BK juniores en beloften

Het BK junioren en beloften is een van de laatste kampioenschappen van het indoorseizoen. Het was gelijk verdeeld 2 mannen en 2 vrouwen. 2 springers 2 sprinters.

Sarah Van Hecke mocht als eerste beginnen met hoog. Ze haalde 1m 50 wat niet haar beste sprong was. Na drie maal proberen op 1m56 zat het erop. Van de mat naar de bak in 15 min en dan nog een pr halen met 10m54 wil toch wel zeggen dat ze nog meer kan dan ze denkt. Wie nog mocht springen was Anton De Baets. Hij haalde 13m51. Na de wedstrijd kwam hij vertellen dat de aanloop niet zo goed verliep en hij toch graag verder had gesprongen. Voor beide werd het een 5de plaats.

Bert De Muynck was er volledig klaar voor en supergemotiveerd om die 50″ te halen. Het was zijn 3de 400m van dit seizoen. De ervaring had hem geleerd om vertrouwen te hebben en niet te twijfelen maar zich 400m 100% te geven. Hij liep in 50.43 dan ook een nieuw indoorrecord (50.39 outdoor). Zijn doel is om deze zomer onder de 50 sec te duiken. Jacintha Cornelis was deze winter supergoed begonnen. Maar net voor alle kampioenschappen kreeg ze een blessure die haar toch wat problemen gaf. Na enkele testen op training was ze er klaar voor. Tot ze echter wat ziek werd en haar maar 80 % voelde.- Dat was dan ook te zien aan haar wedstrijd. Het werd 1 ronde te veel en ze strandde op 60.16 op haar 400m. Het loopt niet altijd zoals we willen.

Op naar het oudoor seizoen! ( Geniet van jullie rust)

Proficiat aan de atleten,

groeten Kim