BK veldlopen te Wachtebeke

Zondag 13-03-2016 werd de laatste cross voor deze winter afgewerkt in het prachtige Puyenbroeck-domein te Wachtebeke. Hier mochten we 26 dappere Vikingen begroeten die het aandurfden zich met de top in België te meten. Zonder ziekte of tegenslagen geeft vaak zo’n kampioenschap een beeld van de waardemeter en het geleverde trainingswerk deze winter. Als Riemenaar konden we ons terecht optrekken aan de glansprestatie van Jolien Van Hoorebeke met een knappe 3de plaats op de korte cross dames.

Jolien Van Hoorebeke greep een prachtige derde plaats achter Lisa Rooms en Renée Eykens
Jolien Van Hoorebeke greep een prachtige derde plaats achter Lisa Rooms en Renée Eykens

Bij de 1ste jaars cadetten meisjes zagen we Jane De Ryke mooi in het pak als 36ste de meet overschrijden. Jane die deze winter regelmatig blijk gaf van klasse en kunnen verweerde zich kranig. (64)

Hanne Carnoy trad aan bij de 2de jaars cadetten. Heel moedig streed ze voor wat ze waard was en eindigde verdienstelijk 46ste. (59)

Bij de cadetten heren 1ste jaars niet minder dan 4 gedreven atleten. Fiebe Hutsebaut trok aan het beste touwtje en haalde knap een 38ste plaats. Niet veel verder overschreed Thimon Van Herrewege als 43 ste de eindmeet. Jens Baeke liep zeker een van zijn betere wedstrijden en werd 48 ste. Niels Van Bossche verweerde zich zo goed mogelijk en werd 58ste.(60)

Dan zag men de grootste en imponerende groep atleten aantreden voor de korte cross bij de mannen. Hier was Brecht De Meulenaere onze beste man en werd 65ste. Brecht die deze winter een grote stap vooruit heeft gezet kon dit nu ongeveer bevestigen. Brecht De Wever liep naar zijn kunnen een beresterke wedstrijd en eindigde 89ste. Niet evident in zo’n select gezelschap. David Moens die daags ervoor nog een dijk van een wedstrijd liep op de 1500m indoor zag men als 114 doorkomen. Ik kon me van de indruk niet ontdoen dat hij nog wat overschot had en probeerde Luc Dellaert , eveneens deelnemer daags ervoor aan de 1500m indoor op sleeptouw te nemen. Luc werd als 50 plusser mooi 118de. Kevin Neyt baande zich iets verder in het veld een weg naar plek 127. Niet slecht hoor. In het laatste groepje zagen we nog 2 Vikingen. Thomas Vermeire die lopen en fietsen combineert werd 141ste , op respectabele gevolgd door Luc Haes die de rangen sloot op plaats 145. (145)

Bij de 1ste jaars scholieren verbaasde Evert Verdegem vriend en tegenstander met een beresterke wedstrijd. Heel verstandig gestart passeerde hij na 1 ronde op plaats 26 om daarna nog heel sterk te eindigen als 15de. Dat kan tellen. Karl Seynaeve liep niet slecht maar ook niet super nadat hij de week voordien verkouden was geweest. Hij klokte af als 58 ste. (61)

Bij de 2de jaars scholieren ook 2 deelnemers. Hier was Robbe Camphens onze beste man. Ook Robbe had naweeën een ziekte kon zijn kunnen niet verzilveren. Hij werd 22ste en persoonlijk denk ik dat 10 plaatsen dichter realistisch zou geweest zijn Mathias Van Herreweghe was tevreden van zijn cross en werd knap 43. Net als Robbe heeft Mathias een degelijke winter campagne achter de rug.

De laatste wedstrijd van de dag gaf de kers op de taart voor AS Rieme. Hier zorgde Jolien Van Hoorebeke voor door nog maar eens een podiumplek te bemachtigen op een BK. Als ik mij niet vergis is het haar 7de eremetaal op een BK. Alhoewel ze deze winter niet altijd op haar beste liep maar…. Altijd haar volume training km’s afgewerkt heeft, kreeg ze loon naar werken. Na 2 kleppers als Lisa Rooms en Renée Eykens eindigde ze heel knap 3de. Proficiat Jolien! Dochter Petra Bruggeman moest noodgedwongen de strijd staken. Na een goede voorbereiding op het BK masters in Dour de week ervoor, was ze ziek geworden en had forfait moeten geven. Blijkbaar nog niet helemaal hersteld stokte het nu na ¾ wedstrijd met het gekende gevolg. Het was de eerste keer in haar carrière dat ze de aankomst niet haalde. Ook dat is atletiek zeker? Een beetje verder zagen we Jolien Van Leugenhaege. Ze deed wat ze kon en werd 41 ste. Op de piste zal Jolien met haar talent zeker meer aan haar trekken komen. Dan kregen we een master kwartet. Linda Andries is goed bezig en bevestigde met een 43 ste plaats . Als master in dit gezelschap is dit zeker een opsteker. Ook Marijke Van Bossche en Leen Verniers waren goed in de wedstrijd. Ze verdeelden de plekjes 56 en 57. Tot slot een dikke proficiat en dankwoordje voor trainster Hilde Van Hecke. Als jeugdtrainster was ze al van in de vroege voormiddag de kleintjes aan het opwarmen en soigneren. Echt niet evident om dan in de late namiddag zichzelf nog eens proberen op te peppen om aan de start te verschijnen. In de wedstrijd hield Hilde nog menige atletes achter zich en werd 71. (79) Van velen krijg je een trofee voor moed en opoffering!!!

Tot slot was er ook nog de sprintcross voor de dames en heren. Deze wedstrijden tellen niet mee voor een BK maar geeft toch altijd een boeiend kijkstuk. Hier zorgden Sarina Balcaen bij de dames voor om als heel deftig op een 6de plaats te eindigen. (13) Anton De Baets verweerde zich kranig en ontgoochelde niet. Anton werd beloond met een 15de plaats.(24)

En zo kwamen we aan het eind van een boeiende namiddag. Tevens valt het doek over het veldloopgebeuren en kijken we al stilaan uit naar de zomer. Aan alle deelnemers een dikke proficiat voor hun deelname. En… vooral een dikke pluim voor de Riemse medewerkers die zelfs dagen op voorhand in de weer waren om het BK in al zijn facetten te doen slagen.

Marnix Bruggeman