Recordregen van PR’s op Memorial Buyle

Op zaterdag 4 juni waren twaalf Riemse atleten actief op de FC te Oordegem. Ideaal weertje, windstil en iets frisser naar de avond toe en… vooral veel atleten van ieders kaliber. Meer moet dit niet zijn om sterke prestaties neer te zetten .

Reine Verdegem, ons raspaardje op de korte loopnummers, was in het voorprogramma heel sterk op zowel de 100 als de 200m. Op beide nummers liep ze een PR. Op de 100m werd het 12”56 , terwijl ze op de 200m met reekswinst en tijd neerzette van 25”61. Gewoon schitterend voor een cadet!!!

Sarina Balcaen komt langzaam maar zeker op dreef zocht haar heil op de baanronde. En ze deed het met verve. Met reekswinst en een tijd van 61”51 liep ze haar tweede beste tijd ooit. De 60”-grens komt stilaan in de buurt.

Ook op de 400m was het Anton De Baets die de Riemse kleuren verdedigde. Ook hij liep een PR in 50”23. Het sloopwerk en innige wens van Anton van de 50”-grens is nu wel heel dicht in de buurt.

Op de dubbele baan ronde was Fien Van Brussel aan winst toe. Na een attente wedstrijd overschreed ze de meet na 2’23”37. Een bevestiging van haar kunnen. Ik denk dat ze daar heel tevreden mee was .

Dan was het verschillende uren wachten op het na programma waar niet minder dan acht Vikingen de 1500m liepen.
Als eerste was Jolien Van Hoorebeke aan de beurt. Na heel wat duw- en-trekwerk de eerste ronde kwam ze 1” trager dan op schema voorbij de 400m. Dan viel de wedstrijd in zijn plooi en ze klokte af na 4’49”47. Geen PR maar het komt wel in de buurt.

Dan kregen we reeks 5 van de mannen waar Martijn Baete weer de smaak te pakken had . Voor hem was 4’15” op voorhand zijn doel. Het werd na een snelle laatste ronde 4’11”99. Gewoon heel goed met het matige specifieke trainingswerk.

Ook Stijn Goegebeur en Tiuri Slock liepen mee in dezelfde reeks. Ze liepen beiden een dijk van een wedstrijd met elk een PR verbetering van volle 5”. Stijn deed er 4’14”93 over. Tiuri deed de klok stoppen na 4’18”90.

Dan was er ook nog een reeks 7 met niet minder dan 4 blauw gelen.
Hier kwam voor mij de verrassing van Evert Verdegem. Met een heel sterke laatste ronde overschreed Evert de meet na 4’26”50. Een verbetering van niet minder dan 7” van zijn PR. Als eerstejaars scholier scoort hij daar vrij hoog mee in de ranglijsten.

En wat gezegd van Thomas Vermeire. Met subtielere trainingen en heel wat kilo’s lichter kan hij zijn statuut van jogger naar loper brengen. Met een eindtijd van 4’50”64 verbeterde hij zijn PR tijd, ‘u leest het goed’, met 20”.

Kevin Neyt had dolgraag eens onder de 5’ gelopen. En het scheelde echt niet veel hoor. Zijn tijd stopte na 5’00”41.
Kevin, de moed niet verliezen en je kan een stuk onder de grens van 5’. Toch ook voor hem een dik PR.

Tot slot liep Eric Claus ook een sterke wedstrijd. Als 55-plusser nog 5’09”72 uit de mouw schudden is heel sterk.

Proficiat aan allen en vooral aan de 7 atleten die hun PR aanscherpten.

Marnix Bruggeman