PK veldlopen 2017 met onze Riemse jeugd

Iedereen had zo zijn ideetje bij de veldloop in Beveren: leuk een nieuw parcours, ’t is eens iets anders, extra veel bochten, een heuveltje hier en daar, jammer van de smalle start en ondanks de regen weinig modder te vinden. Maar vooral: ons beste beentje voorzetten. En dat deden ze hoor, stuk voor stuk.

Bij de jongste benjamins werden wij als publiek al verwend: Lars Van der Leene kon alweer een podium bemachtigen met een zilveren medaille en Sander Willems kwam hem al snel vergezellen op plaats 11 (46).

Louis Van Daele is ondertussen ook een vaste waarde bij onze tweedejaars en mocht de bronzen medaille om de hals nemen. Kort na elkaar zagen wij Mathias Sanders en Emiel Van Daele op plaatsten 20 en 25. Ook Jarre Verstraete beet zich daar aan dat groepje ook vast en werd 29e. Ook Yoni Moureau was van de partij en plaats 47 van 60 was voor hem. Leuk om jullie zo te zien vechten, jongens!

Voor een verslagje van de pupillen meisjes gaan wij over naar reporter Lore:
Na de 2de jaars benjamins is het de beurt aan de 1ste jaars pupillen meisjes. Met aan de start Louisa De Kesel, Lore Van de Velde, Mette De Beule en Britte Muylaert. Pang en we zijn vertrokken. Na een luide knal en een lastig parcours eindigtd Louisa op een knappe 3de plaats. En voor we het wisten was Lore op een goede 17de plaats daar ook al. En Mette die 30ste was liep ook goed. En Britte kwam aan als 40ste. Super gelopen!!

Na de pupillen 1ste jaars is het nu aan de pupillen 2de jaars. Aan de start zien we ook 4 snelle meisjes. Met Jana Van der Leene op een knappe 23ste plaats. En Shania Daelman kwam als 31ste over de eindstreep. En Bauke Verstraete 50ste deed het ook goed. En vlak na Bauke kwam Julie D’Haemers als 51ste over de eindstreep!! Bravo voor de pupillen 2de jaars!

Bij de 60 eerstejaars jongens mochten wij supporteren voor Milan Hebberecht (26) gevolgd door Flor Bekaert die plaats 30 inpikte. Hij was daar niet tevreden mee maar met die smalle start en vele bochten is het moeilijk om naar voor te schuiven. Liam Van Bambost en Ryan Van Gelder vervolledigen onze 1e jaars pupillen rij met plaatsen 43 en 54. Goed zo jongens!

Bij de tweedejaars was Xander Sesselle gefocust op een mooie plaats en als 10e aankomen op een pk, daar mag je best trots op zijn. Tibo Welvaert zat bij de smalle start ook wat ingesloten maar kwam terug tot plaats 24. Onze 3e viking in deze categorie was Xylian Meyvaert en hield met zijn 54e nog 9 atleetjes achter zich.

Dan over naar onze gretige miniemen meisjes. Gefocust op parcours en uurwerk stonden zij mooi tijdig aan de start. Zoals wij reeds meermaals zagen deze winter liepen Lisa Van Bossche en Lise Mussely mooi mee in de kopgroep. Dat werd beloond met plaatsen 4 en 5. Mooi hoor! Lina Baeke kennen wij ook als een doorbijter en zij werd 22e. Steffie Van De Velde had eerder deze week pijn aan de knie maar kwam toch meestrijden en dat leverde een 44e plaats op 48 op. Hoe zegt de papa dat? Een echte viking plooit nooit! 🙂

Bij de 43 tweedejaars miniemen dames had Laure Devlaeminck last van de maag en moest daarvoor wat gas terug nemen. Zij kon toch nog plaat 21 bemachtigen. Kort gevolgd door een mooi opschuivende Margaux Temmerman op een 23ste plaats. Ook Flore De Wispelaere kwam haar kilometers afwerken en mocht plaats 36 achter haar naam schrijven.

66 paar spikes bij de eerstejaars miniemen jongens met een attente Liam De Smet mee in de kopgroep. Een zeer verdiende 4e plaats leverde hem dat op. Ook Casper Bekaert mag terecht fier zijn op zijn 11e plaats.

Bij de 2e jaars moest Daan Bostyn na een mooie start jammer genoeg de strijd staken. De blessure blijft je blijkbaar nog parten spelen, Daan.

Dikke pluim voor iedereen en speciale vermelding voor de actieve ouders die mee voor de goede opwarming zorgden. Onze dank is groot 🙂

Voor verslag,
Hilde