Mooie prestaties op de eerste IR’s

Het veldloopseizoen ligt reeds anderhalve maand achter ons. Dit betekent dat de eerste zomermeetings er al op zitten. Onze jeugd trok naar de eerste interregio meetings in Deinze en Maldegem. Hier een overzichtje van enkele prestaties.

De interregio meeting te Deinze van zaterdag 9 april was alvast de seizoensopener voor 18 dappere Vikings. Een nieuw seizoen betekent toch altijd een beetje wennen aan bv een nieuwe leeftijdscategorie, een nieuwe discipline of aan een hoger tempo, …

Twee Riemenaren mochten alvast juichen. Bij het verspringen voor de min jongens stond alvast geen maat op Wout Van Isterbeek, trouwens indrukwekkend aan het nieuwe seizoen begonnen maar daar later nog meer over. Lowie Wauters was dan weer de primus in het hockeybal bij de pupillen jongens.

We mochten ook een aantal knappe reeksoverwinningen noteren op verschillende loopnummers, denken we maar aan Tibo Welvaert, Rune Baeke, Lisa Van Bossche en Laure Devlamynck. Eveneens heel wat atleten die hun PR aanscherpten op verschillende nummers. Dikke proficiat alvast daarvoor!

Vorige week op zaterdag 23 april vond dan al snel de tweede meeting van de interregio jeugdcup plaats in het koude, winderige Maldegem. Ditmaal stonden 24 Blauw – gele atleetjes klaar voor hun volgende uitdaging.

En ook nu weer een aantal prachtige overwinningen. Kayleigh Baeten (pup meisjes) bij het hockeybal, Rune Baeke (min jongens) bij het discuswerpen en tenslotte Wout Van Isterbeeck (min jongens) bij het verspringen. Hij sprong maar liefst 78 cm verder dan de nr.2. Hij verbrak hierbij het clubrecord en bracht het op een formidabele 5m33.

Mooie reeksoverwinningen op de loopnummers waren er alvast voor de zusjes Louisa en Olivia De Kesel, Casper Bekaert en opnieuw Lisa Van Bossche. In de tussenstand van het interregioklassement (na 2 meetings) hebben we, hoe kan het anders, een aantal atleten in de top 10: Flor Bekaert (6de ben jongens), Lisa Van Bossche (5de pup meisjes), Lowie Wauters (6de pup jongens), Laure Devlamynck (7de min meisjes) en last but not least: bij de min jongens, Wout Van Isterbeek op een 1ste plaats, Rune Baeke (3de) en Daan Bostyn (9de). Aan alle Riemse atleten, doe zo verder!

De derde meeting van de interregio jeugdcup vindt plaats te Aalter op zaterdag 14 mei. Tot dan.