7″85.  Jammer genoeg was dit 5 hondersten tekort voor de finale, maar toch knap als 1ste jaars.
Op de 200m had hij op het PK bewezen dat hij snel uit de voeten kon. Hij liep terug een mooie race en liet een tijd van 25″25 noteren.
In de totale eindstand werd hij daar knap 7de mee.
Proficiat Bjarne en doe zo verder.
Scholieren Dames:
Karen Jolie:
Als je karen zag binnenkomen in de topsporthal kon je de zenuwen zien kruipen over haar gezicht. Karen was geselecteerd voor de 400m. Maar ze liet de zenuwen achter zich en begon aan haar finale.
Na een goede start kwam ze goed uit de bocht om zich te mengen met de andere atletes. Karen bleef mooi in het gezelschap en dat leverde nog een mooie strijd op. Ze liep een mooie wedstrijd en verbeterde haar persoonlijk record: haar beste tijd is nu; 64″12
Proficiat Karen en doe zo verder meid.
Scholieren Heren:
Ciel de Bundel:
Ciel was geprikkeld door een mislukt PK en wou revanche nemen op het Vlaams Kampioenschap. Hij was geselecteerd voor de 60m.
Geconsentreerd trad hij aan voor zijn wedstrijd. Hij was niet op en top uit zijn startblok maar vocht zich toch in de wedstrijd. Met een tijd van 7″50 kwam hij 6 hondersten tekort voor een finale.
Maar niet getreud Ciel, je tijd komt nog wel.
Hij is nog altijd maar 1ste jaars scholier.
Tuur Beudts:
Tuur was de enige viking die geen loopnummers meedeed.
Hij was geselecteerd voor het verspringen.
Tuur moest al vroeg uit de veren want het verspringen stond als één van de eerste nummers op het programma. En als het deelnemersveld zag, dan kon je je aan een mooie wedstrijd verwachten. Tuur sprong 6m15 wat voor hem een nieuw indoorrecord is en wat al zeker niet slecht is. Toch behaalde hij met deze sprong maar de 9de plaats, maar ja als de 1ste 7m29 springt dat weet je het wel.
Toch proficiat met je record en deelname en blijven volhouden.
Zo het was een dag om niet snel te vergeten.Het  was een mooie en aangename dag, en wil hierbij iedereen bedanken die erbij was.
Zowel de supporters als collega trainer Kim voor de steun en begeleiding. We gingen allemaal met een goed gevoel naar huis.
Met Sportieve groeten
Sprinttrainer

Glenn Coene

5 gedachten over “Kampioenschap van Vlaanderen indoor cad en sch 2016”

  1. Proficiat Glenn en Kim voor jullie atleten , en bedankt Glenn voor verslag. Dat er bij jou nen hoek af is weten we al lang , maar tot 4 uur s’nachts staan werken op de receptie van de club , en dan om 10 uur present zijn voor je atleten getuigt van wel heeeeeeel veel engagement.Dat mag ook iedereen wel eens weten.

  2. Dik in orde Glenn, niet alleen je verslag maar ook de uitslagen van de atleten getuigen van progressie. Proficiat.

    1. Dank u Patrick om het zo mooi te verwoorden 🙂
      Dank u Antoine, we doen ons best he 🙂

  3. zeer mooie prestatie’s. Proficiat aan de atleten en aan de trainers natuurlijk. Ge moet er nog altijd uitkrijgen wat erin zit hé. Aangename wedstrijden om naar te kijken ook. Geen ellenlange wachtrijen. Op naar de volgende wedstijden

Reacties zijn gesloten.