Riemse jeugd schittert op eigen Kerstcross!

Vandaag 26 december (in de volksmond den 2de kerst genoemd) is een hoogdag voor Ertvelde want het is namelijk DE Kerstcross. Na het horen van een heerlijke plensbui van je welste dachten ik en vele ouders van: da komt hier niet goed maar algauw klaarde het uit en de zon kwam erdoor, weliswaar met de nodige wind. Let the game begin! 

Na de volksloop begaf ik mij richting de tent waar Stephanie met haar grootste smile mij stond op te wachten met de beker en mij die dan ook gaf. Ja lap, ik heb het zitten (maar had wel een zeer zwaar geel-blauw vermoeden dat ik het wel eens kon zijn 😉 )

Met plezier neem ik die opdracht aan en zal er het beste van maken! Alhoewel ik reacties hoorde van: ah, heb jij de beker?  En alé, veel geluk, ge gaat werk hebben!

We gaan er aan beginnen en ik hoop dat bij iedereen de talrijke opgevulde kalkoenen met kroketten zijn verteerd om nog maar te zwijgen van de befaamde kerststronken als dessert (deze kunnen nogal eens zwaar uitvallen).

We starten met de jongsten onder ons: nl. de kangoeroes meisjes en jongens .

Na het geven van het startschot, dat op een professionele wijze werd gebracht door Luc Rondas, raasden de kangoeroes ons voorbij. Bij deze zeg ik aan allen een dikke proficiat voor jullie mooie prestatie!! Wat een mooi begin van de dag!

Op naar de benjamin meisjes 2009 en daar staan er 6 riemse atleetjes ongeduldig te wachten om te mogen starten. En weg zijn ze! Op een knappe 5de plaats eindigde Lynn De la Rue gevolgd door Mirthe Demey (14de),Cato Marlier (16de),Tanne Geerinckx (20ste),Arlieke Welvaert (30ste) en Kato Bracke (31ste). Goed gedaan meisjes!!

Het volgend startschot is al gegeven voor de benjamin meisjes 2008 en daar zien we Lenie Wauters en zij eindigde op een mooie 7de plaats! Lore Geerinckx kwam binnen op een 16de plaats en wat later eindigden Fran Van Bouchaute (24ste). Dan kwamen ze met 3 over de streep: Chloë Neijt (28ste), Amber De Bie (29ste) en Lisse Heynssens (30ste). Knappe prestatie meisjes!!

Nu is het de beurt aan de benjamin jongens en bij de reeks van 2009 zien we de volgende stoere vikings finishen: Lars Van der Leene,  Sander Willems, Samuel Alika, Riebe Roegiers en Gilles Assez en zij eindigden op de plaatsen 2, 8, 12, 23 en 28! Onze eerste medaille is binnen!! Goed gedaan jongens!!

Wat gaat het rap, wat gaat het rap!! Soms voel ik mij de Renaat Schotte van Rieme 😉 Voor degenen die Renaat niet kennen, het is de vliegende reporter van Sporza. Ikzelf ken die mens ook niet persoonlijk maar dat kwam ineens in mij op.

Terug naar onze cross waar de benjamins jongens 2008 staan te popelen om te mogen beginnen en dat zijn er heel wat!  Met 10(!!) zijn ze klaar om onze kleuren te verdedigen en ze doen dat super!

Op een mooie derde plaats en een tweede medaille voor Rieme is geëindigd Louis Van Daele en op plaats 10 kwam Daan Genbrugge binnen. Daarna kwamen de volgden Mathias Sanders (16de),  Elias De Pauw (20ste), Niels De Backer(26ste), Jarre Verstraete (27ste), Emiel Van Daele (29ste), Lode Boelens (38ste), Yoni Moureau (39ste) en Jarne De Walsche (43ste). Dikke proficiat!!

Op naar de pupillen meisjes van 2007 en daar zien de 5 musketiers van Rieme (nee geen 3 deze keer) en jawel alweer een medaille voor Rieme!Ondanks een afstand van 1150m eindigde Louisa De Kesel knap eerste en niet veel later volgt op een mooie 10de plaats Lore Van de Velde. Onze 3 andere musketiers Lieke Van Moorhem, Britte Muylaert en Linde Lippens vervolledigen de lijst met een 12de, 32ste, 34ste plaats! Gogogo girls!!!

Bij de meisjes van 2006 zien we de volgende atleten finishen: Hasse Heynssens (11de), Kiara Moens (16de), Jana Van der Leene (24ste), Shania Daelman (29ste), Julie D’Haemers (40ste), Kaya de Rubbel (42ste), Bauke Verstraete (43ste) en Heike De Walsche (44ste). Puike prestatie meisjes!!

Op naar de pupillen jongens 2007 en weer zijn ze met een mooie groep aanwezig! Rieme goed vertegenwoordigd! 2 jongens eindigden in de top 10 en die zijn met name Millan Hebberecht (8ste) en Flor Bekaert (10de). Even later volgen nog stoere krijgers: Emiel Lippens (22ste), Lukas De Wulf (24ste), Liam Van Bambost (30ste), Ryan Van Gelder(39ste), Mathis Devlamynck (42ste), Josse Roegiers (46ste), Jonas Roegiers (49ste). Amai wat een prestatie!!

Met z’n zessen staat de volgende reeks op het programma bij de pupillen jongens maar dan ook niet de minste! Op een knappe 6de plaats eindigde Tibo Welvaert en direct achter hem eindigde Xander Sesselle op een mooie 7de plaats! Lowie Wauters kwam binnen op plaats 16 en dan volgden Dieter Vuylsteke (36ste), Leon Clarysse (38ste) , Xylian Meyvaert (40ste) en Matteo Bonnaerens (46ste). Toch wel prestaties om U tegen te zeggen!!

Terug naar de meisjes en deze keer is het de beurt aan de eertse jaars miniemen van 2005. En weer heeft Rieme een medaille binnen want daar zorgde Lisa Van Bossche voor door op een mooie derde plaats te eindigen. Laat ons ook niet de knappe 5de plaats van Lise Mussely niet vergeten!! Goed gelopen Lise! Wat later kwamen Lina Baeke (18de), Kayleigh Baeten (25ste) binnen. En Steffie Van de Velde eindigde als 31ste over de streep maar was zeer diep gegaan in de laatste meters! Super goed gedaan jonge dames!!

Bij de miniemen meisjes 2004 zien we de volgende atleten binnen komen: Laure Devlayminck mooi 11de ,Margaux Temmerman (19de), Flore De Wispelaere (24ste), Jelke De Pape (25ste), Florence Van Hyfte (27ste), Miek Lagaeysse (34ste) en Louise Lippens (35ste). Proficiat dames!!

Over naar de jongens en bij de minimen van 2005 zien we dat Rieme alweer in de prijzen valt met de mooie prestatie van Liam De Smet (2de!) en net geen podium voor Casper Bekaert (4de). Maar toch goed gedaan Casper!! Vervolgens zien we Niels De Maertelaere (13e), uitstekend voor een allereerste cross, Niels De Pauw (25ste), Ferre Danschutter (48ste) en Jonas Bruggeman (49ste) binnen komen! Goed gelopen gasten!!

De laatste groep die ik mag noteren zijn de minimen jongens van 2004. En jawel ze zijn met z’n drieën om Rieme te vertegenwoordigen! Op plaats 23 eindigde knap Kilian Moens, vervolgens Daan Bostyn (30ste) en Luca Moureau (36ste). Knap gedaan!!

Zo, bij deze zit mijn taak erop als verslaggeefster van de Kerstcross. Het was een hele boterham, maar liefst 76 vikings maakten het mooie weer vandaag!! Zij waren de vedetten van de dag!

Tegen alle atleten van Rieme wil ik nog het volgende zeggen: Jullie hebben het beste van jullie zelf gegeven en getoond wat voor een club AS Rieme is!! Een welgemeende dikke proficiat daarvoor!

Langs deze weg wil ik iedereen prettige eindejaarsfeesten wensen (met niet te veel katers de dag nadien;-) ) een goed begin van 2017!! Tot in Maldegem op 8 januari!!

Wie schrijft dan het verslag?????
Word jij de volgende???

Sylvie Mortier

5 gedachten over “Riemse jeugd schittert op eigen Kerstcross!”

  1. Jawadde, van literair talent gesproken . Ge hebt op schitterende wijze onze (tja … het is ONZE) veldcross in pen gezet. In vlotte pen dan nog. Sylvie – we zijn terug trots op de Vlotte Pen deze week (andere weken ook natuurlijk) . Benieuwd wie in Maldegem de fakkel (… eu … vlotte pen) in ontvangst zal nemen.

    Gr
    Kom en Toen

  2. Goed gedaan Sylvie! Een hele opdracht hé de Kerstcross verslaan! Je hebt het er super van af gebracht. PS: de beker teruggeven aan diegene van wie hij komt mag niet hé… 😉 😉 😉

  3. Niels De Martelaere werd bij zijn eerste cross 13de als 1ste jaars miniem! (staat als NA ( niet aangesloten voor de duidelijkheid ????) In de uitslag)
    Zn groot huiswerk verdiend een A+++

Reacties zijn gesloten.