PK cross: masters pakken de medailles

ACES Wichelen mag trots zijn. Het PK vond in Overmere op een prachtige locatie plaats. De atleten van AS Rieme waren met zijn negenenvijftigen om dat te bevestigen. We grepen in totaal zes medailles en die kwamen allemaal van onze masters. 

Cadetten meisjes

Bij de eerstejaars toonde Jane Derycke nogmaals haar goede vorm. Ze werd 8e. Deborah Wuestenberghs, een nieuwe naam, behaalde de 18e plek. (19) Bij de tweedejaars zagen we Hanne Carnoy als tiende over de streep lopen. (17)

Cadetten jongens

Tal van eerstejaars namen de start. De hechte vriendengroep deed het heel goed. Fiebe Hutsebaut behaalde de 12e plaats. Thimon Van Herrewege volgde even later als 14e. Delvin Wuestenberghs dook als 19e nog net de top 20 binnen. Jens Baeke was ook van de partij en werd 24e. Niels Van Bossche pakte rang 27.  Goed gedaan jongens! (31) Brecht Lippens was de enige tweedejaarscadet. Hij deed het goed als 16e. (29)

Scholieren meisjes

Lies Cauwels was onze enige vertegenwoordigster. Zij werd 10e bij de eerstejaars.

Scholieren jongens

Evert Verdegem is een vaste waarde vooraan. Hij gaf alles en was dan ook ‘dood’ toen hij over de streep liep. Dikverdiend die 5e plaats. (24) Bij de tweedejaars zagen we opnieuw een sterke Robbe Camphens. Na drie podiumplaatsen op rij werd het dit keer ‘net niet’. Hij greep de ‘plastic’ medaille. Mathias Van Herreweghe werd mooi 10e. (16)

Korte cross dames

Zou Petra Bruggeman even goed kunnen doen als haar zilver van vorig jaar. Ja hoor, behouden gestart begon ze aan een langgerekte inhaalrace. Wie doet het haar na? Ze werd opnieuw tweede. Knap hoor als master! Jolien Van Leugenhaege liep ook een van haar betere wedstrijden en werd 7e. Sarina Balcaen kwam als 10e aan. Ook zij liep een mooie race. (25)

Korte cross heren

Brecht De Meulenaere streed voor wat hij waard was, zoals altijd, en werd op de 11e plaats de eerste Riemse atleet. Martijn Baete deed mee voor het ‘plezier’ en behaalde een 13e plaats. Brecht De Wever werd 15e, Bart Teirlynck 27e en Thomas Vermeire 36e. (37)

Masters dames

Zij liepen samen met de juniores en het was niet altijd even gemakkelijk om de plaats te bepalen. Zeker niet omdat er verschillende leeftijdscategorieën zijn. Maar na enig rekenwerk kwamen we eruit. Nadia De Rycke werd 3e in de wedstrijd en dat was goed voor zilver bij de W40. Linda Andries kwam als 8e aan en greep brons in de W35. Kathleen Meire liep als 11e over de streep. Leen Verniers eindigde een plaatsje later en dat was goed voor de 2e plek bij de W45. Even verder zagen we Marijke Van Bossche als 17e arriveren. Christine De Roose greep de 22e plek. Dat leverde haar brons op bij de W50. Dat had ze wellicht zelf ook niet verwacht want bij de podiumceremonie was ze al naar huis.

Leen Verniers als tweede op het masterspodium
Leen Verniers als tweede op het masterspodium

Juniores mannen

Stijn Goegebuer hield hier de Riemse eer hoog. Hij werd 7e. (15)

Masters mannen

Marc Mechelinck behaalde de 18e plaats en won op die manier bij de M55. Verder zagen we nog Lieven Van Bossche als 27e, Steven Verniers als 33e, David Moens als 34e en Luc Dellaert als 43e. Enkele tellen later was er het prestigeduel tussen Noël Van Herrewege, Luc Haes en Ronald Descamps. Noël haalde het en werd 65e, Luc 66e en Ronald 67e. (80)

En zo zat de middag erop voor de Riemse crossers. Het was een mooi kampioenschap. Aan alle deelnemers een dikke proficat! Nu nog enkele regionale veldlopen en volgende maand iedereen op zijn best op het BK veldlopen in Wachtebeke.

4 gedachten over “PK cross: masters pakken de medailles”

  1. Proficiat aan alle medaillewinnaars en winnaressen. Dit op een echt crossparcours . Sterke prestaties. Ook een pluim voor de trainers en begeleiders die er niet zonder modderschoenen vanaf kwamen.

  2. Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om hier te informeren of iemand een zwart zakje met spikes van het merk Nike gevonden heeft in de buurt van onze tent op de cross in Berlare? Onder de opgedroogde modder kun je blauw-zwart en goudkleurige draadjes ontwaren. Je weet maar nooit… ’t Waren nog maar nieuwe , snif.

    1. Linda, ik heb een paar spikes meegebracht. Ik vermoed dat het de jouwe zijn. Ik zal ze vanavond meebrengen naar de training.

  3. Lopen is toch een aparte sport!
    Na 2 ronden (halfweg) kwamen Noël, Luc en ikzelf dicht bij elkaar in die volgorde. Noël bleef maar doorzetten, deze keer tot aan de meet. Luc heeft 2 ronden alles gegeven om bij Noël te geraken en ik heb 2 ronden afgezien om niet te moeten lossen. Moraal van ’t verhaal: afzien en afzien en toch op dezelfde plaats blijven zitten.
    Bij deze ook een merci voor trainer Marnix. Zoals hij zijn atleten naar voor probeert te roepen, dat is vol overgave en gedrevenheid.
    Hier stopt voor mij het crossseizoen. Ik kijk nu al uit naar de gouden 3000 en het pk 10000 bij de +60.

Reacties zijn gesloten.