Verslag Veldloop Lebbeke jeugd

Het was vandaag lopen onder een mooie blauwe heldere hemel, maar door de scherpe oostenwind werd het al snel een paar graden kouder, brrrrrrrr…

Echte veldlopers lieten zich daardoor niet doen, te beginnen met de Kangoeroes jongens, met Lars Van der Leene in pole position, en sterk eindigde op het bovenste schavotje… Een eerste gouden medaille werd een feit!

Lars Van Der Leene bij de kangoeroes

Om de volgende Riemse atlete aan het werk te zien, moeten we al direct doorschuiven naar de Benjamin Dames 2007, met een moedige Lore Van De Velde aan de start als enige Riemse loopster. En moedig heeft ze gestreden, met een verdienstelijke 12de plaats van de 38 atletes!

Bij de Benjamin Heren ’08 niemand te zien van Rieme. Dan maar snel over naar de Benjamin Heren ’07, met Mathis Devlamynck die als 15de finishte. Niet lang daarna volgde Kayitah Baeten (21ste), met in zijn spoor Ryan Van Gelder (22ste). Zij streden tegen 25 dappere lopers!

Nu was het de beurt aan de Pupillen Dames ’06, met Kiara Moens die helemaal alleen de blauw-gele kleur moest verdedigen tegen 27 atletes. Ze werd knap 18de, goed gelopen!

Een sfeerbeeldje: de supporters op post

In de volgende reeks kwamen de Pupillen dames ’05 aan de start, met Lise Mussely die het voortouw nam, en na 1.300m een knappe 6de plaats behaalde. Vlak daarna eindigde Lina Baeke net buiten de top tien op de 12de plaats. Ook Steffie Van De Velde en Kayleigh Baeten liepen een verdienstelijke wedstrijd. Zij eindigden respectievelijk op de 25ste en de 31ste plaats. Mooie prestatie tegen 39 loopsters!

Bij de Pupillen Heren ’06 stonden ze met 39 aan de start. De tweede gouden medaille was binnen. Proficiat Xander Sesselle met deze prestatie, hopelijk trek je de lijn door op het BK in Wachtebeke… Binnen de top tien kwam ook Tibo Welvaert over de finish, met een knappe 7de plaats, gevolgd door Lowie Wauters die 21ste eindigde.

Alweer een gouden medaille voor Xander Seselle

Nu kwamen de Miniemen Dames ’04 aan de beurt, met Laure Devlamynck en Margaux Temmerman aan de start. Beide dames hielden een moedige strijd en eindigden net buiten de top tien, met Laure als 13de en Margaux als 15de van de 26 lopers. Knap gelopen dames, zeker als je weet dat Laure er een hele week skiën op had zitten!

Bij de Miniemen Heren hadden we telkens één Riemse atleet in iedere leeftijdscategorie, te beginnen met Kilian Moens (’04) die een moedige strijd leverde en als 19de over de finishlijn liep van de 27 lopers.

Daarna was het de beurt aan Niels Van Landeghem (’03). Hij eindigde op een knappe 16de plaats, en liet zich niet doen door de 23 lopers!

Volgende week is het geen wedstrijd, dus zullen de batterijen goed opgeladen zijn tegen het Belgisch Kampioenschap de week nadien!

Allen naar Wachtebeke om de blauw-gele kleur te vertegenwoordigen!!!

Stijn Seselle

2 gedachten over “Verslag Veldloop Lebbeke jeugd”

1. Alweer een zeer leuk verslag om te lezen!! Goed gedaan Stijn!!! :-)Overigens een kleine mededeling: op onze sporttas lag er zondag een roze fleece trui(maat 11-12jaar) en van het merk TEX athletics en dus niet van ons. We zullen hem woensdag meebrengen als het atletiek is en in de kantine leggen.