Knappe 4de plaats van onze masters op B v Vl.

BvVl masters 2016Dit is het minste dat we kunnen zeggen na een boeiende namiddag atletiek te Oudenaarde op zondag 5 juni . We hadden wel ambitie om het goed te doen maar dat we kans maakten om te promoveren hadden we geen cent op verwed. Nochtans was er iemand (hé Dries) die voor alle zekerheid een fles champagne mee had in het geval dat… De wedstrijd werd beslist onder 19 ploegen. Voor het eerst werden de punten van dames en heren samen verdeeld en dit gaf een echt samenhorigheidsgevoel.

Terwijl er een 4-tal kampnummers terzelfder tijd van start gingen was Hilde Van Hecke onze eerste pion die voor de punten zorgde. En hoe??? Hilde verbaasde vriend en tegenstander door haar 100m reeks te winnen in 15”49. Natuurlijk waren er meerdere reeksen , en in totaal wist ze een 11de plaats te behalen met 9p.

Bij de mannen startte Dries Lestienne. Hij deed het naar zijn normen binnen de verwachtingen en lukte een 8ste plaats in 12”57. Goed voor 12p. Dat Dries reeds jaren een vaste waarde is bewees hij nogmaals door te dubbelen. In het verspringen behaalde hij een puike 4de plaats met 5m32. Hiermee verdiende hij 16p.

Op de 800m dames imponeerde Linda Andries . Als een volleerde 800m-loopster ging ze vrij vlug aan de leiding lopen en stond deze niet meer af. In de 2de reeks waren er amper 3 dames vlugger. Hiermee werd Linda knap 4de en 16P Haar tijd was 2’35”21.

Ondertussen waren de eerste kampnummers voorbij en hier noteerden we voor Martin Martens in het hoogspringen een mooie 4de plaats . Dit met een sprong van 1m60, maar nipt niet 1m63. Hiermee behaalden we nog eens 16p. De eerste tussenstand werd afgeroepen en we geloofden onze oren niet, Rieme stond al op een 2de plaats.

Tine Ghyselen was sterk bezig in het verspringen . Met de juiste aanwijzingen van trainer Olivier deed ze een schitterend concours en werd uiteindelijk 3de met 17p.Een sprong van 4m35 was tevens een nieuw CR bij de W40. Dat Tine ook snel is bewees ze door nogmaals aan te treden op de 200m. Alhoewel ze de laatste 50m er teveel aan vond werd ze ook hier 3de in 29”47 en terug 17p.

In het speerwerpen mannen trad Patrick Moreau aan. Patrick zat wel met een geblesseerde schouder, doch het belette hem niet om de speer een stuk boven de 30m te doen landen. Het werd uiteindelijk 32m45 met een 10de plaats en 10p.

In de werpcirkel van het kogelstoten deed onze nieuweling (wat betreft deelnames) Peter Lagaesse het zeer voortreffelijk. Alhoewel hij bij het inwerpen het verst gooide kreeg hij de 7,25 kg wegende kogel toch voorbij de 9m. Het werd een 14de plaats met 9m04 en 6p.

Dan konden we genieten van de schitterende race die Petra Bruggeman neerzette op de 1500m. Na een vlugge eerste ronde had ze nog een tegenstandster mee, maar wat voor een. Maaike Ryngaert die als master al 2’20 op de 800m als referentie had was geen doetje om mee te pakken naar de meet. Daarom greep Petra tactisch in om de 2de ronde iets trager te lopen. Maar dan werd de kraan terug open gedraaid en liep onze jonge master tot haar eigen verbazing vrij gemakkelijk weg. Met comfortabele voorsprong en nog eens wuivend naar onze Riemse kern op 80m van de meet, werd het onze enige overwinning van de namiddag. Een 1ste plaats in 4’57”12 en 20 p was een weldoener voor onze puntenscore.

Ook David Moens deed het sterk op de 1500m bij de mannen. Na een iets te vlugge eerste ronde kon hij toch de schade beperken en liep zijn snelste 1500m outdoor in 4’37”66. Heel knap hoor, met een 11de plaats en 9p mocht hij dik tevreden zijn.

Tijdens deze loopnummers was Yelva Leuna aan het vrij moeilijke atletiekonderdeel, namelijk het discuswerpen bezig. Dat ze na de eerste 3 metingen bij de beste 8 was deed haar glunderen. Haar 4de worp was eentje om in te kaderen. Met 24m05 en een 7de plaats kreeg ze 13p . Als dit geen goede oogst is!!! Werptrainer Patrick zag dat het goed was.

Op de 400m was de tegenstand van hoog niveau. Hier hadden we ook een sterke pion met Lieven Van Bossche. Al was hij er in het eerst opzicht niet gerust in door lichte knieperikelen. Lieven deed het zeer behoorlijk en werd 8ste in 56”36 en amper 4/100 van nummer 6 en 7. Goed voor 12p .

Ondertussen werden de hoogste temperaturen genoteerd van de namiddag . In deze tijdelijk zuiderse temperaturen werden de langere afstand nummers betwist. Carine Van Hulle verweerde zich kranig , doch moest de laatste 2 ronden wat prijs geven en werd uiteindelijk 9de in 12’04”07 goed voor 11p.

Ook Steven Verniers moest de helse temperaturen trotseren op de 3000m . Wat onwennig omdat hij nog geen 3000m gelopen had op piste, paste hij zich zeer goed aan. Trainingstijden hadden uitgewezen dat hij 10’ aankan. Het werd uiteindelijk 10’08”92 ,een 9de plaats en 11p. Op een avondmeeting gaat hij beslist onder de 10’.

Ondertussen had speerwerptrainster Martine De Vreese het speerwerpen beëindigd. Martine was meer dan tevreden en wij ook, dat ze de kaap van 19m haalde. Met een tegenspartelende knie haalde ze ietwat onverwacht 19m97 en een 7de plaats met een nieuw CR W50, hiervoor kreeg ze 13p. Martine ,je bent zoals de wijn!!!

Het langste afstandsnummer van de dag de 5000m werd door Freddy Van Landeghem betwist . Wegens afhaken van Xavier, wegens een blessure, werd Freddy maar de laatste 10 dagen opgesteld. Nog niet volledig hersteld van een chronische kwetsuur werd op aanraden van de dokter enkel op pantoffels gelopen. We mogen hem dan ook proficiat wensen dat hij met conditie tekort de race goed beëindigde in 19’11”51 . Een 13de plaats en 7 p was zijn deel.

Voor de aflossingen hadden we nog 2 werpnummers tegoed. Cecile Moreau die in een ver verleden al heel wat atletiekervaring heeft opgedaan was matig tevreden met een beste kogelworp van 6m92. Het werd toch nog een 10de pl. met 10p en ook een nieuw CR W50. Proficiat aan onze oudste vrouwelijke deelneemster.

In het discuswerpen verging het Wilfried van Der Steen niet goed. Na 2 nul worpen hoopten we dat de 3de wel zal lukken. Helaas kreeg hij de 2kg wegende schijf niet in de gewenste richting en ook de 3de poging mislukte. Toch wil ik Wilfried langs deze weg bedanken voor zijn aanwezigheid. We hebben alle vele jaren op hem kunnen rekenen met veel punten en dit vergeten we niet. Ook zoiets kan een spurter die een valse start heeft of iemand die de strijd moet staken door kwetsuur overkomen!!!

Dan was het afwachten met de aflossingen zouden brengen. Een hevig en kort onweer had de piste tijdelijk herschapen tot waterbanen. Na 30’ was de piste goed beloopbaar en ging alles zijn normale gang.

Op de 4x100m dames deed ons kwartet Tine Ghyselen-Hilde Van Hecke-Leen Verniers en Linda Andries het heel goed. Als een geoliede machine werden de stokwissels en loopnummers perfect uitgevoerd. Dat ze hiermee een 2de plaats behaalden was super!!! Hun tijd van 58”40 en 18p mag dan ook gezien worden. We zijn ervan overtuigd dat trainer Koen Gyssels spijt had, dat hij dit spektakel wegens ziekte niet kon meemaken.

Tot slot werd ons mannen 4-tal Dries Lestienne-David Moens-Steven Verniers en Lieven Van Bossche het rode ovaal opgestuurd voor de 4x400m. Ook hier werden zeer goed aflossingen genoteerd. Onze Vikingen haalden het onderste uit de kan en werden 4de in 3’50”66 met 16p.

Dan was het afwachten op het eindresultaat. Na nog gauw een groepsfoto, wat ook niet altijd een gemakkelijke opdracht is, aanhoorden we de einduitslag.

We behaalden uiteindelijk oververdiend een 4de plaats op amper 6 en 4 punten van plaats 2 en 3. De promotie was net niet maar we bergen voor volgend jaar onze ambities niet op!!! Een drankje voor allen achteraf deed heel veel deugd voor het groepsgevoel.

Proficiat aan alle atleten, trainers Koen, Olivier, werptrainer Patrick Rottey en supporters.

Marnix Bruggeman

Hier vind je een filmpje van ASVO.

Een gedachte over “Knappe 4de plaats van onze masters op B v Vl.”

  1. Op een zucht de promotie gemist. Blijft jammer maar wat een sterke prestatie

Reacties zijn gesloten.