Sterke prestaties, veel eremetaal voor onze masters op het BK indoor

Zaterdag werden de laatste indoorkampioenschappen afgewerkt voor de masters. Dit gold zowel voor het Belgisch Kampioenschap als voor het provinciaal kampioenschap. Iedere Viking haalde de top 3 op het PK wat op zich al een hele prestatie was.

De prestatie van de dag kwam mijn inziens van Tine Ghyselen bij de W45. Zowel op de 60 m als op de 200m werd ze provinciaal kampioen. Op de 60 m zag ze haar niet bij de favorieten.
Maar… toen het startschot gegeven was kwam ze als een wervelwind in actie en behaalde niet alleen een pr in 8”77, maar verpulverde ze ook  haar eigen algemeen clubrecord bij de masters. Tevens goed voor een zilveren plak op het BK. Op de 200m was ze terug super en ook hier verbeterde ze haar PR gevoelig naar 30”02.  Eveneens een nieuw CR bij de W45 dames. Hiermee mocht ze als 3de het brons in ontvangst nemen op het BK.

Bij de mannen op het kortste sprintnummer de 60m zagen we David Moens, Lieven Van Bossche en Noël Van Herrewege .
David Moens spurtte naar een zeer deftige 8”02 bij de M35 en werd provinciaal kampioen. In totaal werd hij 6de Belg. Hiermee benaderde hij het CR tot op 3 honderdsten.
Dan was het de beurt aan Lieven Van Bossche bij de M40. Na een eerste kennismaking met de startblokken deed Lieven het behoorlijk en werd 2de op het PK in 8”35  en 10de Belg.

Wat gezegd van good old Noël Van Herrewege bij de M55. Na een zeer goede start moest hij 5m voor de aankomst in de remmen voor een acute dij kwetsuur (zweepslag). Toch belette het Noël niet om provinciaal kampioen te worden en zilver te behalen  op het BK als 2de. Tevens vestigde hij een CR en bracht het op 8”60.
Dan zagen we Lieven Van Bossche M40 voor de 2de maal op het blauw witte ovaal. Nu voor de 800m. Heel attent volgde hij een voor hem bijna ongenaakbare tegenstander van AVMO. Zij gingen samen voor het brons. Na een prachtige race en sprankelende spurt werd Lieven nipt 4de op amper 14” van brons op BK . Zijn goede prestatie troonde hem wel tot provinciaal kampioen.

In de springnummers HSS en ver was Dries Lestienne M35 onze vaste performer.  Goed bijgestaan door trainer Olivier loste hij de verwachtingen in. In het zwaar enkel belastend  HSS haalde Dries een beste sprong van 10m59. Hiermee werd hij provinciaal kampioen en mocht hij nogmaals het podium beklimmen als 3de op het BK. Dik 3 uren later mocht hij nog eens de zandbak veroveren voor het verspringen. Ook hier een degelijk prestatie met een beste sprong van 5m44. Goed voor provinciaal kampioen en 4de op het BK.

Ondertussen was Wilfried Van der Steen “onze oudste telg” aan opmerkelijke race kogelstoten bezig in de werpcirkel bij de M60. Na wat blessure leed is Wilfried terug back en kroonde zich tot Belgisch en tevens provinciaal  kampioen met een beste worp van 11m41. Proficiat Wilfried. Volgend jaar treed hij aan bij de M65 en zal de tegenstand het nog moeilijker krijgen!!!

Tot slot mochten de 1500m specialisten aan het werk.
David Moens en Steven Verniers vochten bij de M35 een mooi robbertje uit met als inzet een nieuw clubrecord. En wat voor een. Met niet minder dan 10” verbeterden ze de besttijd van de masters. David trok na een venijnige spurt aan het langste eind en werd 2de op PK en 5de Belg in 4’37”86.
Een halve seconde later werd Steven 3de op BK en 6de Belg in  4’38”34. Sterk duo als je het mij vraagt!!!

Tot slot waren Luc Dellaert en Luc Haes nog aan de beurt bij de M50  Hierbij toonde Luc Dellaert zijn verbeten trek en rondde af in een behoorlijke 4’47”77. Hiermee werd hij 2de op het PK  en 7de Belg.  Luc Haes die nog steeds te kampen heeft met een chronische dij kwetsuur kon zich niet volledig tonen en werd na 5’33”90  3de op het PK en 11de Belg.

Hiermee viel het doek over het indoor gebeuren deze winter en kunnen we ons stilaan opmaken naar de buiten activiteiten op de piste.
Aan alle deelnemers een dikke proficiat voor de heel degelijke prestaties.

Marnix Bruggeman