Onze jeugd vecht tegen de modder in Berlare

Volgens de weerberichten beloofde het een dag te worden met veel regen en wind, waarbij onze tent het zelfs even op een lopen zette.
Maar uiteindelijk viel het al bij al goed mee. Het parcours werd echter al snel een modderbad.
Uiteindelijk kwamen 24 Riemse jeugdatleetjes opdagen om op het PK Berlare mooie resultaten neer te zetten, hierbij dan ook het verslag.

Aangezien er geen deelnemertjes waren bij de jongste reeks benjamin meisjes, starten we met de oudste reeks.
Hierbij eindigde Louisa De Kesel op de 8ste plaats (47). Zij was de enige in haar categorie.

Bij de jongste benjamin jongens terug 1 stoere viking om het zware parcours in te gaan. Jarre Verstraete werd knap 24ste (46).

Dan zijn de oudste benjamin jongens aan de beurt. 3 strijdlustige atleten waren in hun nopjes. Flor Bekaert (18) op de voet gevolgd door Kayitah Baeten (22) en Mathis Devlamynck (28).
Knappe prestaties en dit van 44 deelnemers.

We komen bij de jongste pupillen meisjes. Maar liefst 4 dappere meiden houden zich kranig aan de start.
Een 14de plaats voor Jana Van Der Leene. Shania Daelman had wat pech. Haar éne spike werd uitgetrapt, maar moedig liep ze verder op haar kous. Knap gedaan Shania met jouw 25ste plaats! Op de 33ste plaats finishte Kiara Moens en als 39ste Bauke Verstraete (43).
Goed gelopen meiden!

Ook bij de oudste pupilen meisjes een goede opkomst. Lisa Van Bossche pakte terug het podium en werd knap 2de op het PK. Proficiat Lisa! In de achtervolging kregen we Lise Mussely (10). Ook de anderen moesten wat wennen aan de glibberige ondergrond. Lina Baeke werd 20ste,gevolgd door Olivia De Kesel (23) en Kayleigh Baeten (28). Ze hadden duidelijk wel zin in dit modderbadje (37).

Dan zijn de pupillen jongens ‘06 aan de beurt. Xander Sesselle greep net naast het podium en kwam over de meet als 4de. Tibo Welvaert(37) en Xylian Meyvaert (57) zetten hun beste beentje voor (62). Uitstekend gelopen heren!

Bij de pupillen jongens ‘05 slechts 1 strijdlustige Viking met een knappe prestatie. Casper Bekaert eindigde als 13de van de 52 deelnemers.

Al gauw is het de beurt aan de jongste meisjes miniemen. Ook daar 1 deelnemertje. Laure Devlamynck bracht het er heel goed vanaf met haar 15de plaats (38). Knap gelopen Laure!

We gaan dan direct al naar de jongste miniemen jongens. Daar kregen we Daan Bostyn in zijn goede doen en eindigde uitstekend 6de. Kilian Moens voelde zich vastberaden en kwam als 39ste over de meet (52).

Voor de categorie miniemen jongens ‘03 liepen 2 Riemenaars. Rune Baeke een mooie 10de plaats en Niels Van Landeghem  een knappe 24ste plaats (36).

Aan alle deelnemertjes een dikke proficiat. Jullie hebben dit weer fantastisch gedaan! Volgende week is het uitrusten geblazen om nadien met volle moed terug het veld te trotseren.

Liesbeth Buysse.