Riemse jeugd trotseert storm in Deinze

Een heel aantal van onze jongste atleetjes verzamelden onder de stevig verankerde clubtent. In Koksijde hadden ze de wereldbeker veldrijden wegens de extreme weersomstandigheden afgelast, maar hier in Deinze zag de organisatie daar geen graten in en meer dan 1000 deelnemers tekenden present in de Brielmeersen. Met windstoten tot 90 km/u en de verschillende hellingen die bedwongen moesten worden, beloofde het een pittige namiddag te worden.

Een eerste verkenningsronde leerde ons dat het parcours er vrij goed bij lag. Niet te drassig, enkel bezaaid met een pak bladeren. Onder een deskundige begeleiding, waarvoor dank, werd de opwarming aangevat.

Er kwamen voor Rieme geen kangoeroes in actie, dus hadden we ruim de tijd om ons naar de start van de eerstejaars benjamins meisjes te begeven. Met een luide knal kwam de wedstrijd op gang en 850m later zagen we Cato Marlier als 17e de finishlijn passeren. Wat later volgden Alessandra Vermote op een 24e en Arlieke Welvaert op een 29e plaats. Knap gelopen!

Het was even zoeken tussen de 39 tweedejaars benjamin meisjes, geboren in 2008, naar een blauw geel shirt. Fran Van Bouchaute verdedigde zich als enigste Riemse en kwam als 33e aan.

Bij de jongste benjamin jongens stonden met 56 atleten een pak deelnemers aan de start. Sander Willems startte sterk, vatte vooraan post en finishte knap als 10e.

Bij de tweedejaars benjamin jongens nestelde Louis Van Daele zich de hele wedstrijd in de kopgroep. Op amper 3 seconden van een podiumplaats eindigde hij op een sterke 6e plaats. Iets verderop eindigde Mathias Sanders als 25 op 44. Proficiat!

Het was nu de beurt aan de pupillen. Zij kregen een extra rondje en een paar extra beklimmingen te verwerken. Nog een beetje ingeduffeld om warm te blijven stonden de jongste pupillen meisjes klaar voor hun 1320m. 47 atletes stonden aan de start. Het was Lore Van de Velde die als 8e en als eerste voor Rieme over de meet kwam. Britte Muylaert positioneerde zich wat verderop en eindigde op de 39e plaats.

Bij de oudste pupillen dames stond een Riems trio aan de start. Jana Van der Leene, Kiara Moens en Hasse Heynssens vestigden zicht in de aanvangsfase in de buik van het peloton en bleven de hele wedstrijd in elkaars kielzog. De drie dames schoven plaats na plaats op en eindigde respectievelijk op de 18, 19 en 20 plaats op 48. Sterk teamwerk!

Het was een beetje drummen in de startzone bij de eerstejaars pupillen jongens om een mooi plaatsje aan de startlijn te bemachtigen. Maar liefst 71 atleten stonden klaar, onder hen 2 Vikingen. Liam Van Bambost finishte als 45e en Ryan Van Gelder legde beslag op de 60e plaats.

‘Ze worden snel groot, onze jongens.’ We zeggen het allemaal wel eens, maar bij sommige gaat het net iets te vlug. Bij de oudste pupillen jongens belette het Xander Sesselle, een beetje gehinderd door groeipijnen, niet om een knappe 15e plaats te laten optekenen. 5 plaatsen verderop eindigde Tibo Welvaert op een mooie 20e stek op 55. Een paar rukwinden later vocht Xylian Meyvaert zich vooruit naar een 51e plaats.

Hier en daar verschenen berichten op de nieuwssites van omgewaaide bomen en een ondergelopen rivierbekkens overal ten lande. Maar dit zou onze miniemen niet tegenhouden om tegen de hevige natuurkrachten in te beuken. Zij wisten zich te meten over een afstand van 1790m. Bij de eerstejaars dames stonden 46 atletes aan de start. Lisa Van Bossche wist, na wat duwwerk bij de start, een plaatsje in de voorste regionen te veroveren. Al vlug kwam er wat afscheiding aan de kop van de wedstrijd en zouden de plaatsen verdeeld worden. Nog even leek er een duel te komen om de tweede plaats, maar in een knappe tijd wist Lisa de bronzen podiumplaats te verzilveren. Proficiat! Ook Steffie Van De Velde moest 3 keer de helling op en af. Zijn finishte als 37e. Knap hoor!

Geen vertegenwoordigsters bij de tweedejaars miniemen dames. Dus even op adem komen en naar de start van de miniemen jongens, geboren in 2005, gaan kijken. Het schijnt dat pasta met kip een ideale maaltijd is, een paar uur voor de wedstrijd. Liam De Smet weet er alles van. Zonder de pech van de voorbije weken snelde hij naar de 6e plaats op 71 deelnemers.

Met 38 stonden ze klaar, de tweedejaars miniemen jongens, om aan hun wedstrijd te beginnen. Kilian Moens was de enige die de kleuren van Rieme verdedigde en deed dat met verve. Onder het goedkeurend oog van zijn vader, zus en een schare blauw gele supporters beëindigde hij zijn wedstrijd op de 21e plaats.

Een dikke proficiat aan alle atleten!

Matty Van Der Leene (papa van Jana en Lars Van Der Leene)

Ik wil ook nog even mijn buurvrouw ‘bedanken’ om de beker van ‘de vlotte pen’ in mijn handen te steken. Ik dacht nog met een sterke eindsprint te kunnen ontkomen maar mijn aanval werd toch gecounterd en aan de eindmeet moest ik mijn meerdere erkennen. Ik heb het graag gedaan hoor, Inge (mama van Xander Sesselle)

Een gedachte over “Riemse jeugd trotseert storm in Deinze”

1. Mooi verslag van De Vlotte Pen. We kijken al uit naar het volgend verslag ! Merci Inge …