Verslag veldloop Maria-Aalter 13/11/2016: jeugd

Aalter 2016
Lisa strijdvaardig naar 3de plaats, gevolgd door Lise             Foto HALE (Sam)

Na de herdenking van onze gesneuvelden op 11 november, werd onze jeugd opnieuw klaargestoomd voor een hevige strijd in de Vlaamse velden, meer bepaald in het verre Maria-Aalter.

Te beginnen met de kleinsten onder ons, de kangoeroes, mochten twee Riemse atleten voor het eerst eens proeven van een echte veldloop… en of het gesmaakt werd! Zeer goed gelopen Phebe De Vis & Kobe Stainwall, puike prestatie!!!

Dan was het de beurt aan de benjamin meisjes ’09. Ze stonden met 25 aan de start, en het was Arlieke Welvaert die de Riemse kleuren helemaal alleen moest verdedigen. Een 740m lang parcours langs het voetbalveld en door de bossen, zagen we Arlieke finishen op een 17de plaats. Goed gelopen!

Nu werd het startschot bij de benjamin meisjes ’08 gegeven, waar Lenie Wauters (27) en Nina Van Durme (31) het moesten opnemen tegen 40 moedige strijders. Ook voor hen een dikke duim!

Nu zijn de benjamin jongens aan de beurt, te beginnen met geboortejaar ’09. Lars Van der Leene (4) greep net naast een podiumplaats en werd knap 4de. Enkele seconden later kwam Sander Willems (7) over de streep. Ook Riebe Rogiers (32) verdedigde knap de blauw-gele kleuren tegen 38 lopers. Allen goed gelopen!

Ook bij de benjamin jongens ’08 grepen we net naast het podium. Met Louis Van Daele (4) op kop werd er, samen met Elias De Pauw (18), Jarre Verstraete (30) & Jarne De Walsche (44), gestreden tegen 55 dappere atleten. Puike prestatie jongens!

Een podiumplaats kon niet uitblijven, daar gingen ze bij de pupillen meisjes wel een stokje voor steken… Het was Louisa De Kesel die de zilveren medaille te pakken kreeg met een met een fantastische tijd van 4’10’’ op een afstand van 1095m. Kort daarna kwam Lore Van De Velde (8) over de meet, die samen met Britte Muylaert (32) en Amber De Vis (42) het opnam tegen 43 snelle lopers.

Bij de pupillen meisjes ’06 stonden er maar liefst 50 meisjes aan de start, met Jana Van der Leene (26), Shania Daelman (30), Kaya De Rubbel (35), Bauke Verstraete (49) & Heike De Walsche (50) die een prima wedstrijd gelopen hebben. Op naar de volgende cross!

Ook bij de pupillen jongens ’07 waren we met vijf vertegenwoordigd. Binnen de top 10 zagen we Flor Bekaert binnenkomen op de 8ste plaats. Ook Milan Hebberecht (20), Liam Van Bambost (24), Briek Moreau (41) & Mathis Devlamynck (45) voerden een hevige strijd tegen maar liefst 54 sterke beren! Mooi om te zien.

Bij de pupillen jongens ’06 waren ze met vier om de blauw-gele kleur te verdedigen. Xander Sesselle haalde net de top 10 met in zijn kielzog Tibo Welvaert (12). Met Lowie Wauters (17) en Matteo Bonnaerens (42) vochten onze vier vikingen een hevige strijd uit tegen 52 strijdlustigen. Goedgedaan jongens!

Vanaaf de miniemen werd het parcours aangepast naar 1.935m. Iedereen keek uit naar de prestatie van Lisa Van Bossche bij de miniemen dames ’05. Zij sleepte een tweede medaille in de wacht voor AS Rieme, goed voor brons! Ook Lise Mussely (6) die de top 10 haalde, vocht voor Rieme tegen 39 strijdlustigen samen met Lina Baeke (20) en Steffie Van De Velde (31). Mooi gedaan dames!

Bij de miniemen dames ’04 kwam Laure Devlamynck knap als 13de over de meet. Margeaux Temmerman (24), Sien De Beule (26) en Flore De Wispelaere (27) kwamen praktisch na elkaar over de finish. Ook Florence Van Hyfte (35) liet zich niet doen en vocht voor haar plaats tegen 46 loopsters. Prima gedaan!

Nu waren de jongens aan de beurt… Bij de miniemen jongens ’05 waren ze met maar liefst 63 aan de start om zich met elkaar te meten. Casper Bekaert (13), Niels De Pauw (19) en Liam De Smet (23) kwamen moe maar voldaan over de streep. Ook Ferre Danschutter (52) liep een verdienstelijke wedstrijd.

Last but not least moest Quinten West het alleen opnemen voor Rieme tegen 43 zwaargewichten bij de miniemen jongens ’04. Hij liet zich niet doen en eindigde op een knappe 23ste plaats.

Op naar de volgende cross te Deinze waar de supporters opnieuw talrijk aanwezig zullen zijn om zoon- en dochterlief aan te moedigen! Come on Vikings!!!

 

Een gedachte over “Verslag veldloop Maria-Aalter 13/11/2016: jeugd”

Reacties zijn gesloten.