Riemse jeugd op relays in Gent

Vandaag werd het winterseizoen op gang geschoten met de relays in de Blaarmeersen in Gent. Rieme wou daar natuurlijk bij zijn, wat had je gedacht.

Aan enthousiasme geen gebrek. Dat toonden al onze schatten van benjamins. Bij de meisjes zagen wij Cloë Neyt, Amber de Bie en Lenie Wauters. Plaatsje 25 was voor hen in de groep van 35.
Bij de jongens stonden Elias De Pauw, Lars Van der Leene en Daan Genbrugge klaar en zij sprintten zich naar een amai! 4e plaats! Ook Jarre Verstraete, Riebe Roegiers en Ky-mani Gonzalvez zagen wij vooraan in de groep en zij werden 18e van 45. Super prestaties jongens!

Ook de pupillen hadden er zin in. Een hele reeks toffe meiden en jongens klaar voor de strijd. Bij de meisjes haalden Shania Daelman, Kiara Moens en Jana Van der Leene de 18e plaats binnen. Onze eerstejaars Louisa De Kesel, Britte Muylaert en Lore Van de Velde konden plaats 37 veroveren en vriendinnetjes Ninte Lestienne, Bauke Verstraete en nieuwkomer Tascha Osaer kwamen als 64e over de meet en hielden daarmee ook nog 9 teams achter zich. Goed gedaan.
Lowie Wauters vormde met Tibo Welvaert en Xander Sesselle een eerste jongensteam bij de 67 teams pupillen en zij werden zeer knap 6e! Onze eerstejaars Ryan Van Gelder, Mathis Devlamynk en Flor Bekaert kwamen als 44 net voor Leon Clarysse, Matteo Bonnaerens en Xylian Meyvaert (50e) aan. Wij mochten ook nog supporteren voor Briek Moreau, Senne Laplasse en Josse Roegiers die 60e werden.

Ondertussen was het al half 1 en waren de miniemen meisjes aan de beurt. Ook daar 3 blauw-geel teams met Lise Mussly, Lisa Van Bossche en Laure Devlaemynck zeer knap op plaats 7. Miek Lagaysse, Lina Baeke en Flore De Wispelaere volgden even later als 33e en Steffie Van De Velde, Kayleigh Baeten en Jelke De Papa kaapten plaats 55 weg. Allemaal super gedaan hoor want de miniemen meisjes stonden met 85 teams aan de start. Ook bedankt Sien De Beule om aanwezig te zijn als reserve. Volgde keer kom je zeker aan de beurt.

Onze pechvogel van de dag zagen wij bij de miniemen jongens. De schoen van Liam De Smet werd uitgetrapt maar dapper doorzettend op 1 schoen gaf hij het stokje door aan Kilian Moens die op zijn beurt Casper Bekaert op weg zette. Zij werden 42e op de voet gevolgd door het team van Jonas Bruggeman, Robbe De Jonge en Niels de Pauw die plaats 44 achter hun naam schrijven. Het 3e jongensteam met Tuur Genbrugge, Quinten West en Aiko De Wispelaere werd 60e op een totaal van 74 ploegjes.

U leest het: onze vikings hebben alles uit de kast gehaald en daar kunnen wij als trainers alleen maar zeer fier op zijn! De medaille die jullie kregen is dan ook voor iedereen meer dan verdiend :-). Dank ook aan Lies, Katleen en Noël voor de opwarming en alle ouders voor de bereidwillige medewerking.

Voor verslag, Hilde

2 gedachten over “Riemse jeugd op relays in Gent”

  1. Kilian Moens liep mee als starter bij het 2de ploegje van de kadetten jongens met nummer 15-1 dit omdat Rune Baeke in de plaats liep van Fiebe Hutsebaut, die helaas ziek was, in het 1ste ploegje van de kadetten jongens. Rune liep met nummer 14-2. Dit alles staat niet correct in de uitslag omdat de wijziging op het op het laatste moment is doorgevoerd.

Reacties zijn gesloten.