Jeugdige vikings in Zwijnaardse Velden: viermaal zilver, tweemaal brons!

Xander 2de PUP 2009 Foto KAAG
Xander Sesselle 2de bij de PUP 2009      Foto KAAG

6 november, de laatste dag van het herfstreces.  Maar ook de eerste echte crossdag voor onze Vikingen.  In de sompige weiden van Don Bosco te Zwijnaarde treden onze troepen aan.  Het belooft een zware strijd te worden.  De bajonetten  van 9 en 6 zijn scherp gezet en worden aangebonden.  Een eerste verkenning is aan de orde.  Naast het slagveld proberen we te peilen hoe sterk de vijand is en waar de punten zijn waar we slag kunnen leveren…
… Oempfff…
“Doeme – waarom stampte gij mij”  Mijn collega auteur geeft me een stevige por in de ribben met de boodschap : “’t is niet omdat het volgende week herdenking is aan de grote oorlog, dat ge zo weemoedig moet starten.  Schrappen die handel. We beginnen opnieuw…  geef de vlotte pen maar aan mij :

Zes november – typisch crossweertje.  Deze nacht heeft het werkelijk ‘gedrasjt’ boven het krijgerdorp te Rieme.  Hoewel ik niet graag wakker word middenin de nacht, kon ik een kleine glimlach rond 03.00 niet onderdrukken.  Het belooft … modder – bladeren – wind …  Herfstweer;  Yes  – voor mijn part begint het cross seizoen echt vandaag.  Enkele uren later vind ik de moed uit m’n bed te rollen en zie het krieken van de dag… zonnetje … fluitende vogeltjes … hmm… zo ik me vergist hebben?   Een stapje vooruit in het grasveld.. sjomp … aha… toch niet.   Op naar Zwijnaarde !

We kijken omhoog naar de hemel bij onze aankomst en zien de lucht helemaal geel kleuren.  Geel?  O … ik had het nog niet gemerkt, maar de tent van AS RIEME plaatst zich statig tussen alle andere clubtenten.  Even naar buiten en het terrein in overschouwing nemend moeten we vaststellen dat onze tent toch lekker de mooiste is … een beetje chauvinisme mag toch hé J.   Stilletjes aan stromen de atleten binnen en ruilt de onwennige start van het seizoen voor de traditie en routines van de enthousiaste atleetjes en begeleiders.

Het duurt niet lang of de eerste crossers stellen zich klaar aan de startlijn.  “KLAARMAKEN” …  “OP UW PLAATS” …  PANG … (ziet ge wel – ik kijk mijn collega even aan en zie zijn ogen draaien … neeje – dat is niet voor de herdenking!.  Veel tijd om verder te discussiëren krijgen we niet, want we zien onze kangoeroe meisjes en jongens voorbij de finish knallen.  We dachten hun namen terug te vinden op de scorefiche, maar stellen tot onze teleurstelling vast dat er geen klassement beschikbaar is.  Dappere krijgers – jullie prestatie siert onze club !!

De kangoeroes zijn nog niet bekomen van de inspanningen en de volgende reeks krijgt het startschot.  En zo zal het verder gaan.  In een vlot tempo start de ene reeks na de andere.  We nemen een strategische plaats in tussen de sportvelden en proberen maximaal te genieten van de prestaties van onze atleten.  We zien bij de Benjamin dames Alessandra V (15de) – Arlieke W (22ste) en Elise DW (26ste) voorbij de finish knallen.

De volgende reeks neemt plaats aan de start.  Wel grappig om mijn collega zijn vingers in de oren te zien steken, wetende welk lawaai hij straks zelf zal produceren.  Mogelijks werd zijn bizarre houding gespot door enkele Benjamin Meisjes, die spontaan zelf de vingers in de oren staken.  We zien 4 dappere krijgers passeren en vinden hen terug op de 15de Lenie W, 22ste Lisse H, 26ste Fran VB en 30ste Chloë N plaats.

Moet ik even mijn collega aanmanen om die vingers toch uit zijn oren te nemen, om niets te missen van de start van de Benjamin jongens.  Luide knal hé … En lopen kunnen ze onze Vikings.  Tussen de 38 atleten vinden we 3 Riemenezen (of hoe noem je die nu …) Lars VDL (2de), Samuel A (5de), Finn H (34de).  Stevige prestaties jongens !!

Om wat beter overzicht te krijgen over het speelveld, nemen we een nieuwe positie in.  Het valt me op dat we stilletjes aan terug naar het tentendorp beginnen af te dwalen.  Ik verdenk mijn collega er terug van dat de geschiedenis hem niet kan loslaten en we stilletjes aan naar een strategische (schuil)plaats afdwalen.  KNAL !!  In een schicht zien we Louis VD (3de), Jarre (25ste), Yoni M (29ste) passeren die een dappere plaats afdwingen.

We krijgen een halve minuut adempauze.  Net voldoende om in de rode schuilplaats post te nemen.  En eindelijk klaarde het weer uit.  Na de eerste shot zien we de Pupillen meisjes 2007 uit de startzone sprinten.  Maar liefst 45 atleten strijden voor de eer van hun vlag.  Onze 3 Riemenezen (nu we het woord toch uitgevonden hebben … houden we dat maar aan) weten de dappere krijgers rechtop te blijven in hun spurt over het bladerdek van Don Bosco.  We zien op de eervolle plaatsen onze atleten terug : 2de Louisa DK – 16de Lore VdV – 31ste Britte M.  Superloop dames !

Het moordend tempo houdt niet op en we zien Hasse H (3de) – Shania D (10de) – Jana VDL (13de) – Kiara M (20ste) – Julie D’H (33ste) en Bauke V (36ste) in hun reeks naar de start dreupelen.  De Jury maant hen aan plaats te nemen aan de startlijn.  De spieren staan gespannen, de zenuwen zorgen voor de nodige adrenalinestoot.  Die blik in de ogen van mijn collega verraden dat hij terug 100 jaar afdwaalt en in zijn gedachten de startlijn als een loopgraaf interpreteert.  Niet te schatten die gast … Pas na de tweede stamp ontwaakt hij uit de dagdroom.  Het startschot weerklinkt nogmaals en onze dames lopen hun reeks van 1,4 kilometer in een record tempo rond op de voormelde plaatsen.   Tja … in ieder geval schuiven we rapper op dan weleer.

Tijd voor onze pupillen jongens !!  In het geboortejaar 2007 komen 44 soldaten … eu… atleten aan de startlijn, met daarin 5 Viking krijgers.  Milan H (15de)- Liam VB (19de) – Mathis DV (32ste) – Ryan VG (33ste) en Brik M (39ste) spurten tot twee maal toe over de heuvel.  Sterke prestatie gaste !

Ook de volgende reeks is terug goed gevuld, waarbij Xander S (2de) – Tibo W (10de) – Lowie W (11de) – Milan V (27ste) – Xylian M (31ste) onze kleuren verdedigen.  Onze Riemenezen veroveren vlot terrein en schuiven mooi vooruit zodat we de voormelde strategische plaatsen kunnen innemen.  Net zoals een eeuw geleden staan de decoraties niet ver weg.

We zijn terecht gekomen bij onze miniemen dames.  Zij worstelen zich over een parcours van 1.900 meter.  We zweten al gewoon bij de gedachte en worden afgetroefd door 32 atleten, waar onze Riemenezen de 2de plaats Lisa VB – 5de Lise M – 12de Lina B en 23ste plaats Steffie VdV veroveren.  Jawadde – stevige prestatie van onze krijgers.

Bij de miniemen dames 2004 starten welgeteld 5 Riemenezen.  Dat onze krijgers goed overeenkomen op het slagveld getuigen hun straffe klasseringen :   Laure DV (15de) – Sien DB (16de) – Margaux T (18de) – Flore DW (19de) – Jelke DP (23ste).  Ladies : Missie geslaagd !

We krijgen nagenoeg geen adempauze en lopen tussen Zwijntjes door naar de loopgraaf om de jongens Miniemen te zien starten.  In de reeks van 2005 start één dappere krijger Liam DS (33ste).  Goed gedaan.  Geboortejaar 2004 telt een duo aan Riemenezen.  We vinden aan de finish Quinten W (14de) en Kilian M (19de) puffend en zuchtend terug.  Dat betekent dat jullie tot het einde gegaan zijn.  Dapper en sterk gasten !!

Super prestaties van al onze jeugdige atleten !  Regenweer trotseren in Zwijnaardse Velden … het is enkel aan dappere jongeren besteed.

Mijmerend over de sterke prestaties van onze Riemenezen, dringt het me pas nu door dat de “Vlotte Pen” weer zal toeslaan vanaf vandaag.  Als ik mijn collega hierover interpelleer zie ik op zijn gezicht een brede glimlach verschijnen (wat is dat toch met die gelaatstrekkingen vandaag?).  Grittend tast hij in zijn sportzak en haalt de beker naar boven.  Euche … Euche … Euche … Vandaag is het aan ons zegt hij , terwijl hij het stof op de beker recht in mijn gezicht blaast.    Wij steken “Vlotte Pen” dit cross seizoen terug in gang.  En volgende week is het aan … wordt vervolgd

Crossende groeten,
Kom en Toen.

3 gedachten over “Jeugdige vikings in Zwijnaardse Velden: viermaal zilver, tweemaal brons!”

  1. Hebben jullie toevallig geen foto van de benjamins jongens 2009? De veldloop te Zwijnaarde 6/11/2016
    Alvast bedankt,
    Mvg
    Van Damme Eric

  2. Hallo,
    Ik denk dat er een foutje in het verslag staat. Bij Pupillen jongens staat dat Liam Van Bambost 29ste is, terwijl hij als 19de over de meet kwam.
    Mss typfoutje?
    Met vriendelijke groeten,

Reacties zijn gesloten.