De vlotte pen slaat voor de laatste keer toe op het BK

De vlotte pen … een verhaal apart. Eigenlijk kunnen we spreken van een onverhoopt succes. Met meer dan 10 verslagen uit evenveel verschillende auteurs, poogden we het veldloopseizoen op een vernieuwende manier in kaart te brengen. Geen enkele weigering zorgt voor een leeg spaarvarkentje, maar des te meer animo en tevredenheid bij de ouders van dienst. Op de laatste cross houden we ons woord en nemen we de taak als verslaggever terug. De beker zal (dank u Stijn J) met enige vertraging een poosje kamperen in het clublokaal tot het nieuwe veldloopseizoen start.

Het seizoen vordert snel. Ik hoor het ons maandje geleden nog zeggen aan de paardenstal (met de wind in de rug kon je het beest nog steeds met de neus lokaliseren) in de zompige velden van Uitbergen. Met enige weemoed blikten we, als ware het seizoen al voorbij, terug op de gepasseerde wedstrijden. Wellicht deed de omgeving van de cafetaria ons mijmeren naar betere oorden.

Dan maak je het vergelijk met een veldloop van kaliber. De groten der Belgen treden aan… Belgisch kampioenschap … hoewel het een veldcross is op de kalender, voelen we het stressniveau bij onze jonge atleten hoger stijgen dan op de andere crossen. Onze voornaamste opdracht zit er in “kalm blijven” – straal het uit – zet het over en vooral … “kalm blijven”.

Het moet gezegd dat ons Hilde vandaag een super job geleverd heeft. 16 benjamins, een bresse pupillen, miniemen en heel wat ouders onder controle houden is niet zo evident. Met ondersteuning van enkele vrijwillige ouders wist Hilde alles in goede banen te leiden en kwam iedereen op tijd aan de start met schoenen en nummer ! Ware prestatie … dat verdient een medaille op zich !!

De Viking benjamins waren de eerste dapperen die de vettige ondergrond trotseerden. Gewapend met pinnen van 9 of 12 kwamen ze in aflossing aan bod. Bij de meisjes werd het team (2007-2008) met Lieke – Cloë – Leni – Lore knap als 40ste over de meet. Sterke prestatie meiden !
Bij de jongens werden 3 Viking teams samengesteld. We noteren in de drie groepen Mathis – Briek – Kayitach – Flor – Owen – Liano – Ryan – Milan – Jarre – Matiz – Elias en Daan. Ze verdedigden met verve de geel-blauwe vlag met een finish op plaats 23 (Rieme 1), 34 (Rieme 2) en 38 (Rieme 3).

In een razend tempo, want zo gaat dat op een BK, werden de warmgestoomde pupillen meisjes 2006 naar de meet gestuwd. Adrenaline giert door de 90 atleten. En een weinig later noteren we een knappe prestatie voor Shania (53) en Kiara (70), Janne (86) op de voet gevolgd door Bauke (88)
We hebben nagenoeg geen tijd om over en weer te spurten tussen de meet en de finish, dus besluiten we even post te vatten op de berg, alwaar het gelukkig niet begint te dreupelen. De weergoden zijn ons goed gezind. Mijn collega geeft me een por in mijn linker ribben en doet een raar gebaar met de handen.   Lijkt alsof er toch wat vocht uit de hemel mag vallen volgens hem…
De dames 2005 staan allemaal klaar in de box en krijgen het sein om zich in slagorde op te stellen aan de meet. Met enige verbazing zien we vanop afstand de dames terugkeren. Hmmm… zit de schrik er in ??? Weigeren ze dienst ??? … neenee … het blijkt dat er geduwd werd en de jury besliste om de rust in de troepen terug te brengen. Tevergeefs zo blijkt uit de knappe prestatie van onze Viking ladies : Lise (16) – Lisa (25) – Lina B (56) – Dina (66) –Steffie (77) – Kayleigh (82) en Lina V (85). Woohoow voor de dames !

De jongens van 2006 treden aan met niet minder dan 100 atleten (en ook niet meer dan 100 …), waarvan we 4 dappere Vikings aan de meet zien verschijnen. Zij laten zich niet terugdringen en weten na het startschot sterke plaatsen te veroveren : Xander (15) – Tibo (36) – Lowie (74) – Xylian (98). Scherp gelopen gaste !
Eén van de grootste groepen van vandaag bij de jeugd vinden we de pupillen garçons 2005 aan de start. Van de 103 finishende deelnemers wisten onze Vikings sterke plaatsen te veroveren. We vinden Casper (22) – Niels (44) en Tuur (89) aan de meet hijgend terug. Bekom maar van deze sterke prestatie!
Tja … we hebben de moed gevonden om ons te posteren aan de finishlijn. Bijgevolg moest een sprintje uitgeperst worden om tijdig de start van de volgende reeks mee te maken. Modder en vuil plakt aan mijn zondagse schoenen en ik zie mijn collega al grittend kijken terwijl hij met een grijns naar zijn laarzen wijst…. Hmm … misschien moet ik hem nu gelijk geven, maar mijn trots houdt me tegen.

De volgende krijgers die we het slagveld opsturen zijn 3 dappere miniemen meisjes van 2004. Na een sterke aanloop in de vettige modderstrook ploegen ze zich over de heuvel langs het water naar enkele stevige plaatsen : Laure (38) – Margo (58) en Lotte (74). Way to go girls ! Als enige stoere krijger in de reeks Miniemen meisjes 2003 sturen we Charlotte het veld in, die een knappe 69ste plaats weet te veroveren.
We begeven ons terug naar boog met sterrenbeelden, alwaar we het gevoel hebben dat we een verrekijker moeten bovenhalen. Jawadde … met ruim boven de honderd atleten moeten we toch even de ogen opentrekken. Maar … daar staan welgeteld 3 stoere Vikings te wachten aan de meet. Moet ik even mijn collega terecht wijzen dat ik die grapjes over modder op mijn mooie schoenen niet weet te appreciëren .(P.S. volgende keer steek ik er ook pinnen van 12 onder – moet hij niet meer zagen …). Maar terug naar de zaak. De jongens 2004 verdedigen onze strepen en eindigen op scherpe plaatsen : Daan (55) – Kilian (66) en Joeri (101). Goe gedaan !
Hoewel het schema op de cross nog enkele uren doorgaat dienen we de volgende reeks als laatste te verslaan. Het gaat om de miniemen jongens 2003. Met onze stoere krijger Rune verdedigen we onze grondvesten. Hij weet een stevige 31ste plaats te veroveren. Een Viking waardig !

Zo, beste lezer(es). Heel wat atleten hebben onze kleuren verdedigd. We hebben met uiterste modder … euh… zorg … proberen iedereen op te nemen. Maar de gekraakte tent (zie P.K. in Nieuwdonk .. en dan nog op de vrijwilligers proberen afsteken hé Patrick) stond zo gevuld met Blauw Gele enthousiastelingen, dat we hopen niemand te zijn vergeten.
Van de tent gesproken, willen we als supporters toch onze dank uitspreken naar de mensen (en vooral de sponsor) die instond voor onze beschutting tegen de wind en dit week na week. Merci gasten en ook Merci aan zij die de goede zorg besteedden aan het opbergen en wegbrengen. Enne … eu … Patrick … we moeten toegeven dat er enkele gaten in de tent zitten… moet je eens navragen bij je hond J.

Zo … Beste Vikings… wij zijn aan het einde van ons verslag, ons seizoen en onze crossen gekomen. We hopen dat de beker in het nieuwe cross seizoen zal blijven leven en geven aan de auteurs de raad om de tripel hop te proberen. Die brengt heel wat inspiratie tijdens het schrijven van een verslag. Aan het einde gekomen zien we weeral het begin terug (eigenlijk snappen we zelf niet wat we willen zeggen met deze zin).
Één nadeel aan het schrijven van een verslag is dat we terug enkele goede punten moeten verdienen bij onze eega’s … maar het is met plezier gedaan voor de club !

Met sportieve moddergroeten,
Kom en Toen (we wilden alle twee niet als eerste staan J)

2 gedachten over “De vlotte pen slaat voor de laatste keer toe op het BK”

Reacties zijn gesloten.