Jeugd-oudertraining – Kids Athletics

Woensdag 4 mei vond onder een stralend zonnetje, onze jaarlijkse jeugd-oudertraining plaats. Een kleine 150 atleetjes en ouders vonden de weg naar onze piste om ook dit jaar het ‘spektakel’ te verzorgen, van een succes gesproken! 

We kozen voor het thema ‘Olympische Spelen’, toch wel heel toepasselijk voor het jaar 2016. De OS vinden nl. plaats in Brazilië, meer bepaalt in Rio.

Na een paar rondjes opwarming werd iedereen verzameld en volgde nog een kleine verrassing voor iedereen.

Ook in onze eigen gemeente Evergem hebben we Olympiërs waar we terecht fier op mogen zijn! Daarom hadden we er een drietal uitgenodigd en niet van de minste!

Jeugd-oudertraining - Kids Athletics   Jeugd-oudertraining - Kids Athletics2  

Jeugd-oudertraining - Kids Athletics3

 Rita De Leenheer – gymnastiek
Belgisch kampioene 1976 tem 1980, deelname WK 1975, 1977, 1979, sedert 1996 juryverantwoordelijke van de Gymfed, al op 4 OS jurylid, tal van WK en EK’s, Trofee voor sportverdienste en publieksprijs van Evergem (2004), Laureaat Oost-Vlaamse sporttrofee voor Sportverdienste 2004 (2de plaats).

 Johan Van Steenberghe – zwemmen
Nam in 1976 deel aan de OS in Montreal waar hij in de schiftingsreeksen drie nationale records brak op de 400m, 800m en 1500m vrije slag. Hij was de eerste Belg die onder de 2 minuten zwom op de 200m in een 50m bad en onder de 16 minuten op de 1500m in een 25m bad. Van 1982 tot 1985 was Johan ook hoofdtrainer en bestuurslid van zwemclub MZV Evergem. In 1986 gaf hij deze functie op om trainer te worden van het waterpoloteam Oostende, een team waarmee hij in 1988 één keer de kampioenstitel kon vieren in 2de nationale. In 1992 werd hij opnieuw bestuurslid van de Evergemse zwemvereniging en voorzitter van de koepel MZV.

Frank Mangelschots – Roeien
38 x Belgisch kampioen roeien, 2 medailles op Europese kampioenschappen, 4 selecties naar wereldkampioenschappen, Bronzen medaille op WK Junioren, Wereldkampioen Skiff masters, 2 selecties naar OS (Barcelona 92 and Atlanta 96), 7x Belgisch kampioen indoor roeien, Europees kampioen indoor roeien

Deze toppers mochten zichzelf kort voorstellen en daarna gezamenlijk de Olympische Vlam aansteken!

Na dit intermezzo konden onze eigen toppers aan de slag. Aan de hand van een spelletje werd iedereen in groepjes verdeeld. Katleen had opnieuw voor een achttal leuke sporten gezorgd die op heel wat bijval en enthousiasme konden rekenen! O.a. paardrijden, turnen, hockey, … kwamen dit jaar aan bod.

Als negende activiteit: voor iedereen een korte sessie reanimatie. Dit werd op een schitterende wijze gebracht door onze eigen atlete, Jolien Van Hoorebeke. Alle atleetjes en ouders waren één en al oor en hebben er beslist iets van opgestoken. Bedankt voor je deskundige uitleg, Jolien!

Van al dit lopen en springen krijgt men natuurlijk honger. De Feestcommissie stond dan ook garant voor een gesmaakt frietfestijn waarvoor maar liefst 190 atleten, ouders en sympathisanten voor aanschoven.

Bedankt voor jullie aanwezigheid en op naar volgend jaar!