Mooie medailleoogst op veldloop in Lokeren op 31 januari

Zondag waren heel wat atleten van onze blauw-gele armada te gast op de dubbelveldloop in Lokeren.

Jolien in mooi gezelschap op het podium
Jolien in mooi gezelschap op het podium

Ook als was het weer kil en miezerig, toch vonden onze echte crossers de weg naar de attractierijke parkcross. Ik kon mij van de mening niet ontdoen dat door het betwiste BK veldrijden in Zolder er heel wat supporters en misschien ook wel lopers voor de TV gekluisterd bleven. Van Riemse zijde was daar weinig van te merken en hierdoor werd het toch een boeiende namiddag. En….er werden geen motortjes in de trapassen gevonden, zo konden we met een gerust gemoed een eerlijke strijd aangaan!!!

Bij de cadetten meisjes zagen we Jane De Rycke een sterke wedstrijd lopen in de voorste gelederen. Ze werd uiteindelijk net naast het podium knap 4de.Een bevestiging van haar bronzen plak in Maldegem. In diezelfde race vocht Hanne Carnoy zich op een 15de plek. Eens haar groeispurt voorbij zal Hanne beslist nog sterker worden.(17)

Dan was het de beurt aan onze 6-koppige groep cadetten jongens. Hier was Brecht Lippens terug onze beste man met een mooie 9de plaats. De 5 volgende cadetten waren allen 1ste jaars en van deze groep zagen we de vlug gestarte Thimon Van Herrewege als 11de. Kort gevolgd door een meer rustig gestarte Fiebe Hutsebaut die stelselmatig in de wedstrijd opschoof en knap 13de werd. Iets verder deden Jens Baeke 18de –Thibaut Temmerman 22ste en Niels Van Bossche 24ste het meer dan voortreffelijk.(25)

Lies Cauwels was onze enige Viking in het gezelschap bij de scholieren dames. De immer goedlachse Lies werd flink 9de. (11)

Dan konden we ons opwarmen aan een dijk van een wedstrijd van Robbe Camphens bij de scholieren heren. Met zin voor initiatief liep Robbe afwisselend mee aan de leiding en moest enkel een atleet uit het verre Looise voor zich dulden maar… hield er luid aangemoedigd een mooie 2de plek aan over. 3 wedstrijden na elkaar het podium halen kan al tellen. Bijna even goed deed onze 1ste jaars Evert Verdegem het en verbaasde vriend en tegenstander met een 5de plaats. Ook Mathias Van Herreweghe is aan een goed winterseizoen bezig. Hij was heel tevreden met zijn 9de stek. Iets verder liepen Ibe De Bundel (licht verkouden)en Karl Seynaeve niet ver uit elkaars buurt als 19 en 20ste over de meet. (21)

Dan zagen we de vlugge start van de korte cross. Zoals ieder jaar was er vanaf deze reeksen een bergprijs te winnen voor wie als eerste de top bereikte in de eerste ronde. Björn Willems trok zich daar echter weinig van aan en liep zijn eigen koers. Lange tijd maakte hij aanspraak op een 3de plaats ,doch steken in de buikstreek hielden hem helaas net naast het podium. Met een 4de plek was hij dan ook maar matig tevreden. Eenmaal de oorzaak onder controle komt dit zeker goed Björn. Op plaats 8 zagen we Bart Humblé. Door zijn groot gestalte niet altijd in zijn sas op de modderige stroken doch op de vlakkere stukken maakte hij veel goed. Brecht De Wever liep misschien wel zijn beste cross deze winter. Hij was dan ook meer dan tevreden met een 9de plaats. Ook Bart Teirlynck deed het voortreffelijk en finishte als 21ste. (28)

Veel volk en goed bezet zagen we een flinke meute dames junioren-senioren en masters het veld induiken. Ook hier was er een bergprijs te verdienen en hiervan maakte Jolien Van Hoorebeke gebruik om het op een spurtje te wagen. En warempel werd het een gedeelde 1ste plaats met de intrinsiek vluggere Reneé Eykens. Hierna moest Jolien even bekomen en verzeilde in 4de positie. Ze gaf echter niet af en in de laatste ronde klom ze naar een 3de plaats en zo kon ze na haar overwinning in Zottegem terug het podium opklimmen. Blijkbaar heeft ze terug de goede conditie te pakken. Fien Van Brussel is ook in goede doen en behaalde een 13de stek. Men zag dat ze daarmee tevreden was. In diezelfde race kwam Eva Van de Casteele als 18de over de meet. Niet slecht hoor voor onze toekomstige lagere schooljuf die nog 10 atletes achter haar hield.(28)

Bij de masters dames werd de helft van het pak gekleurd door Blauw-geel. Niet minder dan 7 Riemse dames namen de start op 12 deelnemers. Hier was Nadia De Rycke onze beste performer en wist terug een podiumplaats te behalen als 3de. Toch was ze niet echt tevreden van haar conditie liet ze verstaan. Maar Nadia is een bijter en ze komt er beslist terug bovenop. Als 5de een heel verdienstelijke wedstrijd van Linda Andries. Ze zag er moe maar tevreden uit!!! Dan volgden Yelva Leune als 7de Leen Verniers mooi als 8de ,Marijke Van Bossche heeft duidelijk de smaak te pakken van het veldlopen en werd 9de. Hilde Van Hecke en Christine De Roose sloten de rangen, maar daarom niet minder aangemoedigd op plaats 11 en 12.

Veel volk bij de masters +50. Ook hier namen er 6 van onze iets oudere jeugd de start. Het was gewoon mooi om zien hoe iedereen zich kranig verweerde. Hier mocht ook Marc Mechelinck na een sterke wedstrijd terug het podium op als 3de . Als 8ste zagen we een Luc Dellaert die diep in zijn krachten gegaan was. Ook Eric Claus had alles gegeven en werd 16de. Ronald Descamps zou graag Luc Haes eens het nakijken gegeven hebben en slaagde wonderwel in zijn opzet. Hij werd 18de. Iets verder een goed spurtende Luc Haes als 20ste. Noël Van Herrewege verbetert ook nog steeds en eindigde als 21 ste. Nog 2 crossen en ik versla je zei Noël na afloop aan Luc. Waarop Luc repliceerde dat hij maar 1 cross meer liep!!!(25)

Tot slot zagen we nog de masters heren en junioren aan het werk. Ondertussen was het al flink aan het afkoelen en het publiek had duidelijk warmere oorden opgezocht. In deze optiek waren onze 3 masters blij dat het startschot gegeven was. Lieven Van Bossche liep zich in zijn gekende stijl naar een behoorlijke 13de plaats. Dan volgde een nog steeds verbeterende David Moens op plaats 15. Patrick Moreau genoot ervan en had geen kou. Moedig werkte hij zijn wedstrijd af en werd 27ste. (27)

Rieme keerde met 4 medailles en vele ereplaatsen huiswaarts en daar konden we niet anders dan fier op zijn! Proficiat aan alle deelnemers!

Bruggeman Marnix

Een gedachte over “Mooie medailleoogst op veldloop in Lokeren op 31 januari”

Reacties zijn gesloten.