PK Veldlopen in Beveren

Petra verovert PK-goud bij de W+35    Foto: Sarina Balcaen

Wat kregen we nu onder de voeten geschoven. Een echte Mickey Mouse omloop, een omloop met zo veel bochten dat je er dronken werd zonder te drinken. Jammer van de te smalle startstrook en de vele bochten, anders was het wel een goed beloopbare omloop met zelfs een flinke helling, die menigeen pijn deed.

We keken naar onze jongens cadetten, want meisjes zagen we jammer genoeg niet aan de start, toch niet van Rieme. Het valt op dat de jongens cadetten een hechte groep vormen. Het zijn geen toppers, nog niet , maar ze beleven plezier aan hun sport en willen er voor gaan, dat zien we graag.

Zondag was Yorben DE RUBBEL onze sterkste man. Fiebe HUTSEBAUT deed er nog alles aan om in de laatste rechte lijn bij Yorben te komen doch die hield prachtig stand op een 17° plaats. Fiebe werd 19°. Joren DE WISPELAERE was onze derde man en hij doet dat heel goed. Joren liet zich als 27* noteren. Als 35° mochten we Niels VAN LANDEGHEM noteren, ik vermoed dat hij liever een modderomloop onder de voeten krijgt, toch niet slecht zijn prestatie. Even verder op plaats 43 en 44 mochten we applaudisseren voor Niels VAN BOSSCHE en Thibaut TEMMERMAN. Zij sloten de Riemse cadettenploeg af. Een flink collectief onder 63 aankomsten. Splitsen we dit even uit per leeftijd dan zien we dat Yorben heel sterk 4e werd bij de eerstejaars! Proficiat nogmaals. Maar ook Joren, 9e, en Niels Van Landeghem, 12e, deden het super. In totaal traden 31 eerstejaars aan. Bij de tweedejaars waren er logischerwijs dan 32 atleten. Fiebe pakte de 14e plek, Niels de 26e en Thibaut de 27e.

Bij de scholieren meisjes zagen we een hele goede Lies CAUWELS, toch opmerkelijk welke vooruitgang zij dit seizoen heeft geboekt. Ze werd mooi 13°. Hanne CARNOY doet het ook verre van slecht, ze moet echter nog de spreekwoordelijke muur weten te doorbreken volgens haar trainer. Hanne werd verdienstelijk 22°. Niet zo heel ver daarachter zagen we Fiebe AERS eindigen. Bij haar was het vooral te doen om zonder pijn de wedstrijd uit te lopen. En dat lijkt gelukt. Ze werd 26°. (28)

Bij de jongens scholieren keken we met belangstelling uit naar de prestatie van Evert VERDEGEM. Door de te smalle startstrook verzeilde hij op de tweede startrij. Dit noopte hem tot een forse inspanning om snel naar de kop door te stoten. Dit lukte doch toen de wedstrijd ontplofte had Evert geen antwoord meer in huis. Toch presteert Evert op een hoog niveau en hij heeft alle kansen om door te groeien. Het werd uiteindelijk een hele mooie 7° plaats. Meer in de achtergrond maar met niet minder inzet streed Ibe DE BUNDEL De 32° plaats is een plaats die hij verdient op basis van zijn inzet. Er waren meer dan 40 aankomsten.

In de korte cross vrouwen zagen we aanvankelijk Fien VAN BRUSSEL de touwtjes in handen nemen. Sarina BALCAEN volgde enkele plaatsen verder. Groot was onze verbazing toen de situatie, na het nemen van de heuvel en de passage op de voetbalvelden, volledig hertekend was. Plots liep Sarina in derde positie en Fien was teruggezakt naar een zesde plaats. Sarina liep verbazend goed en met een sterke pas snelde ze naar een onverhoopte, maar verdiende, derde plaats. Fien kon zich in de laatste lijn nog enigszins herpakken en ze eindigde uiteindelijk nog 5°. Op basis van haar wedstrijd in Bornem had ze terecht meer verwacht.  Veerle VAN CAMPENHOUT heeft het eigenlijk meer op indoor begrepen maar een korte cross is altijd ‘fun’. Ze liep een heel solide wedstrijd en liep met de glimlach als 10e over de streep. (16)

Bij de mannen voorspelde Marnix, de trainer, dat Brecht DE MEULENAERE in staat mocht geacht worden om de top 10 te halen. Brecht volgde aanvankelijk in 11° à 12° positie. In de finale van de koers kon hij toch doorstoten naar een 10° plaats en zodoende de voorspelling van Marnix waar maken. (28)

Petra BRUGGEMAN volgde heel gezwind vanaf de start de debatten bij de masters. Duidelijk controlerend liep ze naar een verdiende overwinning. Even nog kwam een oudere dame van Vlierzele de neus aan het venster steken, doch Petra wees haar resoluut terug in de laatste rechte lijn. Proficiat Petra.
Marijke VAN BOSSCHE liep ook een hele sterke wedstrijd die haar zelfs naar een hele mooie 6° plaats bracht in de reeks + 35. Stephanie DE RIJCKE en Joke DE VOS werden in dezelfde reeks respectievelijk 11° en 12°. Flink dames. (12)
In de reeks +40 noteerden we een eervolle 6° plaats van Hilde VAN HECKE een toonbeeld van zorg voor de jongeren en een voorbeeld wat inzet betreft. (6)
Leen VERNIERS kon niet achterblijven natuurlijk en we mochten van haar een goede wedstrijd aanschouwen die haar uiteindelijk naar een 5° plaats bracht in de reeks + 45. (7)
Christine DE ROOSE eindigde op de meest ondankbare plaats bij de + 50 jarigen, namelijk de vierde. Net naast het podium dus, maar dat deed haar toch de glimlach niet verliezen. (6)

Ook Robbe CAMPHENS viel de twijfelachtige eer te beurt om net naast het podium te tuimelen. Hij liep, ondanks een recente ziekte, toch een knappe koers die hem uiteindelijk de vierde plaats opleverde. Robbe is het type laatbloeier waarvan we nog mooie dingen mogen verwachten bij de juniores en later bij de seniores. Nog bij de juniores mochten we getuige zijn van een knappe koers van Jorg BOEYKENS. Met zijn 7° plaats verraste hij vriend en vijand en waarschijnlijk zichzelf nog het meest. En wat dan gezegd van Ruben GOETHALS die als kersvers aangeslotene naar een veelbelovende 8° plaats wist te snellen. Met drie in de top 10 wisten onze juniores dus een collectief sterke prestatie neer te zetten, tot tevredenheid van coach Marnix. (16)

Xavier RONDAS wist zichzelf goed in te schatten. Hij rekende op een podiumplaats en kijk met een hele mooie 2° plaats heeft hij daar ruim aan voldaan. Hij liet in Beveren Kluskens ruim achter zich, terwijl die in Hamme nog voor Xavier eindigde. Maar Xavier was niet de enige die flink presteerde bij de masters. In dezelfde reeks als Xavier zagen we een soliede Kristof VERSTRAETE naar een meer dan verdienstelijke 5° plaats snellen, goed gedaan Kristof. (13)
In de reeks van +40 schoot Paul ENGELS vijf seconden te kort voor de bronzen plak. Paul kan dat zeker halen maar te weinig tijd zorgt er voor dat hij minder aan trainen toe komt dan vroeger. Toch knap die 4° plaats Paul. Lieven VAN BOSSCHE is een vaste waarde geworden bij onze masters. Ook in Beveren was hij outstanding met een prachtige 7° plaats. (17)
In de reeks +45 mochten we de 6° plaats van Freddy VAN LANDEGHEM toejuichen. Ook hij is een vaste waarde binnen onze ploeg en een motivator voor zoon Niels. (19)
Luc HAES was onze vertegenwoordiger in de reeks +50. In zijn eigen kenmerkende stijl liep hij naar een keurige 11° plaats. Luc beleeft duidelijk nog veel vreugde aan het lopen en dat is wat telt. (11)
En wat dan gezegd van onze mannen in de reeks +55. Zij speelden niets minder dan vier op een rij. Of wat denk je van een 2° plaats van Marc MECHELINCK, een 3° plaats van Luc DELLAERT, een 4° van Eric CLAUS en een 5° van Noel VAN HERREWEGHE. Bij uitstek een sterk kwartet dus, zeker in hun reeks dan. Uitschieters zijn natuurlijk de podiumplaatsen van Marc en Luc, twee atleten die van geen ophouden weten en blijven presteren. (9)
En dat Vikingen nooit plooien ( ik hoorde dat een paar keer roepen langs de omloop) bewees Ronald DESCAMPS met zijn onverhoopte 3° plaats in de reeks +60. Echt een prestatie om u tegen te zeggen en misschien wel één van, of de eerste medaille ooit op een kampioenschap voor Ronald. Dus de aanhouder wint. (6)

Bij de seniores vrouwen liep Jolien VAN HOOREBEKE al vlug op een mooie vierde plaats een plaats die ze vrij gemakkelijk kon behouden. Alleen een beetje jammer dat ze juist naast het podium valt. Toch gaat het de jongste tijd steeds beter met haar. Nog een sterke prestatie leverde Tamara VAN VOOREN met een 7° stek. Overgekomen van KAAGent lijkt ze reeds goed ingeburgerd bij onze Vikings wat zich reflecteert in haar prestaties. (23)

Zo dat was het dan. En nu alle ogen gericht op het BK in Wachtebeke waar we meewerken aan de organisatie en waar we onze meisjes en jongens in een nog betere vorm aan de start verwachten.

Antoine VAN HIJFTE

Een gedachte over “PK Veldlopen in Beveren”

Reacties zijn gesloten.