Knappe 3de plaats van onze heren op de BVV te Ertvelde

IMG_20160515_170737
De mannenploeg presteerde goed op eigen terrein.

Een dag later dan onze dames die met stip door de grote poort naar 1ste landelijke gewandeld zijn was het de beurt aan onze eigen organisatie om een indrukwekkende atletieknamiddag op poten te zetten. Alles was goed voorbereid nadat er wel iedere week een kleine aanpassing aan de opstelling was gebeurd.

Martijn Baete mocht de spits afbijten op de 400mH. Toen ik hem kort na de stage vroeg of hij het zag zitten om de 400mH voor zijn rekening te nemen fronsten toch even zijn wenkbrauwen. Maar er werd aan gewerkt en iedere week was er vooruitgang. Eenmaal in de startblokken kon hem niets meer tegenhouden en hij liep dan ook een fantastische race. Hij ronde het ovaal met 10 hindernissen af in 59”25 . Hiermee was hij knap 5de en 8p.

Op hetzelfde moment nog 4 Vikingen op de kampnummers. We waren vertrokken voor een boeiende namiddag!!!

In het kogelstoten mochten we weer reken op Pieter De Wulf. Hij liet zich daar voor opnieuw aansluiten en zette tevens een deftige prestatie neer. Alhoewel hij hoopte op 10 m benaderde Pieter heel sterk zijn doel. Zijn beste worp was 9m91. Als 8ste verdiende hij 5p.

Anton De Baets deed het terug met verve in het HSS. Aangezien hij na 3 sprongen al ruim aan de leiding stond hield hij het voor bekeken. Een beste sprong van 13m75 was goed voor ons eerste overwinning en 13p. Anton was onze enige dubbelaar en werd ook opgesteld in het verspringen. Ook hier was het een succes , met een 3de plaats en 6m51 bracht dit nog eens 10 punten op. Zijn punten totaal was van goudwaarde voor het eindklassement!!! Proficiat aan trainer Olivier en atleet.

In het hoogspringen konden we rekenen op master Martin Martens. Hij deed het met bravoure!!! Omdat het na 1m50 al direct de lathoogte overgaat naar 1m60 was het toch even bang afwachten. Maar Martin voelde zich in zijn sas en wipte zelfs over 1m65. Wow, als dit geen opsteker is. Hiermee behaalde hij een gedeelde 6de plaats en 6,5P.

Onze oudste master Patrick Moreau werd ingezet voor het speerwerpen. Dat hij het goed deed bestaat geen twijfel over. Doch zijn beste worp en tevens PR van 34m66 leverde hem maar een 11plaats en 2P op. Maar Patrick dit doet niets af op de prestatie op zich. Hierbij wordt het bewijs geleverd dat 2de landelijke op hoog niveau verloopt.

Het volgende nummer was de 400m. Trainer Kim had een 10 tal dagen voor de match het licht op groen gezet voor Bert De Muynck nadat hij herstellende was van een kwetsuur. In dit opzicht deed Bert het heel goed en benaderde tot op 1” zijn besttijd in 51”18. Als 5de in totaal leverde dit 8P op. We kijken er al naar uit wat dit brengt als hij volledig hersteld is.

Dan was het de beurt aan Ciel De Bundel voor het koninginnen nummer van de atletiek de 100m. Ciel die stilaan een vaste waarde wordt op de korte sprint bewees dit door als scholier heel knap als 8ste te eindigen in 11”50. Goed voor 5 p. Hierbij wel vermelden dat de rugwind 3,2 m/sec te veel in het voordeel blies .

Op de 800m was Arne Hutsebaut aan het feest. Feest mag men wel zeggen want Arne zette de wedstrijd zodanig naar zijn hand door echt te domineren. Na de start zette hij zich resoluut een ronde lang aan de leiding, liet diegenen die konden volgen daarna nog eventjes de leiding overnemen. Op 170m van de meet schakelde hij nog een tandje bij en stevende af op een klinkende overwinning. Zijn tijd 1’58”95 en 1ste leverde 13p op. Het grote applaus die hij kreeg in het zicht van de meet gaf ons kippenvel!!! Proficiat.

Dan terug een loopnummer de 1500m. Hier tekende Brecht De Meulenaere voor. Ook hier belandde Brecht net als bij de dames de dag ervoor in een tactische race waarbij de tempo lopers vaak aan het kortste eind trekken, t.o.v. de snellere lopers die zich in de meute konden stilhouden. In dit opzicht moest Brecht zich tevreden stellen met een 10de plaats en 3P. Zijn tijd 4’13”12 zal dit seizoen niet lang standhouden en zal een stuk onder de 4’10 worden.

Op de 3000m was het de beurt aan onze kersverse master Xavier Rondas. Toen hij mij te horen gaf dat hij aan een comeback bezig was en een optie had om rond de 9’ te lopen was ik aangenaam verrast en twijfelde niet om hem op te stellen. Het was van 2014 geleden dat Xavier nog eens de spikes had aangebonden. Dat hij warempel 8’56”22 liet optekenen was heel sterk en tevens een nieuw clubrecord bij de masters M35!!! Hiermee verdiende hij 8 punten als 5de.

Op de 5000m konden we terug rekenen op klepper van formaat en duoatleet Angelo Van de Casteele. Normaal heeft Angelo de piste vaarwel gezegd maar voor onze club doet hij een speciallekje. Zijn voorspelling om 15’ te lopen kwam uit. Ik mocht hem met plezier de ronde tijden weer geven zodat hij een zicht had op zijn tijd en kunnen. Na een vermetele strijd tss de Belgische kampioen op de 10000m bij de masters M35 Stijn Fincioen moest hij met amper 3/10 sec , en na een prangende spurt, de duimen leggen voor de 3de plek. Het werd een zeer knappe tijd van 14’53”87 en 4de met 9 p.

Ondertussen was trainer Olivier Steyaert aan het discuswerpen bezig. Hij mocht omdat hij bij de 8 beste was zijn concours verder zetten met nog 3 pogingen. Ze brachten ons niet alleen 6 zuur verdiende punten op, maar tevens ook een degelijke prestatie!!! Goed voor een 7de stek en een beste worp van 30m83.

Als laatste loopnummer voor de aflossingen stond de 200m op het programma. Ook hier wil ik vermelden dat we met Tuur Beudts terug een scholier en tevens een talent aan de start kregen. Zijn sierlijk stijl bracht hem een tijd op van 23”66 . Ik denk dat dit voor hem een PR is, al zal dit niet tellen want er stond te veel meewind. Als 8ste kregen we hiervoor 5P.

Nu was het nagelbijten voor de 4x100m. Er werd een heel jong team naar voor gebracht met als startloper Tuur Beudts- dan Ciel De Bundel en cadet Bjarne Moreau en slotloper Jonas Praet. Hierbij een speciale vermelding voor onze jongste telg en 1ste jaar cadet Bjarne Moreau. We hebben het geluk dat we over een ervaren en met kennis van zaken spurt en aflossingstrainer Glenn Coene beschikken die er in slaagde dit wel heel jonge team naar een 7de plaats te loodsen. De jongens deden het zeer goed en met centimeterwerk in de aflossingszones behaalde ze een meer dan behoorlijke tijd van 46”03 en tevens 6p.

Als slotstuk van een boeiende namiddag mochten we de zenuwen op de proef stellen voor de 4x400m. Aangezien we voor het laatste nummer met 4 ploegen op een zakdoek stonden in het klassement konden we in het beste geval 3de worden maar ook 6de. Ik was er me wel van bewust dat we met Anton De Baets–Arne Aers –Martijn Baete en Arne Hutsebaut een heel sterk kwartet in de wedstrijd brachten. En…dat we de winnaars van de vorige reeks die 3’33 lieten noteren ook aankonden. Na de blits start van Anton in 51”06 gaf hij als 1ste de stok aan Arne Aers (die even de tijd vond om van tussen de boeken te komen) en stevig zijn plaats behield in 53”00. Dan gaf Martijn er met zijn grote paslengte een lap op maar dit belette niet dat het sterke Vita ons tijdelijk bijhaalde. Toch gaf Martijn in 51”26 met een respectabele voorsprong de stok door aan Arne Hutsebaut. Maar toen kwam ook de sterkste 400m loper van de namiddag Julian Cobbaert van Vita in actie . Hij beende niet zonder moeite onze Arne (52”40) bij. Wij werden uiteindelijk eervol 2de in 3’27”82. Maar… we kwamen hiermee op een bijna onverhoopte 3de plaats in de einduitslag. Bij deze toch nog een dankwoordje onze reserves van dienst Stijn Goegebeur en Brecht De Wever die ter beschikking waren in het geval dat….

Proficiat en dank aan alle atleten – trainers Glenn-Kim-Olivier- Xavier , supporters en vooral onze helpers en bestuursleden die zich zelfs verschillende dagen belangeloos hebben ingezet.

Marnix Bruggeman