Flinke medaillewinst van onze Vikingen te Aalter met 2x goud-3x zilver en 1x brons.

Evert op weg naar zijn zilveren medaille           Foto HALE (Sam)

Dit is het minste dat we kunnen zeggen van een toch wel heel geslaagde 8ste Memorial Diederik Van Ooteghem . Dat AS Rieme daar met 6 medailles naar huis kwam was zonder overdrijven een schot in de roos voor onze club. Een opeenvolging van boeiende duels, veelal gekleurd door blauw-geel gaf ons een deugddoende en leuke namiddag.

Bij de cadetten jongens mochten we onze eerste 4 blauw-gelen aanmoedigen. Yorben De Rubbel was ietwat verrassend onze beste man met een knappe 21ste plaats. In zijn zog volgde Fiebe Hutsebaut die een goede 2de wedstrijdhelft liep en 23ste werd. Ook heel deftig waren de Xander West 27ste en Joren De Wispelaere 31ste. (59)

Dan werden de scholieren meisjes op gang geschoten met 2 deelnames uit onze club. Lies Cauwels nestelde zich na een goede wedstrijd mooi in de eerste helft als 9de. Fiebe Aers 17de was minder tevreden van haar wedstrijd. Inderdaad ,er komen zeker nog betere wedstrijden Fiebe.(19)

Bij de scholieren jongens mochten we terecht heel fier zijn op de knalprestatie van Evert Verdegem. Evert die op een cross nog nooit op het podium stond liep een attente en beregoede wedstrijd, en werd knap 2de. Hopelijk kan hij dit zilver nog eens verzilveren in een andere cross. Na zijn sterke uithoudingstest had ik hem al bij de podiumkandidaten gerekend. Karl Seynaeve deed het ook goed en liep jawel in de eerste helft als 10de. Ibe De Bundel die 2 weken de loopschoenen links had laten liggen na een kwetsuur aan de teen hield heel wat tegenstanders achter hem. Hij kon daar zeker mee leven!!!(24).

Dan kwam er een grote groep Riemse Vikingen aan de start bij de jun/sen-masters dames. Bij de masters spande Petra Bruggeman de kroon voor onze club. Steeds vooraan maakte ze het Heidi Hertveldt, dit seizoen ongeslagen zeker niet gemakkelijk. Het werd uiteindelijk een 2de stek , en onze 2de medaille waar ze zeker tevreden mee was. Misschien kan ze dit op onze kerstcross rechtzetten? Op respectabele achterstand volgden Carine Van Hulle (nog wat naweeën van een geblokkeerde rug) 6de en Linda Andries die een heel goede indruk gaf als 8ste. Daarna volgden Marijke Van Bossche 13de en Leen Verniers als 15de. Als dit geen sterk master team is met 5 deelnemers in de eerste helft!!! Ook Christine De Roose 20ste trainster Hilde Van Hecke 24ste en Stephanie De Rijcke verweerden zich kranig en liepen een eervolle wedstrijd.(29)

Bij de seniores dames mochten we een 3de keer juichen. Hier tekende Jolien Van Hoorebeke voor. Behouden gestart en stelselmatig opschuivend vocht ze een flink robbertje uit met Gwendolien De Deyne van BEHO . In Gent op de blaarmeersen moest Jolien nog de duimen leggen maar nu stelde ze de zaken bij en werd knap 3de. We zagen ook een steengoede wedstrijd van ons nieuw aangesloten lid Lien Langeraert 15de. Dat ze een stukje kan lopen bewees ze door Sarina Balcaen 17de in het laatste wedstrijdgedeelte voorbij te steken. Sarina zal zeker meer aan haar trekken komen op de indoor. Katleen Peirens die ook het langere werk niet schuwt liep een degelijke wedstrijd en werd 25ste. (26)

We kregen voor de gelegenheid ook een reeks masters mannen +50 voorgeschoteld. Het zag er naar uit dat Luc Dellaert 9de onze beste man van de Riemse deelnemers ging worden. Maar dit was buiten onze eerder voorzichtig gestarte Marc Mechelinck gerekend. Het werd een verbeten strijd onder elkaar met Marc als 8ste. Iets verder zagen we Eric Claus met grote verbetenheid naar een goede 16de plek lopen. Luc Haes deed het voortreffelijk door als 20ste de meet te overschrijden.(34)

Dan kregen we een reeks masters en junioren heren om duimen en vingers van af te likken. We wisten niet voor wie eerst supporteren. Bij de junioren liepen zowel Stijn Goegebeur als Robbe Camphens een dijk van een wedstrijd. Samen met Xavier Rondas liepen ze mee in de kopgroep en kleurden de wedstrijd.

Stijn die vorige week nog 2de werd in Zwijnaarde liep nu een stuk vlugger en werd oververdiend winnaar. Robbe 1ste jaar junior had 2 weken geleden al de SVS schoolcross gewonnen en liep ook nu bijzonder goed en overschreed na Stijn als 2de de eindmeet. Alsof het niet op kon 1 en 2 op het podium bij de juniores. Jorg Boeykens 11de verteerde zijn wedstrijd iets minder goed. Maar dit zou wel eens de weerbots kunnen zijn van het iets zwaardere trainingswerk. Jorg heeft voldoende talent en zal zeker nog zijn streng spannen deze winter. Ook Mathias Van Herreweghe verweerde zich kranig. Tussen de masters door kon hij als 16de de meet overschrijden. We mogen niet vergeten dat ook Jorg en Mathias 1ste jaars zijn en dat de overgang naar junior niet te onderschatten is.(20)

Bij de masters zette Xavier Rondas de kroon op het werk. Vorige week in Zwijnaarde moest hij nog zijn meerder erkennen in sterkloper Patrick Van Peteghem van ZA. Nu controleerde Xavier de wedstrijd en werd luid aangemoedigd en verdiend winnaar. Of hoe de speaker het mooi vertaalde, de helft van de medailles van beide podiums gaan naar AS Rieme. Lieven Van Bossche deelde zijn wedstrijd goed in, schoof met regelmaat op en werd 13de; Freddy Van Landeghem deed niet veel onder en kwam ruim in de eerste helft toe als 21ste.(49) In deze wedstrijd misten we toch Kristof Verstraete, die vorige week in Zwijnaarde zijn beste masterscross ooit liep, maar nu door gezondheidsproblemen langs de kant bleef. We wensen hem dan ook een spoedig herstel.

In de laatste en langste cross van de dag kwamen Cedric Piessens en Thomas Vermeire aan de start. Naar eigen vermogen liepen ze mijn inziens een goede wedstrijd. Cedric die nog moet wennen aan het veldlopen t.o.v. de stratenlopen was dik tevreden met zijn 15de plek. Thomas was beter in de wedstrijd dan vorige week en werd 25ste en gaf nog 2 atleten het nakijken. (27)

Bij deze proficiat aan alle deelnemers en in het bijzonder aan onze 6 medaille winnaars, en niet te vergeten onze grote schare supporters. Ik denk dat het al verschillende seizoenen geleden is, dat we nog eens met zo’n rijke medaille oogst naar huis kwamen.

Marnix Bruggeman

2 gedachten over “Flinke medaillewinst van onze Vikingen te Aalter met 2x goud-3x zilver en 1x brons.”

 1. Mooi verslag Marnix.
  Was het Xavier die de jonge gaste op sleeptouw nam of nam het jong geweld het “ouwke” op sleeptouw? ????

  1. Peter
   Het was eerst het jong geweld die aan de boom kwamen
   schudden.
   Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen inderdaad de iets minder jongeren aan de beurt. Toch bleef het een mooi onderonsje!!!

Reacties zijn gesloten.